Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/1/2022 23:45:20
    Επισκέπτες Online: 541


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ!
ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ!
02-04-2010
ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ!

Την αυτόφωρη σύλληψη όσων συμμετείχαν στην κινητοποίηση στην Εγνατία οδό ζήτησε ο εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Την αυτόφωρη σύλληψη των αγροτών αλλά και των συμπαραστατών τους, οι οποίοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση του κόμβου Προφήτη στην Εγνατία οδό, ζήτησε χθες με έγγραφό του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγεωργίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας ήταν εξοργισμένος, καθώς οι αστυνομικοί δεν ενημέρωσαν για την κινητοποίηση ούτε τον εισαγγελέα υπηρεσίας, αλλά ο ίδιος το πληροφορήθηκε από το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Μακεδονία".
Το έγγραφο στάλθηκε χθες νωρίς το πρωί στον διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης Γιώργο Θάνογλου και ο εισαγγελέας ζήτησε να ενημερωθεί εάν έγιναν αυτόφωρες συλλήψεις, ή αν σχηματίστηκε δικογραφία για το 5ωρο μπλόκο των αγροτών στον κόμβο της Εγνατίας οδού. “Επισημαίνουμε ότι η εκ του νόμου υποχρέωσή σας να ενεργήσετε αυτόφωρη διαδικασία διαρκεί μέχρι τις 24.00 της σημερινής ημέρας”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας, υποδεικνύοντας ουσιαστικά στους αστυνομικούς να συλλάβουν τους πρωταίτιους των κινητοποιήσεων.

Αναφορά στο δημοσίευμα της “Μακεδονία”

Μάλιστα στην παραγγελία γίνεται αναφορά στο χθεσινό δημοσίευμα της “Μακεδονία” και επισημαίνεται πως είναι γνωστοί οι επικεφαλής της κινητοποίησης των αγροτών που ανήκουν στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Λαγκαδά, ενώ αναφέρεται και στην έπαρχο Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή, η οποία ήταν στο πλευρό των αγροτών. Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικοί της Τροχαίας αναζήτησαν χθες τα δύο πρόσωπα που αναφέρονται στην εισαγγελική παραγγελία, προκειμένου να κινήσουν διαδικασία σύλληψης, καθώς το αυτόφωρο ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα.
Παρόμοια παραγγελία για συλλήψεις είχε στείλει ο κ. Παπαγεωργίου και την περίοδο των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων. Ωστόσο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σε δικό του έγγραφο αναφέρθηκε μόνον σε σχηματισμό δικογραφιών για τα “μπλόκα” και όχι σε αυτόφωρη διαδικασία συλλήψεων, που συνήθως οξύνει τα πνεύματα.


Έπαρχος Λαγκαδά: Είναι παράλογο να γίνουν συλλήψεις

Είναι παράλογο να γίνουν συλλήψεις για μία συμβολική κατάληψη ελάχιστων ωρών, όταν στις μεγάλες κινητοποιήσεις που δημιουργήθηκαν προβλήματα δεν άνοιξε μύτη”, είπε από την πλευρά της στη “Μ” η έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή, η οποία δηλώνει αλληλέγγυα στα προβλήματα των αγροτών της επαρχίας της. “Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ήταν περιορισμένα και η κινητοποίηση έγινε ύστερα από πολλές άλλες διαμαρτυρίες που δεν ενόχλησαν κανέναν, αλλά ήταν συμβολική και πέρασαν πάρα πολλά αυτοκίνητα”, συμπλήρωσε.


Του Κώστα Καντούρη, από την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 2/4/10 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium