Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/7/2020 02:22:17
  


 
Επισκέπτες Online: 249


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Bungalows, αθλητικό και εμπορικό κέντρο τύπου Mall στα Λουτρά του Λαγκαδά
02-01-2020
Bungalows, αθλητικό και εμπορικό κέντρο τύπου Mall στα Λουτρά του Λαγκαδά

Ο ορισμός "διοίκησης Πρωτοδικείου" σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής Γιάννη Ταχματζίδη είναι το πρώτο βήμα για την αξιοποίηση, τον εκσυγχρονισμό και την ανάδειξη των εγκαταστάσεων - Ενδιαφέρον από επενδυτές.

Να δημιουργηθούν νέες εγκαταστάσεις και να εκσυγχρονιστούν οι υπάρχουσες των Ιαματικών Λουτρών Λαγκαδά από ιδιώτες επενδυτές εντός αλλά και εκτός συνόρων, είναι ο στόχος που θέτει η διοίκηση του δήμου Λαγκαδά. Όπως τονίζει στο makthes.gr ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Ταχματζίδης πρόθεσή του είναι εντός της τετραετίας να προκηρυχτεί διεθνής διαγωνισμός με σκοπό να δημιουργηθούν σύγχρονες εγκαταστάσεις που θα καταστήσουν τις ιαματικές πηγές που βρίσκονται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, πόλο έλξης.

Σύμφωνα με τον κ. Ταχματζίδη ιδιώτες, Έλληνες και ξένοι, έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον. Όπως υποστηρίζει, για να γίνουν ανταγωνιστικά τα Λουτρά του Λαγκαδά θα πρέπει να αποκτήσει η περιοχή ξενοδοχειακή μονάδα, προκειμένου να μπορούν να μείνουν κάπου όσοι τα επισκέπτονται. «Δεν υπάρχει ξενοδοχείο. Αυτό είναι πρόβλημα, το οποίο όμως θα το αντιμετωπίσουμε σε συνεργασία με ιδιώτες. Ο δήμος Λαγκαδά δεν διαθέτει την δυνατότητα προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός τέτοιου πρότζεκτ. Σκοπεύουμε όμως να προκηρύξουμε διεθνή διαγωνισμό» αναφέρει ο δήμαρχος Λαγκαδά. Αν και η συζήτηση αναφορικά με τις επενδύσεις είναι πρώιμη, όπως λέει ο κ. Ταχματζίδης ενδιαφερόμενοι επενδυτές που τον έχουν επισκεφτεί επιθυμούν να δημιουργήσουν μπανγκαλόους, εμπορικό κέντρο τύπου Mall και αθλητικό κέντρο. «Πέριξ των Λουτρών υπάρχει μια έκταση 600 στρεμμάτων η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί» υποστηρίζει ο κ. Ταχματζίδης.

Τα Λουτρά Λαγκαδά σήμερα δεν θυμίζουν σε τίποτα τις δόξες του παρελθόντος, καθώς έχουν αφεθεί στην τύχη τους, ενώ τα χρέη προς προμηθευτές, δάνεια, ασφαλιστικά ταμεία και πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις, όπως τονίζει ο δήμαρχος Λαγκαδά είναι μεγάλα. Για το λόγο αυτό η διοίκηση αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ορισμό «Διοίκησης Πρωτοδικείου», καθώς κανένας εκλεγμένος σύμβουλος δεν δεχόταν να αναλάβει θέση και πόστο στο διοικητικό συμβούλιο των Λουτρών Λαγκαδά. «Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε την νέα διοίκηση από τα χρέη του παρελθόντος και τυχόν αστικές και ποινικές ευθύνες των μελών του διοικητικού συμβουλίου. Η νέα διοίκηση έχει ευθύνες από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της. Έτσι διασφαλίζουμε πως αφενός τα Λουτρά θα λειτουργούν κανονικά και αφετέρου θα γίνει ένα βήμα για την υλοποίηση του πρότζεκτ και τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας» υποστηρίζει ο κ. Ταχματζίδης. Η διοίκηση Πρωτοδικείου είναι εννιαμελής και αποτελείται από τους: Χρήστο Βάγιο, Ιωάννα Νασιώκα, Πολιτικός Μηχανικός, Χρήστο Μανταρτζίδη, Κωνσταντίνο Παντελίδη, Ανέστη Γουρτζιλίδη, με Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στη Διοίκηση, Χρυσούλα Κόλτσιου, Ανέστη Αϊβατζίδη, Ευάγγελο Αθανασιάδη και Γεώργιο Ροφαλίκο.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά στοιχεία των Λουτρών Λαγκαδά τα τελευταία 25 χρόνια, σύμφωνα με πρόσφατη παρουσίαση που έγινε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά, καταγράφονται μόνο ζημίες. Την ίδια ώρα, από την επιχείρηση έχει αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας του αναψυκτηρίου και της πισίνας, υπάρχουν πολλές αυθαίρετες κατασκευές που δεν νομιμοποιήθηκαν ποτέ, ενώ το μόνιμο προσωπικό της επιχείρησης απαριθμεί μόλις τρία άτομα.

«Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανή την επιχείρηση, να υπάρξει κίνηση, να κάνουμε τζίρους και να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε καλύτερα με ιδιώτες» τονίζει ο δήμαρχος Λαγκαδά.

Τα Λουτρά Λαγκαδά το 1984 κηρύχτηκαν διατηρητέα μνημεία και προστατεύονται από την αρχαιολογική νομοθεσία. Οι νέες εγκαταστάσεις έχουν επαφή με τα βυζαντινά κτίρια που χρονολογούνται από το 900 μ.Χ. Διαθέτουν ατομικούς και ομαδικούς λουτήρες όπως και prive δεξαμενές. Ο Βυζαντινός λουτήρας Ιουστινιανός (900 μ.Χ.) και ο Βυζαντινός λουτήρας Μυγδονία (1400 μ.Χ.) είναι συγκρότημα με ιδιαίτερη σημασία, ως μνημείο γιατί είναι το πιο σημαντικό βυζαντινό κτίσμα με χρήση λουτήρα παρόμοιας φύσεως στη Βόρειο Ελλάδα.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium