Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/5/2020 11:37:05
  


 
Επισκέπτες Online: 305


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Με διοίκηση Πρωτοδικείου θα συνεχίσουν τα Λουτρά Λαγκαδά
15-11-2019
Με διοίκηση Πρωτοδικείου θα συνεχίσουν τα Λουτρά Λαγκαδά
 

Λόγω συσσωρευμένων οφειλών και άρνησης συμβούλων να συμμετέχουν στο νέο Δ.Σ.

Τη διοίκηση Πρωτοδικείου πρότεινε ως την πλέον ενδεδειγμένη λύση ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζίδης κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά, μετά και την άρνηση δημοτικών συμβούλων της διοίκησης να αναλάβουν θέσεις ευθύνης στο νέο διοικητικό συμβούλιο των Λουτρών Λαγκαδά.

Ο δήμαρχος Λαγκαδά ενημέρωσε το σώμα του δημοτικού συμβουλίου για την οικονομική κατάσταση της δημοτικής επιχείρησης των Λουτρών, τονίζοντας πως πρόκειται για μία ζημιογόνα επιχείρηση, όπως και το σύνολο σχεδόν των δημοτικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, όπως ανέφερε.  Μιλώντας με αριθμούς, ο κ. Ταχματζίδης έδωσε στοιχεία από τους ισολογισμούς των τελευταίων  25 ετών, αναφέροντας πως μόνο για 7 έτη η επιχείρηση είχε κερδοφορία, και αυτή μικρή, ενώ τα υπόλοιπα χρόνια μόνο ζημίες. Οι συσσωρευμένες ζημίες ανέρχονται σε 2.950.000 ευρώ, ενώ οι υποχρεώσεις της επιχείρησης προς τρίτους φτάνουν το ποσό των 880.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 690.000 ευρώ είναι σε ρύθμιση. Χαρακτηριστική είναι η χρονιά 2013 όπου η επιχείρηση είχε ζημίες ύψους 1,2 εκ. ευρώ, ενώ το 2018 είχε κέρδη μόλις 7.105 ευρω! Παράλληλα, ο κ. Ταχματζίδης ανέφερε πως σήμερα από τα Λουτρά Λαγκαδά έχει αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας του αναψυκτηρίου και της πισίνας, υπάρχουν πολλές αυθαίρετες κατασκευές που δεν νομιμοποιήθηκαν ποτέ, ενώ το μόνιμο προσωπικό της επιχείρησης απαριθμεί μόλις τρία άτομα.

«Όχι» από τους συμβούλους

Ο δήμαρχος Λαγκαδά πρότεινε ως ενδεδειγμένη λύση για το μέλλον της δημοτικής επιχείρησης των Λουτρών τη διοίκηση Πρωτοδικείου, προκειμένου όπως ανέφερε «τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου των Λουτρών να μην βρεθούν αντιμέτωποι με δικαστήρια, καθώς η οικονομική κατάσταση των Λουτρών είναι σήμερα οριακή». Παράλληλα, ερωτήθηκαν όλοι οι σύμβουλοι της διοίκησης εάν επιθυμούν να αναλάβουν θέσεις ευθύνης στο Δ.Σ. των Λουτρών, οι οποίοι απάντησαν αρνητικά.

Στόχος της διοίκησης Ταχματζίδη είναι η ανεύρεση επενδυτών και ιδιωτικών κεφαλαίων που θα δώσουν ζωή όχι μόνο στα Λουτρά Λαγκαδά, αλλά και στο σύνολο του δήμου μέσω της κατασκευής και λειτουργίας κέντρων ιαματικής ιατρικής, αθλητικών κέντρων κ.α. «Θα αναζητήσουμε ιδιωτικά κεφάλαια μέσα από διεθνή διαγωνισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium