Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/2/2019 23:39:21
  


 
Επισκέπτες Online: 236


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Εγκαινιάστηκε  η ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΓΚΑΔΙΑΝΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ
11-07-2017
Εγκαινιάστηκε η ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΓΚΑΔΙΑΝΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ


Εγκαινιάστηκε το Σάββατο το βράδυ 8 Ιουλίου 2017 η ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΓΚΑΔΙΑΝΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ στον χώρο του ΦΑΡΟΥ, όπου φιλοξενείται και το ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ καθώς και η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ της Μητροπόλεως Λαγκαδά.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιωάννης και εξέφρασε τη χαρά του που επιτέλους η πόλη μας αποκτά μια στέγη για να φιλοξενήσει τα έργα των ντόπιων ζωγράφων που δραστηριοποιήθηκαν στον Λαγκαδά από το 1920 έως σήμερα. Στην Πινακοθήκη θα φιλοξενούνται μόνιμα έργα 17 Λαγκαδιανών ζωγράφων και έτσι οι επισκέπτες του «Βυζαντινού μουσείου» θα έχουν τη δυνατότητα παράλληλα με τα έργα τέχνης που εκτίθενται στο μουσείο να θαυμάζουν και την σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή και να γνωρίσουν τους εν ενεργεία καλλιτέχνες της πόλης μας.Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον καθηγητή και ζωγράφο κ. Τρύφωνα Τσομπάνη για την πρωτοβουλία του καθώς και για την οργάνωση της ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ και ευχήθηκε κάποτε να βρεθεί ένας μεγαλύτερος χώρος ώστε να στεγαστούν τα έργα όλων των ζωγράφων της επαρχίας μας. Από την πλευρά του ο κ. Τσομπάνης, εκ μέρους των ζωγράφων, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ολοπρόθυμη παραχώρηση του χώρου και τόνισε πως τελικά η Μητρόπολη Λαγκαδά αποτελεί τον μοναδικό πυλώνα που στηρίζει τον πολιτισμό και την τέχνη της επαρχίας μας, αφού έχει στο ενεργητικό της την δημιουργία και του Λαογραφικού μουσείου Λαγκαδά, του εκκλησιαστικού Μουσείου Σοχού, του Κειμηλειαρχείου Λητής, την Έκθεση παλαιτύπων βιβλίων, και τους αποκαταστημένους ναούς Λητής, Λαγυνών, Βερτίσκου, Χωρούδας, Όσσας Αγ. Γεωργίου Σοχού, Καβαλαρίου (Στάνοβο) και Μελισσοχωρίου, που λειτουργούν και ως επισκέψιμα μεταβυζαντινά μνημεία, με συντηρημένες τις εικόνες τους. Η συνεργασία επίσης της Μητροπόλεως με τουριστικά γραφεία της Θεσσαλονίκης δίνουν την ευκαιρία σε ξένους τουρίστες να επισκεφθούν όχι μόνο τους εκκλησιαστικούς θησαυρούς της περιοχής μας, αλλά να γνωρίσουν και την ντόπια παράδοση και τις γεύσεις της περιοχής μας.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Δ. Μάρκου,η κ. Μαρκέλλα Ταυρίδου, ο κ. Βίκτωρ Θεολόγου και πλήθος φιλότεχνων Λαγκαδιανών.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium