Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/8/2020 06:06:41


  


 
Επισκέπτες Online: 215


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Η Ανδρεάδου για την απόρριψη της αύξησης τελών ύδρευσης και αποχέτευσης από τη ΔΕΥΑΛ
08-02-2020
Η Ανδρεάδου για την απόρριψη της αύξησης τελών ύδρευσης και αποχέτευσης από τη ΔΕΥΑΛ
 

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Λαγκαδά Νίκη Ανδρεάδου, αναφέρει μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο fb, για την προσφυγή που κατέθεσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης σχετικά με την απόφαση της διοίκησης του δήμου Λαγκαδά για αναπροσαρμογή των τελών ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης, που είχε ως αποτέλεσμα της απόρριψη της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης.

Η κ. Ανδρεάδου τονίζει πως η παράταξη που εκπροσωπεί «Πολίτες με Οραμα» θα αγωνίζεται για αποφάσεις που θα προάγουν το συμφέρον των δημοτών του Λαγκαδά και δεν θα είναι εις βάρος τους.


Διαβάστε την ανάρτηση:

Το Δεκέμβρη μήνα και λίγο πριν τον επίλογο του 2019 η νέα δημοτική αρχή και η διοίκηση της ΔΕΥΑΛ, πρότειναν μια υπέρογκη αύξηση των τελών και εισφορών ύδρευσης άρδευσης και αποχέτευσης.

Μέσα στο ανώτατο όργανο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση του κ. Δημάρχου καταψηφίστηκε με σύνολο ψήφων 19 αρνητικές (ΚΑΤΑ) και 14 θετικές (ΥΠΕΡ).

Aξιο απορίας αποτελεί η κίνηση τελευταίας στιγμής της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου επικαλούμενη την εγκύκλιο 117/90814/19-12-2019 με θέμα "Παροχή διευκρινήσεων και οδηγιών επί της διαδικασίας λήψης κανονιστικών αποφάσεων επιβολής τελών φόρων δικαιωμάτων και εισφορών" που αφορά τον καθορισμό των συντελεστών του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού και όχι τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης, και ενώ το συμβούλιο βρισκόταν σε εξέλιξη, χωρίς να προηγηθεί καμία αναφορά όπως προβλέπεται, κατακυρώνει την απόφαση.

Μετά από την σύμφωνη γνώμη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης (ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ με επικεφαλής τη Ν.Ανδρεάδου, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ Δ.Σ. με επικεφαλής η Χρ. Σάμου, ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ με επικεφαλής τη Μ. Ταυρίδου & ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με επικεφαλής τον Φ.Γεωργουδάκη) καταθέσαμε προσφυγή κατά της απόφασης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μ-Θ., εξέτασε την προσφυγή και απέρριψε την απόφαση της αναπροσαρμογής τελών ύδρευσης και αποχέτευσης, δικαιώνοντας πλήρως την αρχική τοποθέτησή μας.

Ως εκ τούτου καλούμε τον κ. Δήμαρχο, για κάθε μελλοντική εισήγηση που θα αφορά σε τέτοια σοβαρά θέματα, να εξασφαλίζονται η νομιμότητα και το Δημοκρατικό πνεύμα, κι εμείς ως ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ θα αγωνιζόμαστε για αποφάσεις που θα προάγουν το συμφέρον των δημοτών και δεν θα είναι εις βάρος τους.

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium