Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/1/2022 01:01:51
    Επισκέπτες Online: 543


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


LEADER: Νέα έργα και επενδύσεις 25 εκ. ευρώ στην ύπαιθρο της Θεσσαλονίκης
10-06-2021
LEADER: Νέα έργα και επενδύσεις 25 εκ. ευρώ στην ύπαιθρο της Θεσσαλονίκης
 

Δημόσια έργα, δράσεις και ιδιωτικές επενδύσεις ύψους 25 εκ. ευρώ έχουν ενταχθεί και ήδη έχει αρχίσει η υλοποίησή τους μέσω δύο προγραμμάτων Leader

Συνολικά 33 δημόσια έργα και δράσεις και 85 επενδύσεις χρηματοδοτούνται μέσω των δυο προγραμμάτων Leader στον νομό Θεσσαλονίκης, τα οποία υλοποιούν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΑΝΕΘ ΑΕ).

Πρόκειται για έργα και επενδύσεις, που αφορούν στην ύπαιθρο του νομού, όπως άλλωστε είναι ο κεντρικός στόχος των προγραμμάτων Leader. Το πρώτο πρόγραμμα Leader περιλαμβάνει την περιοχή των δήμων Βόλβης και Λαγκαδά και τμήματα των δήμων Δέλτα, Θέρμης, Θερμαϊκού, Πυλαίας – Χορτιάτη και Ωραιοκάστρου. Το δεύτερο πρόγραμμα Leader περιλαμβάνει την περιοχή του δήμου Χαλκηδόνας και τμήμα του δήμου Δέλτα.

Τα δυο προγράμματα ολοκληρώθηκαν σε επίπεδο ένταξης έργων, δράσεων και ιδιωτικών επενδύσεων από την Περιφέρεια και την ΑΝΕΘ, σε μια προσπάθεια να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών, με την υλοποίηση έργων των δήμων, αλλά και με ιδιωτικές επενδύσεις, που θα ενισχύσουν το τοπικό εισόδημα και την περιφερειακή οικονομία, διατηρώντας και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Ένας ακόμη στόχος των προγραμμάτων Leader είναι να επιτευχθεί ισόρροπη ανάπτυξη ανάμεσα στα αστικά κέντρα και την ύπαιθρο και να περιοριστούν πολυετείς ανισότητες ανάμεσα σε πολίτες και περιοχές του ίδιου νομού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των δυο προγραμμάτων είναι 25 εκ. ευρώ, τα δημόσια έργα και δράσεις που χρηματοδοτούνται είναι 33 με προϋπολογισμό 5,7 εκ. ευρώ και οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι 85, με συνολικό προϋπολογισμό 19,3 εκ. ευρώ (δημόσια δαπάνη και ιδιωτική συμμετοχή).

Στο πρώτο πρόγραμμα Leader υλοποιούνται 59 επενδύσεις και στο δεύτερο 26.

Μεταξύ των σημαντικότερων έργων και δράσεων που χρηματοδοτούνται από τα δυο προγράμματα περιλαμβάνονται σημαντικά έργα ύδρευσης στους δήμους Λαγκαδά, Πυλαίας – Χορτιάτη και Θέρμης, βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων στη Χαλάστρα και την Περιστερά, αλλά και κοινωνικών υποδομών, όπως μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων. Παράλληλα, χρηματοδοτείται η ανανέωση του αστικού εξοπλισμού σε παιδικές χαρές στον δήμο Δέλτα και στον δήμο Λαγκαδά, ενώ υλοποιούνται και αναπλάσεις, όπως στο κέντρο του Μεσημερίου, στον δήμο Θερμαϊκού και στο πάρκο της οδού Παύλου Μελά στο Ασβεστοχώρι του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Επίσης χρηματοδοτούνται εκτεταμένες αναπλάσεις, αποχετευτικά έργα και ασφαλτοστρώσεις στα Κουφάλια, τη Χαλκηδόνα, τον Άγιο Αθανάσιο και τη Γέφυρα του δήμου Χαλκηδόνας, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά έργα και δράσεις.

www.voria.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium