Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/11/2020 05:58:04


  


 
Επισκέπτες Online: 201


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ThesTech: Επιλογή οικονομικού μεταχειρισμένου υπολογιστή
23-10-2020
ThesTech: Επιλογή οικονομικού μεταχειρισμένου υπολογιστή

Σε αυτό το άρθρο:

-Αγορά καινούργιου υπολογιστή. Τι πρέπει να προσέξετε

-Αγορά ανακατασκευασμένου - Refurbished Υπολογιστή

-Πλεονεκτήματα Ανακατασκευασμένου Υπολογιστή.

-Σύγκριση τιμών και επιδόσεων

-Αγορά Desktop ή Laptop;

Το άρθρο αυτό ουσιαστικά ΔΕΝ αναφέρεται σε μεταχειρισμένους -από ιδιώτες- αλλά ανακατασκευασμένους Refurbished Υπολογιστές.
Διαβάστε περισσότερα για το
τι είναι Ανα-κατασκευασμένοι Υπολογιστές και οι διαφορές τους με τους μεταχειρισμένους.

Η επιλογή υπολογιστή προκαλεί πονοκέφαλο για τον μέσο ή αρχάριο χρήστη, που πρέπει να επιλέξει ανάμεσα από εκατοντάδες μοντέλα και προδιαγραφές.

Εμείς στο Thestech.gr, Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τον υπολογιστή σας με βάση τις ανάγκες σας και χωρίς να σπαταλήσετε χρήματα για ένα σύστημα που δεν χρειάζεστε.

Να αγοράσω καινούργιο υπολογιστή ή ανακατασκευασμένο;

Στα παρακάτω γραφόμενα δεν θα αναφερθούμε σε ανάγκες για Επαγγελματικό υπολογιστή για βαριά χρήση rendering ή για High-End gaming υπολογιστές.
Απευθυνόμαστε κυρίως στο αρχάριο και μέσο χρήστη υπολογιστών.

Φυσικά και ένας καινούργιος ηλεκτρονικός υπολογιστής έχει πολλά πλεονεκτήματα. Πρέπει όμως να δώσετε μεγάλη προσοχή στην αγορά του, γιατί σε πολλά καταστήματα οι συνθέσεις που προσφέρουν δεν είναι οι ιδανικές και θα πετάξετε χρήματα. Το έγκριτο Site PC STEPS έχει αναφερθεί με πολύ κατατοπιστικό άρθρο γι αυτό.
Συνήθως τα καταστήματα που προσφέρουν συνθέσεις υπολογιστών, βάζουν ότι έχουν σε μεγάλο
stock με αποτέλεσμα ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ υπολογιστής που αγοράσατε ακριβά, να ΜΗΝ έχει τόσο καινούργια ή σωστά συνδυασμένα εξαρτήματα…

Από την άλλη πλευρά Η αγορά ανακατασκευασμένου Υπολογιστή (Refurbished) απευθύνεται κυρίως:

- Σε όσους θέλουν αγορά φθηνού υπολογιστή με τις δυνατότερες επιδόσεις και την ιδανική σχέση αξίας/τιμής (value for money),

- Είναι ιδανικοί για καθημερινές εργασίες όπως σχολείο, εργασία, διασκέδαση (ταινίες, μουσική), σερφάρισμα στο διαδίκτυο και ελαφρύ gaming.

- Σε όσους δεν θέλουν να δαπανήσουν πολλά χρήματα, αλλά θέλουν να έχουν ένα λειτουργικό αξιόπιστο υπολογιστή για τα επόμενα τουλάχιστο 2 χρόνια.

Λόγω της φύσης τους οι ανακατασκευασμένοι υπολογιστές, δεν απευθύνονται σε όσους έχουν πολύ υψηλές απαιτήσεις σε βαριά προγράμματα και λειτουργίες όπως σχεδιαστικά προγράμματα, video editing, high end gaming ή γραφιστικά προγράμματα.

Καινούργιος υπολογιστής VS Ανακατασκευασμένου Υπολογιστή: Σχέση Απόδοσης/Τιμής

Στις παρακάτω εικόνες θα δείτε ΣΥΓΚΡΙΣΗ τιμών και επιδόσεων μεταξύ Καινούργιων υπολογιστών που διαθέτει μια γνωστή αλυσίδα και ενός Refurbished υπολογιστή που διαθέτουμε στο κατάστημά μας. Συμβουλευόμαστε το έγκριτο benchmark.com.

Στα αριστερά θα δείτε ένα καινούργιο υπολογιστή με celeron επεξεργαστή. Στα δεξιά έναν μεταχειρισμένο - ανακατασκευασμένο υπολογιστή.
Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά όπως
ram και σκληρός δίσκος είναι τα ίδια. Δείτε τη μεγάλη διαφορά στη τιμή και την απόδοση και βγάλτε τα συμπεράσματά σας….

Όπως βλέπουμε στη σύγκριση, με 100€ λιγότερα σε σχέση με έναν καινούργιο, μπορούμε να αγοράσουμε υπολογιστή με +145% μεγαλύτερες επιδόσεις σε όλα τα επίπεδα. Εκτός από τα χρήματα που εξοικονομούμε, κερδίζουμε πολλαπλά σε χρόνο αντοχής του υπολογιστή ΚΑΙ σε απόδοση.


Καινούργιος Υπολογιστής (αριστερά) VS Ανακατασκευασμένος Υπολογιστής (δεξιά): Σύγκριση επιδόσεων επεξεργαστή και σχέση απόδοσης - τιμής. Πηγή: Benchmark.com

Στη παρακάτω εικόνα θα δείτε έναν καινούργιο υπολογιστή i3 8ης γενιάς που βρήκαμε σε site μεγάλων αλυσίδων πάλι σε σύγκριση με έναν υπολογιστή απο το κατάστημά μας. Η τιμή είναι σχεδόν διπλάσια για να έχετε περίπου ίδιες επιδόσεις…

Καινούργιος Υπολογιστής (αριστερά) VS Ανακατασκευασμένος Υπολογιστής (δεξιά): Σύγκριση επιδόσεων επεξεργαστή και σχέση απόδοσης-τιμής. Πηγή: Benchmark.com

Πλεονεκτήματα των Refurbished – Ανακατασκευασμένων Υπολογιστών:

Με βάση τα παραπάνω παραθέτουμε μερικά από τα πλεονεκτήματα των “μεταχειρισμένων” ανακατασκευασμένων υπολογιστών:

- Είναι οικονομικοί Καθώς οι τιμές του για ένα αξιοπρεπέστατο σύνολο ξεκινούν από 90€.

- Έχουν καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμή. Για παράδειγμα με 90€ μπορεί κάποιος να αγοράσει υπολογιστή i3 2ης ή τρίτης γενιάς. Σε αυτά τα χρήματα ΔΕΝ υπάρχει καινούργιος υπολογιστής.

- Επίσης οι τιμές των καινούργιων υπολογιστών- για ένα αξιοπρεπές σύστημα, ξεκινούν από 350€-400€. Ένα εφάμιλλο σύστημα σε refurbished υπολογιστή με τις ΙΔΙΕΣ επιδόσεις κοστίζει περίπου τα μισά χρήματα.

- Έχουν και οι μεταχειρισμένοι υπολογιστές, γραπτή εγγύηση. Στους ανακατασκευασμένους – refurbished υπολογιστές, Desktop και Laptop, δίνουμε από 1 έως 2 χρόνια εγγύηση.

Αν λοιπόν δεν δεν έχετε απαιτήσεις για εξαιρετικές λειτουργίες pro, και διαθέτετε ένα σχετικά χαμηλό budget χρημάτων, οι ανακατασκευασμένοι Υπολογιστές είναι η ιδανικότερη λύση για εσάς.

Αγορά Desktop ή Laptop;

Είναι μια “κλασσική” πρώτη σκέψη από τον υποψήφιο αγοραστή.

Σήμερα υπάρχουν πολύ ισχυροί φορητοί υπολογιστές (Laptops) που μπορούν ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς χρήστες.
Ωστόσο το πρόβλημα για την απόφασή μας είναι: Ο χώρος, η χρήση και η τιμή.

Οι φορητοί υπολογιστές -Laptops- είναι πολύ πιο ακριβοί σε σχέση με έναν σταθερό υπολογιστή (αντίστοιχων δυνατοτήτων). Αν συγκρίνουμε ΌΜΟΙΑ σε επιδόσεις μοντέλα θα δούμε πως οι τιμή αγοράς ενός Desktop PC είναι από 30%-50% φθηνότερη σε σχέση με αντίστοιχων επιδόσεων Laptop PC.

Επιλέγουμε ένα Laptop όταν:

- Έχουμε πρόβλημα χώρου στο σπίτι.

- Η δουλειά μας είναι τέτοια όπου πρέπει να μπορούμε να το έχουμε μαζί μας παντού.

- Πρέπει να μοιραζόμαστε τον υπολογιστή μας και με άλλα μέλη της οικογένειας.

- Δεν έχουμε οικονομικό πρόβλημα να πληρώσουμε παραπάνω χρήματα σε σχέση με ένα Desktop.

Από την άλλη οι σταθεροί υπολογιστές Desktops:

- Αναβαθμίζονται ευκολότερα

- Είναι πιο οικονομικοί καθώς προσφέρουν μεγαλύτερες επιδόσεις σε χαμηλότερη τιμή.

- Εμφανίζουν λιγότερες φθορές σε σχέση με τα Laptops.

Στο κατάστημα Thestech.gr Διαθέτουμε μόνο ποιοτικούς σταθερούς και φορητούς υπολογιστές, με εγγύηση και σε πολύ χαμηλές τιμές.

Επισκεφτείτε μας στο κατάστημα ThestechRefurbished Pc & Laptops στον Λαγκαδά, Στ. Μπαρέτη 2 ή δείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα https://www.thestech.gr και ενημερωθείτε για τους Υπολογιστές που διαθέτουμε.

Στο επόμενο άρθρο:

Ισχύς του Υπολογιστή (σταθερού ή φορητού) και συγκρίσεις επεξεργαστών.

Νέες παραλαβές στο κατάστημα Thestech Λαγκαδά

ThesTech.gr

Refurbished PCs& Laptops

Στ. Μπαρέτη 2 (πρώην Λαχανά)
Λαγκαδάς, 57200

info@thestech.gr

Facebook Η/Υ ThesTech

Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 2394-113076
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium