Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/4/2021 02:41:05
  


 
Επισκέπτες Online: 402


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Δυσαρέσκεια από τον εμπορικό κόσμο και τον δήμαρχο Λαγκαδά για το μη άνοιγμα λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη
05-04-2021
Δυσαρέσκεια από τον εμπορικό κόσμο και τον δήμαρχο Λαγκαδά για το μη άνοιγμα λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη

Δελτίο τύπου συλλόγου Επαγγελματιών Δήμου Λαγκαδά


Ο εμπορικός σύλλογος Λαγκαδά εκφράζει την μεγάλη του δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο της κυβέρνησης για την αιφνίδια απόφαση που πάρθηκε για το μη άνοιγμα του λιανεμπορίου. Αυτή η απόφαση είναι το τελειωτικό χτύπημα προς τους επαγγελματίες που εδώ και ένα χρόνο βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να αδυνατούν να μείνουν ζωντανές, άλλες να έχουν κλείσει και οι ίδιοι να μη μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Προς αυτή την κατεύθυνση, σήμερα συνεδριάσαμε όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι στο επαγγελματικό επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Είχαμε άμεση συνομιλία με την κυβέρνηση και τους ενημερώσαμε για την κατάσταση που επικρατεί στο νομό μας. Έπειτα ζητήσαμε το άμεσο άνοιγμα των καταστημάτων αρχής γενομένης από αύριο.

Η απάντηση δυστυχώς ήταν αρνητική, καθώς η κυβέρνηση μας ενημέρωσε πως την τωρινή στιγμή, το ιικό φορτίο της περιοχής μας είναι αυξημένο. Δεσμεύτηκε όμως προσωπικά ο πρωθυπουργός ότι θα δοθούν οριζόντιες αποζημιώσεις σε όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον ιό χωρίς οικονομικές προϋποθέσεις όπως είναι στις επιστρεπτέες προκαταβολές.

 

Δελτίο Τύπου Δημάρχου Λαγκαδά Ι. Ταχματζίδη

Παλινωδιών συνέχεια σε ότι αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων στο Νομό Θεσσαλονίκης.
Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων για την έναρξη της εμπορικής δραστηριότητας στο Νομό Θεσσαλονίκης, με απόφαση της τελευταίας στιγμής αναστέλλεται και πάλι η λειτουργία των καταστημάτων. Οι συνεχείς αλλαγές αποφάσεων και οι ανατροπές της τελευταίας στιγμής, καθώς και η πολυγλωσσία από πλευράς υπευθύνων, δεν μειώνουν μόνο στο ελάχιστο την αξιοπιστία τους αλλά κυρίως δημιουργούν τεράστια προβλήματα σε ελευθέρους επαγ-γελματίες, επιχειρήσεις και τοπικές οικονομίες.
Αντιλαμβανόμαστε όλοι τη σοβαρότητα της κατάστασης, όμως μετά από ένα χρόνο πανδημίας, αυτό που χρειάζεται είναι μια άλλη προσέγγιση στο πρόβλημα.
Η αγορά χρειάζεται ανάσες και αυτό μπορεί να συμβεί ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ. Ταυτόχρονα και η κοινωνία έχει ανάγκη διεξόδων εκτόνωσης, πράγμα το οποίο, με τα μέχρι σήμερα μέτρα, δεν κατέστη δυνατό.
Ως Δήμαρχος συμμερίζομαι την αγωνία των συνδημοτών επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, και εκφράζω τη δυσαρέσκεια μου για την απόφαση της τελευταίας στιγμής.

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium