Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/8/2020 02:35:05


  


 
Επισκέπτες Online: 934


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ξεπέρασε τις 500 ηλεκτρονικές υπογραφές το ψήφισμα εναντίον της ΜΕΑ στο Δήμο Λαγκαδά
27-07-2020
Ξεπέρασε τις 500 ηλεκτρονικές υπογραφές το ψήφισμα εναντίον της ΜΕΑ στο Δήμο Λαγκαδά
 

Περισσότερες από 520 ηλεκτρονικές υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα στο ψήφισμα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας avaaz.org, που κατέθεσε η επιτροπή αγώνα Σ.Ο.Κ. ΜΕΑ (Συνεργασία όλων κατά της ΜΕΑ περιοχής Λαγκαδά).

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να υπογράψετε το ψήφισμα

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων -ΜΕΑ- στην περιοχή του Δήμου Λαγκαδά, η οποία έχει επιλεγεί ως η καταλληλότερη, μεταξύ 13 υποψήφιων θέσεων εντός του νομού Θεσ/νίκης, από τον ΦοΔΣΑ ΚΜ.

Η θέση που προτείνεται για την χωροθέτηση βρίσκεται επί της αγροτικής οδού πρόσβασης στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, 1 χλμ περίπου από την στροφή της ΠΟΕ Θεσ/νίκης - Σερρών, στην Γ’ ζώνη προστασίας του Εθνικού πάρκου λιμνών Κορώνειας-Βόλβης. Η μονάδα αυτή θα κατασκευαστεί με ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) θα είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, μαζί με αυτή της Αττικής και θα επεξεργάζεται 300.000 τόνους ανά έτος σύμμεικτων σκουπιδιών.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα βάσει του περιφερειακού σχεδιασμού και του προγράμματος του ΦοΔΣΑ να κατασκευαστεί και μονάδα επεξεργασίας βιοαποβλήτων, αλλά κυρίως μονάδα καύσης ή αλλιώς ενεργειακής αξιοποίησης του παραγόμενου υπολείμματος που θα καίγεται, εκλύοντας επικίνδυνα αέρια στην ατμόσφαιρα, αυξάνοντας κατακόρυφα τον καρκίνο και την παιδική λευχαιμία.

Σε μια περιοχή αμιγώς αγροτική, επιβαρυμένη από την κακή λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης που επί 12 χρόνια μολύνει το περιβάλλον μέχρι την λίμνη Κορώνεια, θα ήταν καταστροφικό ένα τέτοιο έργο.

Δεν είναι δυνατόν να σηκώσει η περιοχή μας το βάρος της διαχείρισης όλων των απορριμμάτων, όχι μόνον του νομού Θεσ/νίκης αλλά και άλλων 4 νομών (Ημαθίας-Πιερίας-Πέλλας και μέρος του Κιλκίς). Με το άλλοθι της αποσυμφόρησης του ΧΥΤΑ, η κατασκευή αυτών των μονάδων  ΜΕΑ-ΜΕΒΑ-ΚΑΥΣΗ) θα επιφέρει εν τέλει πολύ μεγαλύτερη επιβάρυνση στην περιοχή μας, καθιστώντας την κέντρο του σκουπιδιού της Κεντρικής Μακεδονίας.

Μπορείτε να καταθέσετε την ηλεκτρονική σας ψήφο ενάντια στην κατασκευή ΜΕΑ στο Δήμο Λαγκαδά, δηλώνοντας απλά το ονοματεπώνυμο και το mail σας.

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium