Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/5/2020 23:17:10
  


 
Επισκέπτες Online: 366


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος οι πρώην κατασκηνώσεις Βερτίσκου
15-11-2019
Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος οι πρώην κατασκηνώσεις Βερτίσκου
 

Θα αξιοποιηθούν ως πανεπιστημιακές κατασκηνώσεις

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά ψήφισε την απόφαση δωρεάν παραχώρησης χρήσης 12ετούς διάρκειας των χώρων των πρώην κατασκηνώσεων Βερτίσκου στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.

Οι κατασκηνώσεις Βερτίσκου είχαν σταματήσει τη λειτουργία τους προ 15ετίας, ενώ πριν από ενάμισι περίπου χρόνο ολοκληρώθηκε η οικονομική εκκαθάριση της επιχείρησης και ολόκληρη η έκταση των πρώην κατασκηνώσεων μαζί με τα ακίνητα που περιλαμβάνονται σε αυτή, περιλήφθηκε στην ακίνητη περιουσία του δήμου Λαγκαδά.

Το θέμα της παραχώρησης στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος «έτρεξε» ο πρόεδρος της Κοινότητας Βερτίσκου Αστέριος Οξινάς, ο οποίος οραματίζεται την αξιοποίηση των πρώην κατασκηνώσεων μέσα από την εκπαίδευση, την τεχνολογία και τη συνεχή λειτουργία των πρώην κατασκηνώσεων, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της περιοχής.

Τα κτίρια των πρώην κατασκηνώσεων Βερτίσκου θα χρησιμοποιηθούν ως πανεπιστημιακές κατασκηνώσεις που θα στεγάσουν φοιτητές των τομέων Δασολογίας, Γεωπονίας και Τουρισμού κατά τη διάρκεια εκπόνησης της πρακτικής τους άσκησης, αλλά και για τη φιλοξενία ατόμων κατά τη διάρκεια συνεδρίων, επιστημονικών συναντήσεων κ.α. Παράλληλα, θα δοθεί προτεραιότητα για απασχόληση κατοίκων από την περιοχή, αλλά και σε χορήγηση υποτροφιών σε φοιτητές που προέρχονται από τον Βερτίσκο.

Το δημοτικό συμβούλιο δήμου Λαγκαδά ψήφισε θετικά στην παραχώρηση χρήσης των πρώην κατασκηνώσεων Βερτίσκου, καθώς θεώρησε πως η εξέλιξη αυτή θα συμβάλει θετικά στην αξιοποίηση και ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Οι κατασκηνώσεις Βερτίσκου ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το 1983, φιλοξενώντας ομάδες μαθητών από Γυμνάσια και Λύκεια που έπαιρναν μέρος σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ενώ προς τα τέλη του καλοκαιριού η κατασκήνωση φιλοξενούσε μέλη των ΚΑΠΗ. Η πιο σημαντική δράση των κατασκηνώσεων ήταν τα Διεθνή Μουσικά Σεμινάρια, όπου σπουδαστές μουσικής απ’ όλο τον κόσμο βρίσκονταν στον Βερτίσκο και διοργάνωναν βραδιές μουσικής παράλληλα με εκπαίδευση και φιλοξενία στη φύση.  

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium