Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/8/2020 03:04:08


  


 
Επισκέπτες Online: 751


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Μπίζπος: «Η Ασσηρος δεν αντέχει άλλη επιβάρυνση» (ηχητικό)
28-07-2020
Μπίζπος: «Η Ασσηρος δεν αντέχει άλλη επιβάρυνση» (ηχητικό)

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ασσηρο με την δημιουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Λαγκαδά, εντεταλμένος στη δημοτική ενότητα Ασσήρου Κώστας Μπίζπος στον Flash 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

Ο δημοτικός σύμβουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός πως η Aσσηρος βρίσκεται συνέχεια στο επίκεντρο δημιουργίας έργων που οδηγούν στην υποβάθμιση της περιοχής. Μάλιστα, είπε «δηλαδή πας στα όρια του γείτονα σου και στήνεις ένα έργο το οποίο επιβαρύνει το περιβάλλον και οι πρώτοι που θα δεχτούμε την επιβάρυνση είμαστε εμείς, οι μόνιμοι κάτοικοι της Ασσήρου».

Παράλληλα, ο κ. Μπίζπος υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε σχετική ενημέρωση για τη δημιουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων ενώ ξεκαθάρισε πως είναι αντίθετοι στην χωροθέτηση της ΜΕΑ και έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπίζπος σημείωσε: «Εν μέσω κορονοϊού ήρθαν και πήραν χρήση γης από την πολεοδομία, χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση και ως εντεταλμένος δεν με ενημέρωσε κανείς, ούτε ο κ. Γεράνης. Όταν έμαθα ότι πήραν τη χρήση γης, πήγα να δω τα τρία σημεία που επέλεξαν από την περιοχή μας.

Έβαλαν τρία σημεία, τις θέσεις 11,12 και 13. Η θέση 12 δεν μπορεί να γίνει τίποτα λόγω περιβαλλοντολογικών ρεμάτων, η θέση 11 είναι δίπλα στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων (ΧΥΤΑ) και αναφέρεται ότι μπορεί να γίνει «με προϋποθέσεις». Στο δια ταύτα, στη θέση 13, η οποία είναι στην κοινότητα Καρτερών στα όρια με την Aσσηρο, θέλουν να κάνουν αυτή τη μονάδα. Απέχει 2.800 μέτρα από τον ΧΥΤΑ και 3.700 μέτρα από την Aσσηρο.

Η επιλογή αυτής της θέσης οφείλεται στο ότι υπάρχουν ρέματα, τα οποία διέρχονται μέσα από τον οικισμό της Ασσήρου. Αυτοί θέλουν να κάνουν μια μονάδα περίπου 300.000 τόνων και να γίνει ακριβώς εκεί, όπου υπάρχει τρεχούμενο νερό ακόμα».

«Δεν αντέχει η περιοχή μας άλλη επιβάρυνση»

Ο κ. Μπίζπος έκανε ξεκάθαρο πως η Aσσηρος δεν αντέχει άλλη επιβάρυνση, ειδικά μετά την εγκατάσταση του ΧΥΤΑ, που προκάλεσε τεράστια μόλυνση στον ποταμό Μπογδάνας, τα νερά του οποίου καταλήγουν στη λίμνη Κορώνεια.

«Εμείς πήραμε μια ομόφωνη απόφαση στις 26 Μαΐου και στραφήκαμε νομικά εναντίον της χωροθέτησης της ΜΕΑ στην περιοχή του δήμου μας. Δεν μπορεί η περιοχή μας να αντέξει άλλη επιβάρυνση. Εμείς κάναμε προσφυγή στο ΣτΕ και θα ζητήσουμε να μη γίνει αυτή η μονάδα. Δε θα σηκώσουμε λάβαρα επανάστασης, θα ακολουθήσουμε τη νόμιμη οδό για να βρούμε το δίκιο μας. Πρόκειται για μια τεράστια μονάδα που θα δέχεται μεγάλο όγκο σκουπιδιών. Υπήρχαν άλλα 9 σημεία σε όμορους δήμους και αποφάσισαν να έρθουν στα τρία σημεία της Μαυροράχης» είπε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος.

Τέλος, ο κ. Μπίζπος επεσήμανε ότι μόνο η απόφαση του Φορέα Διαχείρισης λιμνών είναι αρνητική.

Ακούστε όσα είπε ο κ. Μπίζπος στον Flash 99,4:
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium