Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/1/2022 06:15:30
    Επισκέπτες Online: 488


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΤΑ ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΟΥ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ
01-04-2010
ΤΑ ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΟΥ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ
Συνάντηση με τους γραμματείς όλων των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ είχαν χθες το απόγευμα στο υπουργείο Εσωτερικών ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης και ο υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος.

Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα σε όλους τους νομούς της χώρας για το σχέδιο “Καλλικράτης”.
Στις συζητήσεις με τα κομματικά στελέχη δόθηκε έμφαση στο χωροταξικό της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης, ενώ στο τραπέζι ετέθη και ο τρόπος επιλογής και ανάδειξης των υποψηφίων για τις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου. Από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα μετέβησαν και πήραν μέρος στις συναντήσεις ο γραμματέας της Ν.Ε. Πόλης Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπαστεργίου και ο γραμματέας της Ν.Ε. Βʼ Θεσσαλονίκης Παντελής Κουκουλεκίδης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για το χωροταξικό τα δύο κυβερνητικά στελέχη επέλεξαν τη διαδικασία της ακρόασης και παραλαβής προς μελέτη των προτάσεων της κάθε Νομαρχιακής. Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, αν και η κυβέρνηση τείνει να επιλέξει την ήπια προσαρμογή, τα σενάρια που φέρεται να συζητήθηκαν για την Αʼ περιφέρεια περιλαμβάνουν συνενώσεις που οδηγούν σε 4 ή 8 δήμους και για τη Βʼ Θεσσαλονίκης 9 ή 10 δήμους. Δηλαδή η πρόταση των δύο γραμματέων, με δεδομένο το κλίμα που κυριάρχησε στις διαβουλεύσεις, εξέφρασε την ανάγκη ουσιαστικών συνενώσεων και όχι απλών διευθετήσεων. Αυτό σημαίνει ότι στην Αʼ Θεσσαλονίκης το κυρίαρχο σενάριο παραμένει η δημιουργία τεσσάρων σχετικά ισοδύναμων δήμων: α) Θεσσαλονίκης, Τριανδρίας με την Ευαγγελίστρια β) Νεάπολης, Πολίχνης, Συκεών, Ευκαρπίας, Πεύκων και Αγίου Παύλου γ) Σταυρούπολης, Μενεμένης, Αμπελοκήπων, Ευόσμου και Ελευθερίου-Κορδελιού και δ) Καλαμαριάς.

Στη Βʼ Θεσσαλονίκης το σενάριο που προωθείται προβλέπει τη δημιουργία 10 ή 9 δήμων: 1) Θέρμης, Μίκρας, Βασιλικών, 2) Θερμαϊκού, Μηχανιώνας, Επανομής, 3) Πανοράματος, Πυλαίας, Χορτιάτη, 4) Εχεδώρου, Αξιού, Χαλάστρας, 5) Αγίου Αθανασίου, Χαλκηδόνας, Κουφαλίων, 6) Καλλιθέας, Ωραιοκάστρου, 7) Απολλωνίας, Καλλινδοίων, Μαδύτου, Ρεντίνας και Αγίου Γεωργίου, 8) Λαχανά, Μυγδονίας και Ασσήρου, 9) Λαγκαδά, Εγνατίας και Κορώνειας και 10) Αρέθουσας, Σοχού, Βερτίσκου.

Σχετικά με τις υποψηφιότητες, το “πρώτο φιλτράρισμα” ανατέθηκε σε επιτροπή του κόμματος που αποτελείται από τους Σ. Ξυνίδη, Γ. Μίχα, Θ. Τσούρα, Ρ. Σπυρόπουλο και Ρ. Βαρτζελή. Η διαδικασία θα ξεκινήσει μετά τα μέσα Μαΐου με στόχο στα μέσα Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ να είναι σε θέση να ανακοινώσει υποψηφιότητες.

Από την εφημερίδα Μακεδονία 31/03/2010, του Φ.Δ. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium