Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/9/2020 14:09:13


  


 
Επισκέπτες Online: 317


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Στο έλεος του Θεού το γήπεδο της ΑΠΕ Λαγκαδά! (φωτο) - Οι αναρτήσεις των δημοτικών συμβούλων Βαρβαλιού και Κυργιάννη
04-09-2020
Στο έλεος του Θεού το γήπεδο της ΑΠΕ Λαγκαδά! (φωτο) - Οι αναρτήσεις των δημοτικών συμβούλων Βαρβαλιού και Κυργιάννη

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τη κατάσταση του γηπέδου της ΑΠΕΛ και πιο συγκεκριμένα του αγωνιστικού χώρου.

Εικόνες που δε θυμίζουν σε τίποτα ομάδας που προετοιμάζεται να λάβει μέρος στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Μακεδονίας και παράλληλα δείχνουν την αδιαφορία των υπευθύνων τόσο της διοίκησης αλλά και του Δήμου. Ένα γήπεδο «στολίδι» που τα προηγούμενα χρόνια φιλοξενούσε μέσω της ΑΠΕΛ, ιστορικές ομάδες της Ελλάδος όπως ο Aρης, ο Ηρακλής, η Δόξα Δράμας κλπ. και το οποίο έχει μετατραπεί πλέον σε… βοσκοτόπι!
Η ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου Λαγκαδά Βασίλη Βαρβαλιού για το θέμα:

3 Σεπτεμβρίου 2020. Εθνικό Στάδιο ΛΑΓΚΑΔΑ ή γήπεδο της ΑΠΕΛ όπως μας αρέσει να το αποκαλούμε. Σε άλλες εποχές πολύ πρόσφατες η ομάδα αυτή την εποχή θα προπονούνταν στο γήπεδο για τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Τώρα το γήπεδο έρημο μέσα στα χόρτα σε πλήρη εγκατάλειψη. Μόνο οι αθλητές του στίβου προσπαθούσαν να προπονηθούν ανάμεσα στα χόρτα (σεβασμός σε αυτά τα παιδιά). Η ΑΠΕΛ η ΤΕΡΑΣΤΙΑ αυτή ομάδα που μέχρι πριν λίγο καιρό πρωταγωνιστούσε στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής η ομάδα με αριθμό μητρώου ΕΠΣΜ 17, η ομάδα με τα πολλά πρωταθλήματα η πολλάκις νικήτρια ομάδα στο θεσμό του κυπέλλου, ο σύλλογος τον οποίο υπηρετήσαν παιχταράδες κινδυνεύει να μην πάρει μέρος στο πρωτάθλημα παρασύροντας όλο τον οργανισμό (πρώτη ομάδα ακαδημίες κλπ). ΝΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Μήπως πρέπει να γίνει μια υστάτη προσπάθεια από όλους για να σωθεί η ομάδα που αγαπάμε? Ας αφήσουμε τους εγωισμούς, όλοι κάνουμε λάθη ποτέ δεν είναι αργά. Και όπως έλεγε ένα σλόγκαν πριν λίγο καιρό ΑΠΕΛ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Η ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου Λαγκαδά Χαράλαμπου Κυργιάννη για το θέμα αυτό:

Με επιστολή μου στα τέλη Μαΐου, η οποία κοινοποιήθηκε αρμοδίως στα όργανα Διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά, είχα καλέσει την Δημοτική Αρχή να προβεί άμεσα σε οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, καθώς είχα προβλέψει ότι οι αρνητικές επιπτώσεις του covid-19 θα πλήξουν καίρια και σε αθλητικό επίπεδο την λειτουργία του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην ευαίσθητη και οικονομικά ασθενή περιοχή του Δήμου Λαγκαδά. Έναντι της ανωτέρω επιστολής ουδεμία αντίδραση..

Εντός Ιουλίου με προσωπική ανάρτηση είχα αναδείξει μέσω ληφθεισών φωτογραφιών την τραγική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το δημοτικό γήπεδο Ζαγκλιβερίου λόγω θεσμικής εγκατάλειψης αυτού από οποιαδήποτε φροντίδα και περιποίηση και τους κινδύνους επιβίωσης ενός από τους πιο ιστορικούς αθλητικούς συλλόγους της περιοχής.

Σήμερα, αρχές Σεπτεμβρίου, με την εμφανιζόμενη εικόνα που έχει το γήπεδο - στολίδι του ενδοξότερου αθλητικού συλλόγου του Δήμου μας, της Α.Π.Ε. Λαγκαδά, όπως παρουσιάστηκε από την ανάρτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Βασιλείου Βαρβαλιού, κλείνει ο κύκλος των όποιων ελπίδων μου για οποιαδήποτε θεσμική αντίδραση και κινητοποίηση, μέσω επίσημων φορέων, δράσεων για την διαφύλαξη και επιβίωση του δημοσίου αγαθού του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην περιοχή του Δήμου.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά και σε ανάδειξη του θέματος της αδυναμίας συγκρότησης Δ.Σ. εκ μέρους της Α.Π.Ε. Λαγκαδά και της εικόνας που το δημοτικό γήπεδο παρουσιάζει, αναπτύχθηκε έναντι αυτού η  επιχειρηματολογία της μη παρεμβατικότητας του Δήμου στη λειτουργία των αθλητικών συλλόγων.. Εάν η μη παρεμβατικότητα περιλαμβάνει ως αποτέλεσμα τις ανωτέρω εικόνες, τότε μάλλον κάπου διαφωνούμε...

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium