Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/1/2021 03:02:59
  


 
Επισκέπτες Online: 660


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης: «Θέτει εαυτόν εκτός Εκκλησίας όποιος θέλει να αποτεφρωθεί»
26-06-2020
Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης: «Θέτει εαυτόν εκτός Εκκλησίας όποιος θέλει να αποτεφρωθεί»
 

«Η Εκκλησία τιμά και σέβεται τον άνθρωπο, όχι μόνο ως προς το πνεύμα αλλά και ως προς το σώμα»

Για “εγκληματική τραγικότητα” στην ελληνική κοινωνία έκανε λόγο μιλώντας στον FOCUS FM ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, με αφορμή την υπόθεση της αρπαγής της 10χρονης από την περιοχή της Τούμπας.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή “FΟCUS στη 1” με τον Στέφανο Δαμιανίδη, μίλησε για “αποχριστιανοποίηση της κοινωνίας” και σημείωσε ότι “στα θέματα που έχουν σχέση με την αγωγή των παιδιών μας εισάγονται μέθοδοι που παιδαγωγικά έχουν πολλά κενά”.

Ο Μητροπολίτης τόνισε ότι “με τις απύθμενες πλέον περιπτώσεις εγκληματικότητας εις βάρος των παιδιών, οικοδομείται ένα ζοφερό αύριο”.

Εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός ανάμεσα σε όλους τους φορείς να στηριχθεί η οικογένεια και οι δομές του οικογενειακού βίου ενώ απήυθυνε μήνυμα αγωνίας προς τους γονείς.

“Να μην αφήνουν τα παιδιά από τα μάτια τους, να είναι κοντά τους και να παρακολουθούν όλες τις λεπτομέρειες” είπε.

Επισήμανε δε, ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος ελλοχεύει “μέσα στις διαδικτυακές επικοινωνίες των παιδιών” καθώς όπως ανέφερε “υπάρχουν ειδικές γραμμές που οδηγούν τα παιδιά αυτοβούλως σε παγιδεύσεις και σε κυκλώματα που τα εκμεταλλεύονται”.

Για τις αποτεφρώσεις

Όσον αφορά το θέμα της αποτέφρωσης είπε ότι “ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να πάρει τις αποφάσεις του, εάν κάποιος θέλει να αποτεφρωθεί είναι δικαίωμά του αλλά αυτομάτως θέτει τον εαυτό του εκτός Εκκλησίας” διότι, όπως εξήγησε, “η Εκκλησία τιμά και σέβεται τον άνθρωπο, όχι μόνο ως προς το πνεύμα αλλά και ως προς το σώμα”.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο παρακάτω

 
 

 
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium