Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/7/2020 05:47:44
  


 
Επισκέπτες Online: 203


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ανοιξαν και ανανεώθηκαν τα Λουτρά Λαγκαδά (video)
22-06-2020
Ανοιξαν και ανανεώθηκαν τα Λουτρά Λαγκαδά (video)
 

Ξεκίνησαν σήμερα 22 Ιουνίου τη λειτουργία τους τα Ιαματικά Λουτρά Λαγκαδά, μετά από το κλείσιμο τριών μηνών λόγω της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και επισκευής των κτιρίων, καθώς τα τελευταία χρόνια οι κτιριακοί χώροι παρουσίαζαν έντονα σημάδια εγκατάλειψης.

Δείτε το βίντεο πατώντας παρακάτω

Συγκεκριμένα, πραγματοποιηθήκαν καθαρισμοί γεωτρήσεων, αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, αναλύσεις των νερών, έκδοση αδειών καθώς και καθαρισμός των δεξαμενών και των χαμάμ, ενώ τέλος δόθηκαν ξανά σε λειτουργία τα ατομικά υδρομασάζ. Το κόστος όλων αυτών των παρεμβάσεων ήταν μηδενικό, όπως τονίζει η νέα πρόεδρος των Λουτρών Λαγκαδά Ιωάννα Νασιώκα, καθώς στις εργασίες βοήθησαν τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου, το προσωπικό του Δήμου Λαγκαδά και εθελοντές.

«Τα Λουτρά Λαγκαδά μπορούν να αποτελέσουν πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και προϋποθέσεις οικονομικής ανάπτυξης τόσο της πόλης του Λαγκαδά, αλλά και των γύρων χωριών. Θέλουμε να συνδέσουμε τα Λουτρά Λαγκαδά με τους ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους που έχει να επιδείξει η περιοχή, αλλά και με τη φύση της περιοχής και τον θρησκευτικό τουρισμό» τόνισε ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο χώρο των λουτρών υπογράμμισε πως η νέα δημοτική αρχή θέλει να αναδείξει τα λουτρά και να τα καταστήσει πόλο έλξης, ενώ παράλληλα η διοίκηση βρίσκεται στην αναζήτηση ιδιωτικών κεφαλαίων ώστε να αξιοποιηθούν ακόμη περισσότερο. «Τα λουτρά αδίκησαν τον εαυτό τους με τον τρόπο που λειτούργησαν. Υπήρξαν περίοδοι παρακμής. Θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό γιατί τα λουτρά έχουν τεράστιες δυνατότητες», σημείωσε ο ίδιος.


Παροχές και λειτουργία

Τα Λουτρά Λαγκαδά διαθέτουν τέσσερις δεξαμενές, εκ των οποίων οι δύο είναι βυζαντινές (900 και 1400 μ.Χ). Παράλληλα, υπάρχουν ατομικά υδρομασάζ και υπηρεσίες μασαζ και προσωπικής περιποίησης. Στον εξωτερικό χώρο, έκτασης περίπου 600 στρεμμάτων, υπάρχουν δύο εξωτερικές πισίνες, η μία ολυμπιακών διαστάσεων, αναψυκτήρια, αθλητικοί χώροι, περιπατητικές διαδρομές, ενώ το ξενοδοχείο και η αίθουσα δεξιώσεων δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια. «Ο εξωτερικός χώρος έχει τεράστιες δυνατότητες για να εξελιχθεί, να γίνουν αθλητικά κέντρα και να αξιοποιηθεί, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζονται ιδιωτικά κεφάλαια, τα οποία και θα αναζητήσουμε», τόνισε ο κ. Ταχματζίδης.

Η λειτουργία των Λουτρών Λαγκαδά είναι συνεχής από αρχαιοτάτων χρόνων, καθώς χτίστηκαν το 900 μ.Χ από τον Βυζαντινό γιατρό Ιουστινιανό. Σήμερα η λειτουργία τους ξεκινά από τις 8 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 10 το βράδυ, ενώ λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων θα λειτουργούν με το 50% της δυναμικότητας τους και με θερμομέτρηση και ιατρικό ιστορικό όσων επιθυμούν να κάνουν χρήση των δεξαμενών.

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium