Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/8/2020 02:52:22


  


 
Επισκέπτες Online: 861


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Περί ΔΕΥΑΛ ο λόγος και πάλι!!!
16-07-2020
Περί ΔΕΥΑΛ ο λόγος και πάλι!!!
 

Είναι αλήθεια ότι το θέμα της ΔΕΥΑΛ απασχολεί τον Δήμο μας εδώ και 12 περίπου χρόνια, από τότε που κάποιοι ανακάλυψαν την «κότα που κάνει τα χρυσά αυγά», δεδομένου ότι η επιχείρηση αυτή, είναι η μόνο εισπρακτική επιχείρηση του Δήμου, και έτσι αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν μόνοι τους τα «αυγά»!!!

Και ενώ λογικά θα έπρεπε η ΔΕΥΑΛ να είναι η ναυαρχίδα του Δήμου και να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του τόπου μας, αφού οι εισπράξεις της κατά τον νόμο είναι ανταποδοτικές, δηλαδή ό,τι εισπράττει το ανταποδίδει στο λαό με έργα, επομένως θα περίμενε κανείς σωστή και εύρυθμη λειτουργία, χωρίς διακοπές και ταλαιπωρία, χωρίς καταστροφές των οδοστρωμάτων από τις διαρροές, αλλαγή των αμιαντοσωλήνων -άμεσα- αλλαγή του τρόπου καταμέτρησης των υδρομέτρων, καλά οργανωμένη τεχνική υπηρεσία εξοπλισμένη με σύγχρονα τεχνικά μέσα για επίλυση προβλημάτων, εν τούτοις η επιχείρηση αυτή κατάντησε ο βραχνάς της εκάστοτε διοίκησης, όχι βέβαια χωρίς δικές της ευθύνες, αφού ο εκάστοτε Δήμαρχος, με δική του επιλογή, αναθέτει σε ανθρώπους της αρεσκείας του να διαχειριστούν μια επιχείρηση, με όλα τα προβλήματα αλλά και τις οικονομικές δοσοληψίες, σε άτομα που δεν έχουν τα νόμιμα προσόντα ή τουλάχιστον τα λογικά προσόντα διοίκησης μιας επιχείρησης.

Δεν ξέρω ποιος ιδιώτης επιχειρηματίας θα το έκανε αυτό στις επιχειρήσεις του, το κάνουν όμως δυστυχώς όλοι οι τρεις τελευταίοι  Δήμαρχοι, και τα αποτελέσματα είναι πολύ ορατά. Αυτή τη στιγμή η ΔΕΥΑΛ που δεν έδειξε αποτέλεσμα και φερεγγυότητα σε τίποτα έναντι του Δημότη, ζητά από τους Δημότες να είναι φερέγγυοι στις υποχρεώσεις τους. Αλλιώς τους απειλεί με το φόβητρο της Εφορίας, δηλαδή να στείλει τους απλήρωτους λογαριασμούς στην εφορία για να εξοφληθούν, ξεχνώντας ότι οι πιστωτές  και αυτοί που τους χρωστά, θα τρέξουν πρώτοι στην εφορία να δεσμεύσουν τα ποσά για λογαριασμό τους, αφού και η ΔΕΥΑΛ η ίδια χρωστά σε ό,τι κινείται και σε ό,τι αναπνέει!!!

Χονδρικά, σύμφωνα με ενημέρωση που έχουμε αυτή την ώρα η ΔΕΥΑΛ χρωστά στη ΔΕΗ 4.580.000 ευρώ, σε προμηθευτές 1.500.000 ευρώ, και 3.900.000 ευρώ λείπουν από τα ταμεία της, δηλαδή χονδρικά περί τα 10.000.000 (δέκα) εκατομμύρια ευρώ!!! Το χρέος της στη ΔΕΗ μόνο το τελευταίο οκτάμηνο αυξήθηκε περί τις 300.000 ευρώ!!! Και αντί αυτοί οι κατά νόμον υπεύθυνοι να ανοίξουν μια τρύπα, από αυτές που ανοίγουν όταν σπάζουν οι αγωγοί, και να κρυφτούν εκεί μέσα, απειλούν με αυθάδεια στους Δημότες που έχαψαν για ακόμα μία φορά το παραμύθι τους για χρηστή διοίκηση και νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου. Ποιόν κοροϊδεύετε κύριοι; Τι περάσατε τους Δημότες πρόβατα και τροφίμους των υποστατικών σας;

θα είχε πραγματικά ενδιαφέρον οι εκάστοτε Πρόεδροι να κατέθεταν τα βιογραφικά τους για τις σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων και τις πετυχημένες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες για να αξιολογήσουμε τα προσόντα τους!!!

Τι έγιναν οι εισπράξεις τόσων χρημάτων; Τι έγιναν οι δανειακές σας συμβάσεις; Ποιος έφαγε ασύστολα όλα αυτά τα ποσά; Ποιόν οδηγήσατε στη δικαιοσύνη για τα κλεμμένα; Ποιος λογοδότησε για τις ατασθαλίες;. Γιατί όλο αυτό το κλίμα συγκάλυψης και συμπαράστασης στους κλέφτες; Τι έργα έγιναν ως ανταποδοτικά; Τι ποσά μεταφέρθηκαν στον κεντρικό Δήμο από τις άλλες ΔΕΥΑ; Ποιος «πείραξε» τα λογισμικά; Τι έγιναν οι παράνομες διπλές εισπράξεις; Τι απέγινε το χαράτσι του 80% που είναι για έργα; ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;;

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει την παλικαριά να αναλάβει ευθύνες; Κανένας δεν έχει το κουράγιο να παραιτηθεί; Μόνο τις αυξήσεις των μισθών τους καταφέρανε να φέρουν σε πέρας και να εισπράττουν, με ελάχιστα προσόντα, κάτι περισσότερο από τον μισθό του Πρύτανη του ΑΠΘ!!!!

Aλλος στη θέση τους θα ντρεπόταν και να κυκλοφορήσει στην πόλη και αυτοί χαριεντίζονται στα καφέ σαν «άρχοντες της πλάκας»!!!

Και όχι μόνο αυτό Κύριοι, αλλά μετακυλύσατε τα χρέη και τις ανεπάρκειές σας στον Δήμο Λαγκαδά για να αναλάβει να πληρώσει ο Δημότης τα χρέη που οι ίδιοι δημιουργήσατε! Χωρίς ντροπή! Και δυστυχώς βρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι (ναι… αυτοί που ορκίστηκαν υπακοή στους νόμους και να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον!!!) που υπερψήφισαν την πρόταση για να καλύψουν τους ενόχους και να κουκουλώσουν τα ακουκούλωτα. Τι πολιτικός ξεπεσμός!!!

Δεν αντιλήφθηκαν ότι έτσι υποσκάπτουν όλο τον Δήμο, γιατί ως εγγυητής ο Δήμος, θα κληθεί να πληρώσει τα σπασμένα και θα έχει δικαίωμα η κάθε ΔΕΗ να κατακρατεί τις εισφορές από τα δημοτικά τέλη ή και να δεσμεύσει τους λογαριασμούς του Δήμου μέχρι να εξοφληθεί το χρέος. Θα ρίξουν το Δήμο στα βράχια!!! Αλλά τι τους νοιάζει;;;  «Τ΄εμόν εν, ας ρουζ» που λένε και οι φίλτατοι πόντιοι!!!

Όμως εδώ πρέπει να επισημάνω και την θέση της αντιπολίτευσης. Θα πρέπει επιτέλους κάποτε, επωνύμως και με τις υπογραφές τους, να ζητήσουν ακριβή απολογισμό και με βάσει τους απολογισμούς αυτούς και μόνο, να πάνε σ’ έναν εισαγγελέα κατά της διαφθοράς και να λήξει το θέμα. Δεν πάει άλλο!!!  Σε λίγο ο Δήμος Λαγκαδά θα κηρύξει πτώχευση εξ αιτίας των ατυχών επιλογών της διοίκησης. Αν μια μόνο επιχείρηση όπως η ΔΕΥΑΛ είναι μέσα 10 εκατομμύρια, άραγε πόσο είναι η ΔΗΚΕΛ;  Πόσο η ΥΚΠΑΑΠ, πόσο τα Λουτρά;

Μη ντρέπεστε κύριοι πέστε το να το ξέρουμε όλοι, για να ξέρουν και οι δημότες να σας ξαναψηφίσουν!!!

Ξέρω πως δεν θα πάρω απάντηση γιατί οι 6-7 εντεταλμένοι «ειδικοί σύμβουλοι» δεν έχουν καταλάβει ακόμα με τι Δήμο έμπλεξαν και επομένως δεν έχουν λόγο να ανησυχούν και να ιδρώνουν να γράφουν αφού πέφτει ο μισθός. Η σιγή όμως αυτή θα τους ακολουθεί για πάντα, γιατί η σιγή κάποτε γίνεται εκκωφαντική και τότε θα μιλήσει μόνο η δικαιοσύνη. Ας αναλάβουν λοιπόν τις ευθύνες τους, γιατί προβλέπω να πάει και ο Δήμος μας σε διοίκηση Πρωτοδικείου, όπως τα Λουτρά!!! Και…θα έχει πολύ πλάκα!!!

 

Τρύφων Τσομπάνης

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium