Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/5/2020 23:20:27
  


 
Επισκέπτες Online: 366


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Εργαστήρι Out of the Box από τη Χαρισμάθεια στο Εκπαιδευτήριο ΖΑΧΑΡΙΑ
04-11-2019
Εργαστήρι Out of the Box από τη Χαρισμάθεια στο Εκπαιδευτήριο ΖΑΧΑΡΙΑ
 

Σε συνέχεια της πολύ πετυχημένης περυσινής συνεργασίας του Εκπαιδευτηρίου ΖΑΧΑΡΙΑ, ανανεώνουν και για φέτος τη συνεργασία τους με το μαθητικό διαγωνισμό Out of the Box Challenge, της Χαρισμάθειας  https://charismatheia.edu.gr


Η
 Χαρισμάθεια, ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης, ώστε να γίνει η μετάβαση μακριά από την αποστήθιση, στην εποχή της πληροφορίας και στη δυνατότητα ανάπτυξης των δεξιοτήτων όλων των παιδιών. Βασικός στόχος των δράσεών τους είναι η υποστήριξη της δημιουργικότητας και της κριτικής ικανότητας στην εκπαίδευση. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνεται για τρίτη χρονιά ο εθνικός μαθητικός διαγωνισμός δημιουργικότητας – κριτικής ικανότητας:

“Out of the Box Challenge”

Πριν το διαγωνισμό, για την εξοικείωση των παιδιών με το είδος των θεμάτων του διαγωνισμού που θα ακολουθήσει, αλλά και κυρίως για την δυνατότητα ανάπτυξης των δεξιοτήτων τους, της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης, οργανώνονται από τη Χαρισμάθεια εργαστήρια για τους μαθητές Γ’ έως και ΣΤ’ δημοτικού, στα οποία θα έχουν την ευκαιρία να επεξεργαστούν γρίφους και ερωτήματα παρόμοια με του Out of the Box Challenge, με την καθοδήγηση εκπαιδευτικού της Χαρισμάθειας. 

Την φετινή χρονιά, εργαστήρια πριν το διαγωνισμό, διάρκειας δύο (2) ωρών, θα πραγματοποιηθούν στο Εκπαιδευτήριο ΖΑΧΑΡΙΑ την 22 Νοεμβρίου 2019. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 25 ευρώ ανά μαθητή, στο οποίο περιλαμβάνεται  το βιβλίο με τα θέματα και τις λύσεις του περυσινού διαγωνισμού.

 

Δηλώσεις συμμετοχής στο 2394020040 έως την 12 Νοεμβρίου 2019 ή στη γραμματεία του Εκπαιδευτηρίου ΖΑΧΑΡΙΑ. 

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.  

 

Ομιλητής / Υπεύθυνος Εργαστηρίου:

Αλέξανδρος Παπανδρέου

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ και υπότροφος υποψήφιος Διδάκτορας στο ΕΚEΦΕ «Δημόκριτος» στο εργαστήριο Υπολογιστικής Ευφυΐας. Είναι ο ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Χαρισμάθεια» και σύμβουλος διαφοροποιημένης εκπαίδευσης σε διεθνές σχολείο. Έχει στήσει τα πρώτα προγράμματα στην Ελλάδα τα οποία εφαρμόζουν διαφοροποιημένη διδασκαλία, απευθύνονται σε χαρισματικά παιδιά και τα διαχειρίζεται από το 2012. Ήταν αντιπρόεδρος της ελληνικής Mensa ( 2011-2014 ), μέλος της International Mensa Gifted Youth Committee ( 2012-2016 ) και Leadership Ambassador (2014-2015). Ο Αλέξανδρος έχει διακριθεί στα Educational Awards ( 2017, 2018 ) και στο πρόγραμμα Impact της Ashoka για την πρωτοβουλία του να φτιάξει έναν οργανισμό που έχει τέτοια επίδραση στην εκπαίδευση, όπως είναι επίσημος προσκεκλημένος του Global Change Leaders στη Λυών.

Ο Αλέξανδρος είναι ο ιδρυτής της εταιρείας Learning Out of the Box, η οποία παρέχει καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά μέσω διαδικτύου. Για αυτή την πρωτοβουλία έχει διακριθεί στον διαγωνισμό επιχειρηματικότητας EGG, της Eurobank και του Corallia, όπου φιλοξενείται εδώ και τέσσερα χρόνια, έχει βραβευθεί από το Hellenic Initiative, έχει πάρει πρώτο βραβείο στα Business Angel Awards, πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό καινοτομίας της Μονάδας Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ήταν φιναλίστ του MIT Entrepreneurs Forum. Από αυτή τη θέση κάνει mentoring σε δεκάδες νεοφυείς επιχειρήσεις και είναι μέντορας στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Eurobank και του PrincesTrust.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, σχεδιάζει και κάνει μαθήματα, δίνει διαλέξεις, κάνει επιμορφώσεις, συμβουλευτική γονέων και coaching σε νέους και παιδιά. Στα ενδιαφέροντα του είναι οι αλγόριθμοι, η φιλοσοφία, η φυσική, τα ταξίδια, η συγγραφή βιβλίων και η σκηνοθεσία. Ο Αλέξανδρος έχει δεκάδες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, διαλέξεις σε διεθνή συνέδρια, δημοσιευμένα άρθρα και ένα Ted-talk.    

 
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium