Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/1/2022 04:35:08
    Επισκέπτες Online: 463


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Δήμαρχος Λαγκαδά κατά Ν. Ανδρεάδου: «Όχι άλλα δάκρυα»
21-02-2021
Δήμαρχος Λαγκαδά κατά Ν. Ανδρεάδου: «Όχι άλλα δάκρυα»
 

Απάντηση στην επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες με Οραμα» Νίκη Ανδρεάδου έδωσε ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης για το δημοσίευμα ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙΟΥ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ... ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. 

Προκαλεί θυμηδία το γεγονός ότι η κυρία Ανδρεάδου ανακάλυψε εσχάτως στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι υπάρχει σε εξέλιξη αποχετευτικό έργο στο Ζαγκλιβέρι.
Γιατί τα προηγούμενα πέντε χρόνια που κατείχε υπεύθυνη θέση στη διοίκηση, δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έργο, του οποίου την ύπαρξη μάλλον αγνοούσε παντελώς. Σε διαφορετική περίπτωση θα γνώριζε ότι η μελέτη είχε ουσιώδη προβλήματα στην εφαρμογή της από τη γέννηση της, κάτι που γνωρίζουν καλά οι κάτοικοι του Ζαγκλιβερίου και η τότε διοίκηση του Δήμου. 
Στις 13/12/2017 υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου με την ανάδοχο εταιρία, που νομοτελειακά θα είχε τη συγκεκριμένη κατάληξη, δηλαδή τη λύση της σύμβασης (κάτι που επιβεβαίωσαν τόσο υπηρεσιακοί παράγοντες, όσο και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ζαγκλιβερίου κ. Κοπαρανίδης Νίκος στο Δημοτικό Συμβούλιο), καθώς έπρεπε, σύμφωνα με έγγραφη υπόδειξη της τεχνικής υπηρεσίας, να γίνει πράξη εφαρμογής του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ή Τροπο-ποιητική Μελέτη.
Τι δεν κατάλαβε η κυρία Ανδρεάδου;
Καλά είναι τα αντιπολιτευτικά δάκρυα, αλλά αν είχε ανησυχήσει όταν έπρεπε, πιθανόν να είχαν αποφευχθεί αρκετά προβλήματα. 
Η σημερινή διοίκηση του Δήμου, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε και βλέποντας τα αδιέξοδα της μελέτης, έδειξε το έντονο ενδιαφέρον της προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο, κοινοποίησε χρονολόγιο των ενεργειών της σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και προχώρησε στην ανάθεση Τροπο-ποιητικής Μελέτης, προκειμένου το έργο να μπορέσει να ολοκληρωθεί.
Παραλείψεις προηγούμενων χρόνων κληθήκαμε να αντιμε-τωπίσουμε εμείς, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι κάτοικοι του Ζαγκλιβερίου και πολύ περισσότερο ο Πρόεδρος της Κοινό-τητας, κ. Κοπαρανίδης, του οποίου η συμβολή για την εξεύρεση λύσης ήταν καθοριστική.
Το έργο δεν χάνεται, κυρία Ανδρεάδου, μπορείτε να είστε ήσυχη γι’ αυτό, γιατί εμείς λειτουργούμε με ευθύνη και μεθοδικότητα. 
Το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζετε τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών το εκφράσατε άλλωστε και για το ζήτημα των Λουτρών Λαγκαδά.
Ενώ σύσσωμος ο Σύνδεσμος Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, δηλαδή και οι εξήντα Δήμαρχοι στους Δήμους των οποίων υπάρχουν ιαματικές πηγές, εναντιώθηκε στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού με το οποίο υφαρπάζονται οι Ιαματικές Πηγές και δημοτικές εκτάσεις από τους Δήμους, εσείς δηλώσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ελαφρά τη καρδία, « ε, δεν έγινε και τίποτα αν τα πάρει το Κράτος», παραβλέποντας ότι με τον τρόπο αυτό βλάπτονται συμφέροντα του Δήμου (έσοδα για το Δήμο, επισκεψιμότητα, τοπική ανάπτυξη, θέσεις εργασίας).
Όχι άλλα δάκρυα, κυρία Ανδρεάδου…
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium