Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/5/2020 22:19:09
  


 
Επισκέπτες Online: 435


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Κορώνεια: Ασφυξία η πιθανότερη αιτία θανάτου των ψαριών
02-11-2019
Κορώνεια: Ασφυξία η πιθανότερη αιτία θανάτου των ψαριών
 

 «Αν και είχε αποφασιστεί η άμεση συγκρότηση μόνιμης επιτροπής για την υποβολή προτάσεων ταχύτατης εκτέλεσης, δεν έχει γίνει τίποτα» αναφέρει ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Κορώνειας - Βόλβης

Αρνητικές για παθογόνους οργανισμούς, παράσιτα και βαρέα μέταλλα (κάδμιο, υδράργυρο και μόλυβδο) είναι οι αναλύσεις που έγιναν σε ψάρια που αλιεύθηκαν από τη λίμνη Κορώνεια και στάλθηκαν για αναλύσεις στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να εξακριβωθεί η αιτία του φαινομένου της μαζικής θανής που διαπιστώθηκε πριν από περίπου δύο μήνες.

Αυτό αποκάλυψε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Κορώνειας - Βόλβης Ηλίας Τεκίδης, σημειώνοντας ότι «ίσως η μαζική θανή των ψαριών να οφείλεται σε ασφυξία από τις συνθήκες έλλειψης οξυγόνου. Όλα συνδέονται με την παρουσία νερού στη λίμνη, που παραμένει σε χαμηλά επίπεδα εξαιτίας της μείωσης των βροχοπτώσεων» ανέφερε ο κ.Τεκίδης.

Κατά τον ίδιο, αν και το νερό παραμένει λιγοστό στη λίμνη, δεν παρατηρήθηκε, ωστόσο νέο περιστατικό μαζικής θανής ψαριών, ούτε και πουλιών. Στον αντίποδα παρατηρήθηκε εξαιρετικά μεγάλος αριθμός φοινικόπτερων.

Όσον αφορά τα διαχειριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της λίμνης Κορώνειας, που αποφασίστηκαν την 1η Οκτωβρίου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης,) Θεόδωρου Καράογλου και του γενικού γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνου Αραβώση, ο κ.Τεκίδης ξεκαθάρισε ότι ακόμη δεν έχουν προχωρήσει.

«Αν και είχε αποφασιστεί η άμεση συγκρότηση μόνιμης επιτροπής για την υποβολή προτάσεων ταχύτατης εκτέλεσης, τη διαχείριση και τη συνεχή παρακολούθηση της λίμνης Κορώνεια, ακόμη δεν έχει γίνει» κατέληξε ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Κορώνειας - Βόλβης.

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium