Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/11/2020 07:11:07


  


 
Επισκέπτες Online: 236


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Κατά των διοδίων το Κοινοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά
14-11-2020
Κατά των διοδίων το Κοινοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά


Δελτίο Τύπου

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και δυσαρέσκειά του για την απόφαση της Κυβέρνησης και της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ» για την δημιουργία πλευρικών διοδίων στον Δήμο Λαγκαδά.
Ως Κοινοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά ενώνουμε και τη δική μας φωνή, με αυτή του Δήμου, των κατοίκων καθώς και των επαγγελματικών φορέων της Επαρχίας μας, για την κατάσταση που δημιουργείται γύρω μας, χωρίς την ενημέρωση, τη διαβούλευση
 και χωρίς να υπολογιστεί το κόστος που θα επωμισθεί τελικά ο Δημότης Λαγκαδά, αλλά και οι κάτοικοι γενικότερα της Επαρχίας μας από αυτές τι παράλογες αποφάσεις, που στοχεύουν απ’ ευθείας στην τσέπη των εργαζομένων και των διακινουμένων πολιτών.
Η κατάσταση τείνει να γίνει αφόρητη, και μάλιστα σε εποχή οικονομικής δυσπραγίας, κυρίως όμως τείνει να γίνει εξοργιστική, αφού αυτοί που αποφάσισαν, εν μέσω πανδημίας, να εκμεταλλευτούν την αδυναμία των πολιτών να αντιδράσουν δυναμικά, στοχεύουν στην απαξίωση του δημοκρατικού διαλόγου, της λογικής και της ευθύνης.
Προφανώς όσοι αποφάσισαν για την δημιουργία των νέων διοδίων, δεν τους απασχόλησε καν το θέμα ότι η μεγαλύτερη μάζα των συμπολιτών μας κινείται στους κεντρικούς άξονες Λαγκαδά - Θεσσαλονίκης, και μάλιστα ολόκληρες οικογένειες 3-4 άτομα κάνουν την ίδια διαδρομή ίσως και 2 φορές την ημέρα. Αυτό σημαίνει μια οικονομική επιβάρυνση έως και 100 ευρώ μηνιαίως. Ο κλοιός δε των διοδίων που έχει περικλείσει την επαρχία μας θα γίνει ο βρόγχος που θα πνίξει όλη την παραγωγική και οικονομική ικμάδα -όση απέμεινε- της κοινωνίας μας.
Είναι δε εξόχως προκλητικό ότι στην απόφαση δεν γίνεται καμιά νύξη για ευνοϊκή μεταχείριση και απαλλαγή των κατοίκων της περιοχής μας, που ανέρχονται σε χιλιάδες καθημερινά.
Πάντως εάν δεν πρυτανεύσει τελικά η κοινή λογική, σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα φταίμε εμείς που το έργο αυτό θα απαξιωθεί από μόνο του.
Δεν πρόκειται να δεχτούμε την αφαίμαξη που επιχειρείται με απαράδεκτο τρόπο.

Για το Τοπικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΟΒΑΝΝΗΣ

 
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium