Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/12/2021 09:35:34


    Επισκέπτες Online: 731


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


COVID: Τα νεότερα στοιχεία στους δήμους της Θεσσαλονίκης
24-08-2021
COVID: Τα νεότερα στοιχεία στους δήμους της Θεσσαλονίκης

Φαίνεται πως πλέον ο νομός είναι στην έναρξη του τέταρτου κύματος. Πολλαπλασιάστηκαν τα ενεργά κρούσματα στους 14 δήμους, ευτυχώς όχι οι νοσηλείες.

Αυξάνονται τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού, αλλά και οι νοσηλείες στον νομό Θεσσαλονίκης εβδομάδα με την εβδομάδα. Η σημαντική επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων στον νομό δεν καταγράφεται μόνον στον κεντρικό δήμο, αλλά στο σύνολο των 14 δήμων.

Σε όλους τους δήμους τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν σε μεγάλο ποσοστό συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ πλέον η κατάσταση δεν έχει καμιά σχέση με τις αρχές του μήνα ή με τον Ιούλιο.

Η καλοκαιρινή ύφεση έχει παρέλθει πλέον και η πορεία των κρουσμάτων είναι διαρκώς αυξανόμενη, παρά το γεγονός ότι λόγω θέρους και διακοπών (που ακόμη κι αυτή την εβδομάδα συνεχίζονται για αρκετούς) τα τεστ ήταν και την προηγούμενη εβδομάδα λιγότερα.

Οι δήμαρχοι ανησυχούν για την πορεία της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο, παρότι ακόμη οι αριθμοί συγκρατούνται σε σχετικά καλά επίπεδα και πάντως δεν μπορούν να χαρακτηριστούν εκρηκτικοί ή να συγκριθούν με την εικόνα του νομού στους πρώτους τρεις μήνες του έτους. Όπως δεν μπορούν να συγκριθούν και με τους εξαιρετικά καλούς αριθμούς του Ιουνίου ή των αρχών Ιουλίου... Περισσότερο η σημερινή κατάσταση μοιάζει με εκείνη του Απριλίου, μόνο που η πορεία τότε ήταν αποκλιμάκωσης και μείωσης, ενώ πλέον είναι επιδείνωσης...

Η έναρξη της σταδιακής αύξησης των ενεργών κρουσμάτων (όχι κατ' αναλογία και των νοσηλειών, που ευτυχώς αυξάνονται με πολύ πιο αργό ρυθμό) τοποθετείται από τα μέσα Ιουλίου και μετά (την εβδομάδα 12 – 18 Ιουλίου). Έπειτα από περίπου τρεις εβδομάδες με έναν μήνα σταθερότητας, πλέον οι επιδημιολογικοί δείκτες επιδεινώνονται εκ νέου, φέρνοντας την περιοχή της Θεσσαλονίκης στην αισθητή έναρξη του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ προς τους δήμους, ο κεντρικός δήμος της Θεσσαλονίκης καταγράφει 200 επιπλέον ενεργά κρούσματα σε σχέση με την προηγούμενη ενημέρωση. Συγκεκριμένα τα ενεργά κρούσματα στον δήμο Θεσσαλονίκης είναι 1.730 (από 1.529 πριν μια εβδομάδα), από τα οποία σε νοσοκομείο είναι 157 (πριν μια εβδομάδα 134).

Στους δυο τουριστικούς δήμους οι επιδημιολογικοί δείκτες επιδεινώθηκαν. Κυρίως στον δήμο Θερμαϊκού, όπου τα ενεργά κρούσματα έφτασαν στα 174 (από τα οποία 11 σε νοσηλεία), ενώ στον δήμο Βόλβης τα επίπεδα είναι ακόμη χαμηλά (22 ενεργά κρούσματα, τα δύο σε νοσοκομείο).

Αυξήθηκαν σημαντικά τα ενεργά κρούσματα στον δήμο Καλαμαριάς. Από τα 38 της προηγούμενης εβδομάδας έφτασαν πλέον στα 53 (τρία άτομα νοσηλεύονται).

Στη δυτική Θεσσαλονίκη, ο μεγαλύτερος δήμος Κορδελιού – Ευόσμου καταγράφει πλέον 84 ενεργά κρούσματα και έξι νοσηλείες, ενώ πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση στον δήμο Παύλου Μελά (49 ενεργά κρούσματα από τα οποία πέντε σε νοσοκομείο).

Ο δήμος Λαγκαδά επίσης έχει αύξηση ενεργών κρουσμάτων (έφτασαν στα 83), χωρίς όμως σημαντική αύξηση των νοσηλειών (είναι πέντε).

Ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη κατέγραψε αυτή την εβδομάδα 48 ενεργά κρούσματα, από τα οποία τρία σε νοσηλεία.

www.voria.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium