Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/10/2020 20:11:14


  


 
Επισκέπτες Online: 693


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Μαθητές τίμησαν τους ήρωες Μακεδονομάχους του Λαγκαδά
16-10-2020
Μαθητές τίμησαν τους ήρωες Μακεδονομάχους του Λαγκαδά
 

Σήμερα Παρασκευή, 16/10/2020, δύο σχολεία του Λαγκαδά, το 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά και το ΕΠΑΛ Λαγκαδά, μ’ ένα αυτοσχέδιο δρώμενο των μαθητών, τίμησαν την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα.Οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, λόγω της πανδημίας του Covid_19, έχουν ως αποτέλεσμα να μην διεξάγονται για τη φετινή χρονιά παρελάσεις και εκδηλώσεις με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, προκειμένου ν’ αποφευχθεί ο συνωστισμός στο μέτρο του δυνατού. Γι’ αυτό, αντιπροσωπεία μαθητών με επικεφαλής τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες των δύο σχολείων, πήγαν στο Μνημείο του Μακεδονικού Αγώνα στην πλατεία του Λαγκαδά, όπου  κατέθεσαν στεφάνια και απήγγειλαν ποιήματα προς τιμήν των Ηρώων Αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα.

Η επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα έχει βαρύνουσα σημασία  για την ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά, λόγω της σημαντικής συνεισφοράς των κατοίκων του στον απελευθερωτικό αγώνα.

Οι μαθητές συνοδεύονταν από τους διευθυντές, κα Τιρικανίδου Αννα από το 2ο Γυμνάσιο και κ. Παπαπαρασκευάς Ζουμπούλης από το Επαγγελματικό Λύκειο και αντιπροσωπεία καθηγητών του σχολείου. Στην συγκινητική εκδήλωση παρευρέθηκε και η νεά Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Επιτροπής και Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού κ. Κοτσώνη Ελισσάβετ, η οποία απευθύνθηκε στους μαθητές, τονίζοντας τη σημασία της παιδείας στην καλλιέργεια της ιστορικής μνήμης. Αυθόρμητα κι αρκετοί κάτοικοι του Λαγκαδά, οι οποίοι έτυχε να διέρχονται εκείνη τη στιγμή από το εν λόγω σημείο, σταμάτησαν και έδωσαν συγχαρητήρια στους μαθητές για την πρωτοβουλία τους.

Παρόντες ήταν και οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικής Υπηρεσίας Χαράλαμπος Αϊβαζίδης και Καθαριότητας Παντελής Αϊβατζίδης.

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium