Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/2/2018 01:48:23
  


 
Επισκέπτες Online: 197


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Έντονη αντίδραση φιλόζωων: Να σταματήσουν οι σφαγές ζώων στα Αναστενάρια του Λαγκαδά
19-05-2017
Έντονη αντίδραση φιλόζωων: Να σταματήσουν οι σφαγές ζώων στα Αναστενάρια του Λαγκαδά

Την έντονη αντίδρασή της εκφράζει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, η οποία ενημερώθηκε για την τελετουργική θανάτωση - θυσία ζώων, ταύρων και αμνοεριφίων κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων (Αναστενάρια) στην πόλη του Λαγκαδά και της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, η ΠΦΠΟ έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα Λαγκαδά, η οποία κοινοποιήθηκε στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στον Δήμο Λαγκαδά, στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, στο Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ, στο Υπουργείο Aγροτικής Ανάπτυξης κ Τροφίμων, στην Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής - Τμήμα Κ.Α.Φ.Ε. στις Φιλοζωικές Θεσσαλονίκης, στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στον Επίτροπο Περιβάλλοντος & Ευζωίας ζώων Ε.Ε. καθώς και στους Βουλευτές Ευρωκοινοβουλίου.

Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων: "Κύριοι, όπως γνωρίζετε, η Ελληνική Νομοθεσία (Ν.4039/2012) προστατεύει την ευζωία όλων των ζώων, ενώ είναι καθήκον της Ελληνικής Πολιτείας να προάγει την φιλοζωική κουλτούρα των Ελλήνων πολιτών. Το συγκεκριμένο έθιμο είναι παράνομο, γιατί οι σφαγές ζώων σύμφωνα με τη νομοθεσία, γίνονται στα σφαγεία, με συγκριμένες οδηγίες κτηνιάτρου (αναισθητοποίηση) και υγειονομικές συνθήκες κατάλληλες γι αυτό το σκοπό 2. Το να πραγματοποιείται σφαγή ζώου παρουσία κοινού, μεταξύ αυτών και παιδιών, προσβάλλει κάθε έννοια πολιτισμού. Είναι ένα βάρβαρο και αποκρουστικό θέαμα που μόνο αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει. 3. Το να γίνεται λόγος σήμερα για «θυσία» ζώου ιδιαίτερα δε στο πλαίσιο θρησκευτικής εορτής, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές της χριστιανικής πίστης στο όνομα της οποίας τελείται το συγκεκριμένο έθιμο".

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία τονίζει επίση ότι "η Φιλοζωική κοινότητα καταδικάζει κάθε έθιμο που περιέχει κακοποίηση ζώου" και καλεί τις παραπάνω αρχές να μεριμνήσουν ώστε εφέτος να μην πραγματοποιηθεί καμιά δημόσια σφαγή - θυσία ζώου, είτε στον Λαγκαδά είτε στην Αγία Ελένη Σερρών ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Μακεδονίας στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Αναστενάρια (20 - 23 Μαΐου, 2017).

www.thestival.gr
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium