Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/4/2021 03:22:41
  


 
Επισκέπτες Online: 386


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Λαγκαδάς: Πλήρωσε «χρυσό» το λούπινο ιδιοκτησίας του
26-03-2021
Λαγκαδάς: Πλήρωσε «χρυσό» το λούπινο ιδιοκτησίας του
 

Απάτη με πώληση δημητριακών στο Λαγκαδά

Θύμα μιας ακόμη ηλεκτρονικής απάτης έπεσε αγρότης από τον Λαγκαδά, ο οποίος μετά από τραπεζική συναλλαγή που έκανε, είδε να εξαφανίζονται στο.. λεπτό από το λογαριασμό του 900 ευρώ
Συγκεκριμένα όπως κατήγγειλε στο 
Lagadas.net ο Χ. Δ. από το Λαγκαδά, άγνωστος του ζήτησε να αγοράσει μεγάλη ποσότητα λούπινου, μέσω αγγελίας που είχε βάλει στο ίντερνετ.

Ο υποψήφιος πελάτης, που τελικά αποδείχθηκε απατεώνας, του υποσχέθηκε πως θα του κατέθετε άμεσα τα χρήματα μέσω τραπέζης. Μάλιστα τον παρακίνησε να ετοιμάσει την παραγγελία με τα δημητριακά, καθώς είχε προχωρήσει στην κατάθεση. Ενώ η ώρα περνούσε και τα χρήματα δεν φαίνονταν στον λογαριασμό, ο δράστης τον ξαναπήρε τηλέφωνο και τον καθοδήγησε τεχνηέντως να χρησιμοποιήσει μέσω του κινητού του την υπηρεσία «Λεφτά στο λεπτό» της τράπεζας Πειραιώς, χωρίς ο αγρότης να γνωρίζει πως με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να τον παγιδεύσει. Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του «μαϊμού αγοραστή» ο αγρότης έδωσε τον προσωπικό κωδικό της υπηρεσίας «λεφτά στο λεπτό» και μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό είδε τον λογαριασμό του να ξεφουσκώνει κατά 900 ευρώ, ενώ ο ίδιος νόμιζε πως θα λάμβανε χρήματα.

Παρόμοιο γεγονός συνέβη τον περασμένο Δεκέμβριο με επαγγελματία του Λαγκαδά, ο οποίος εξαπατήθηκε από «μαϊμού» γιατρό, ο οποίος του ζήτησε να αγοράσει δύο σώματα καλοριφέρ αξίας 180 ευρώ για την ανακαίνιση του ιατρείου του. Αντι αυτού, με την υπηρεσία «λεφτά στο λεπτό» κατηύθυνε τον επιχειρηματία σε παγίδα και κατάφερε να του αποσπάσει τα χρήματα, κάνοντας τη σχετική ανάληψη από ΑΤΜ στο Αργος.

Δυστυχώς τέτοιου είδους απάτες συμβαίνουν συχνά, με τους ειδικούς να εφιστούν την προσοχή σε διαδικτυακές συναλλαγές και ειδικά ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε.

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium