Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/10/2020 20:54:55


  


 
Επισκέπτες Online: 922


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στους οικισμούς του Δήμου Λαγκαδά
12-10-2020
Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στους οικισμούς του Δήμου Λαγκαδά
 

Συνολικά 44 μηχανήματα εργάζονται καθημερινά στην περιοχή του Λαγκαδά εν όψει της χειμερινής περιόδου. Που ολοκληρώθηκαν τα έργα.

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας των οικισμών του Δήμου Λαγκαδά, με 34 μηχανήματα έργου να εργάζονται σε καθαρισμούς ρεμάτων και χειμάρρων και δέκα αποφρακτικά μηχανήματα να εργάζονται στα φρεάτια, αλλά και στους δημόσιους χώρους, εν όψει της χειμερινής περιόδου.

Τα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Λαγκαδά, μετά και τις πλημμύρες πριν από δυο μήνες είναι εκτεταμένα, καθώς η περιοχή έχει σημαντικές ελλείψεις.

Λαγκαδάς, Χρυσαυγή, Περιβολάκι, Ηράκλειο, Λαγυνά, Σοχός, αλλά και οι δημοτικές ενότητες Κορώνειας και Καλλινδοίων έχουν καθαριστεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ έχουν γίνει και εργασίες αποκατάστασης φθορών και δρόμων.

Τα συνεργεία βρίσκονται σε διάφορα σημεία από τον Αύγουστο και σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Γιώργο Προκοπίδη, θα συνεχίσουν όλο το επόμενο διάστημα, ώστε να παρεμβαίνουν είτε προληπτικά, είτε θεραπευτικά.

Από τα σημαντικά έργα που έχουν ολοκληρωθεί είναι η αντικατάσταση τμήματος αγωγού ομβρίων στην πόλη του Λαγκαδά και ακολούθησε η ασφαλτόστρωση στην οδό Παντίρη με Παπαγεωργίου. Ο αγωγός ομβρίων κινδύνευε να καταρρεύσει μετά τη θεομηνία που σημειώθηκε στην περιοχή στις 7 Αυγούστου, αφού το έργο δεν είχε γίνει επί χρόνια και το πρόβλημα ήταν γνωστό.

Εργασίες αποκατάστασης, παρεμβάσεις και καθαρισμοί ως μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας έγιναν μέσα στο Σεπτέμβριο στον Ασκό, το Πολυδένδρι Ασκού, τις Πέντε Βρύσες, το Πολυδένδρι Λαγκαδά, την Ξυλούπολη, τη Νικόπολη και τον Λαχανά. Αφορούσαν σε καθαρισμούς φρεατίων και διανοίξεις αγροτικής οδοποιίας.

Στη Χρυσαυγή καθαρίστηκαν υδατορέματα και αποκαταστάθηκε τμήμα της αγροτικής οδοποιίας, όπως και στο Καβαλάρι, όπου καθαρίστηκαν όλα τα φρεάτια. Αντίστοιχες παρεμβάσεις έγιναν τον ίδιο μήνα στο Περιβολάκι, περιμετρικά και στο κέντρο της πόλης του Λαγκαδά, αλλά και στους αγροτικούς δρόμους στον άξονα Λαγκαδάς - Κολχικό. Στα Λαγυνά καθαρίστηκαν τα ρέματα στο ΑΓΝΟ και στο Κλειστό Στάδιο Λαγυνών, ενώ αποκαταστάθηκαν και προβλήματα στους αγροτικούς δρόμους, ενώ το ίδιο έγινε στη δημοτική ενότητα Κορώνειας, στην περιοχή του Ζαγκλιβερίου και στη δημοτική ενότητα Βερτίσκου.

Συνεργεία προχώρησαν σε καθαρισμούς και κοπές χόρτων και κλαδιών στις επαρχιακές οδούς Λευκοχωρίου, Δορκάδας, Καρτερών και σε όλη τη δημοτική ενότητα Λαχανά. Επίσης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο ειδικό σχολείο Λαγκαδά, στο Λοφίσκο, ενώ συνεχίζονται οι παρεμβάσεις και στα υπόλοιπα χωριά, που είναι συνολικά 47, με τα συνεργεία να έχουν περάσει από την Ανάληψη για τον καθαρισμό και τη διάνοιξη των ρεμάτων, αλλά και για την αποκατάσταση στις ποτίστρες των ζώων.

www.voria.gr
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium