Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/7/2021 03:28:33
  


 
Επισκέπτες Online: 525


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΚΞΓ Μανωλούδη: Ποια είναι η σωστή ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
31-07-2020
ΚΞΓ Μανωλούδη: Ποια είναι η σωστή ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας

 

“Γιατί να ξεκινήσει το παιδί μου από τόσο μικρή ηλικία την εκμάθηση ξένης γλώσσας και γιατί να μην περιμένει μέχρι τα 8 του χρόνια;” αναρωτιούνται κάποιοι γονείς (ευτυχώς όχι πολλοί)

 

 

Ας δούμε για ποιο είναι ο σκοπός θέλουμε το παιδί μας να μάθει μια ξένη γλώσσα.

 

Αν στόχος είναι η επένδυση στη γνώση και κατ’ επέκταση η επένδυση στο μέλλον του παιδιού μας… τότε ναι το παιδί πρέπει να ξεκινήσει την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας σε ηλικία 4 ή το αργότερο 5 ετών.

 

Αν πάλι σαν γονείς μας κυριεύει η αντίληψη ότι ξεκινώντας αργά κάνουμε οικονομία …τότε…»

 

Σύμφωνα με τους μελετητές

Η νοημοσύνη είναι ταχύτατη τα πρώτα χρόνια της ζωής μας και η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας εξελίσσει ακόμα περισσότερο τους νευρώνες του εγκεφάλου με αποτέλεσμα να γινόμαστε πιο έξυπνοι, ευέλικτοι και δραστήριοι.

 

 

Όταν λοιπόν τα παιδιά εκτίθενται σε ξένες γλώσσες σε μικρή ηλικία λόγω της μεγαλύτερης πλαστικότητας του εγκεφάλου και του γεγονότος ότι δεν έχουν πολλές υποχρεώσεις μπορούν ευκολότερα και πολύ καλύτερα να αφομοιώσουν τις ιδιαιτερότητες των Ξένων Γλωσσών, με αποτέλεσμα να μάθουν να τις χρησιμοποιούν ασυναίσθητα, όπως και τη μητρική τους.

 

On the other hand, ο έφηβος ή ο ενήλικας έχει υποχρεώσεις (πχ απαιτη-τικά μαθήματα), αυξημένη κοινωνική ζωή, έλλειψη ενδιαφέροντος ή ενέργειας και δεν ασχολείται αρκετά με την εκμάθηση της γλώσσας. Επιπρόσθετα, ασυναίσθητα κάνει συνδυασμούς των εκφράσεων ή λέξεων των Ξένων Γλωσσών με την μητρική του γλώσσα, κάτι το οποίο πολλές φορές τον δυσκολεύει εξαιτίας των διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα στις Ξένες Γλώσσες και στη μητρική του.

 

 

In a nutshell, η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας από μικρή ηλικία συντελεί θετικά στην μετέπειτα ανάπτυξη του παιδιού, προσφέροντας του πλεονεκτήματα που διατηρούνται και στην ενήλικη ζωή. Αλλωστε, είναι αποδεδειγμένο ότι όσοι μιλούν ξένες γλώσσες έχουν διαφορετικό εγκέφαλο.

 
ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ 1

ΜΑΝΩΛΟΥΔΗ 

ΛΑΓΚΑΔΑΣ - Πολυτεχνείου 8
τηλ. 23940 24142 & 26087

ΛΑΓΥΝΑ
 - τηλ. 23940 71625
κιν. 6977 007 116

Βρείτε μας και στο FB Κέντρα Ξένων Γλωσσών ΜΑΝΩΛΟΥΔΗ

ή στο www.manoloudi.gr

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium