Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/12/2018 18:12:15

  


 
Επισκέπτες Online: 267


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Στη Βουλή το θέμα των καταστροφών από αγριόχοιρους στην επαρχία Λαγκαδά
14-11-2017
Στη Βουλή το θέμα των καταστροφών από αγριόχοιρους στην επαρχία Λαγκαδά
 

Τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε να προστατευθούν οι αγρότες της επαρχίας Λαγκαδά που βλέπουν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται από τις επιδρομές αγριόχοιρων ζητά ο Θ. Καράογλου, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Με τα περιστατικά των επιδρομών αγριόχοιρων να συνεχίζονται ασταμάτητα, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας στέκεται στο πλευρό των αγροτών, αφουγκραζόμενος την αγωνία και τον έντονο προβληματισμό τους.

Δεδομένης της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που βρίσκονται τόσοι αυτοί, όσο και οι παραγωγοί, τα περιστατικά αύξησης των αγριόχοιρων, σε συνδυασμό με την διαρκή αναπαραγωγή τους, δυσχεραίνουν τον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής.

Οι ζημιές που προκαλούνται από τις επιδρομές των ζώων είναι τεράστιες, το κόστος γίνεται δυσβάσταχτο και η απόγνωση του αγροτικού κόσμου επιδεινώνεται διαρκώς.

Ως εκ τούτου, με την ερώτησή του, ο κ. Καράογλου καλεί το αρμόδιο Υπουργείο να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, πέραν των αποζημιώσεων που καταβάλλονται από τον ΕΛΓΑ, ώστε να ανακουφίσει τους παραγωγούς.  

Θεσσαλονίκη, 13 Νοεμβρίου 2017

Προς Υπουργό: Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

ΕΡΩΤΗΣΗ  «Επιδρομές αγριόχοιρων στην επαρχία Λαγκαδά»

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά, καθώς συνεχίζονται ασταμάτητα οι επιδρομές αγριόχοιρων σε καλλιέργειες, με αποτέλεσμα οι ζημίες που υφίστανται να είναι τεράστιες. Τα περιστατικά των επιδρομών αγριόχοιρων, που παρατηρούνται έντονα από την προηγούμενη χρονιά και συνεχίζονται ασταμάτητα έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και καταστροφές στις καλλιέργειες, με τους αγρότες να ζητούν μέτρα προστασίας για την ευρύτερη περιοχή.

Δεδομένης της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που βρίσκονται οι αγρότες και οι παραγωγοί, τα παραπάνω περιστατικά της αύξησης των αγριόχοιρων και οι επιδρομές τους σε καλλιέργειες δυσχεραίνουν τον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής. Οι ζημίες είναι τεράστιες, το κόστος μεγάλο και η απόγνωση του αγροτικού κόσμου επιδεινώνεται διαρκώς. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να λάβει μέτρα στήριξης των αγροτών, οι καλλιέργειες των οποίων πλήττονται από τις επιδρομές αγριόχοιρων, πέραν των αποζημιώσεων που καταβάλλονται από τον ΕΛΓΑ και να ανακουφίσει έμπρακτα τους παραγωγούς αυτούς.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να προστατευθούν οι αγρότες της επαρχίας Λαγκαδά, οι καλλιέργειες των οποίων καταστρέφονται από τις επιδρομές των αγριόχοιρων; 
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium