Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/12/2018 01:07:03

  


 
Επισκέπτες Online: 201


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ξανά στη μάχη για τη διεκδίκηση του δήμου Λαγκαδά ο Αναστασιάδης (φωτο)
14-11-2017
Ξανά στη μάχη για τη διεκδίκηση του δήμου Λαγκαδά ο Αναστασιάδης (φωτο)

Να επανέλθει στον δημαρχιακό θώκο θα επιχειρήσει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Λαγκαδά Γιάννης Αναστασιάδης, ξεκινώντας από τώρα την οργάνωση της παράταξης του απέναντι στον αντίπαλο του και δήμαρχο Λαγκαδά Γιάννη Καραγιάννη.

Η πρώτη συγκέντρωση στελεχών και φίλων της παράταξης «Νέος Δήμος - Νέα Αρχή» πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, με ομιλητή τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Αναστασιάδη.
Παρουσία πολλών πρώην στελεχών της διοίκησης του, υποψηφίων και υποστηρικτών  του, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε τα έργα που ολοκληρώθηκαν επί της δικής του θητείας και εξαπέλυσε πυρά εναντίον της διοίκησης Καραγιάννη για ανυπαρξία, αδιαφορία και μη συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων. Μάλιστα, σε μια αποστροφή του λόγου ανέφερε χαρακτηριστικά πως "ο νυν δήμαρχος είναι κάτι παραπάνω από τον Τσίπρα στο ψέμα".

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό της θητείας του, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε πως «σε μόλις 3,5 χρόνια καταφέραμε πολλά. Παραλάβαμε έναν δήμο που χρωστούσε 21 εκ. ευρώ σε προμηθευτές, όμως κάναμε πολλά έργα και βγάλαμε τον δήμο Λαγκαδά από την αφάνεια. Αφήσαμε ταμειακό υπόλοιπο στον δήμο 7 εκ. ευρώ με ελάχιστες υποχρεώσεις σε προμηθευτές». Αναφερόμενος προς τη σημερινή διοίκηση τόνισε πως «ήμασταν πάντα κοντά στον πολίτη, σε αντίθεση με τον κ. Καραγιάννη που μας αναφέρουν συνεργάτες πως ψάχνουν να τον βρουν, καθώς λείπει μια στην Αθήνα, μια στο Παρίσι, μια από εδώ μια από εκεί».

Παράλληλα τόνισε πως σήμερα ο δήμος Λαγκαδά διαθέτει επαρκές προσωπικό, κάποιοι από τους οποίους είναι απλήρωτοι 4-5 μήνες, σε αντίθεση με τη δική του διοίκηση που το προσωπικό δεν επαρκούσε. Επι θητείας του πραγματοποιήθηκαν μεγάλες διοργανώσεις, όπως η εμποροπανήγυρη και η «Αγγέλων Πόλις» που, παρότι ήταν πετυχημένες σταμάτησαν μόλις ανέλαβε δήμαρχος ο Καραγιάννης, καθώς ήταν έργα της δικής του διοίκησης. Πυρά εξαπέλυσε και για τα δύο γήπεδα, της ΑΠΕΛ και της Δορκάδας, τα οποία αφέθηκαν στη μοίρα τους και αχρηστεύτηκαν. Οσον αφορά τη ΔΕΥΑΛ, ανέφερε πως ο έλεγχος των οικονομικών ξεκινά από το 2003 - 2007, καθώς το πρόβλημα ξεκίνησε από εκείνη την περίοδο.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων και δημότες που ανέφεραν προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους. Ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Καβαλαρίου Παντελής Μητσόπουλος τόνισε: «Στο Καβαλάρι έχουμε 148 καμένες λάμπες εδώ και καιρό. Η διοίκηση εξυπηρετεί μόνο τα δικά της άτομα, χωρίζοντας τους πολίτες σε α και β κατηγορίας. Πολλοί κάτοικοι αγόρασαν με δικά τους έξοδα λάμπες και της περάσαμε. Παράλληλα, κανόνισα προσωπικά με το ΓΟΕΒ και έγινε καθαρισμός του ρέματος, με αποτέλεσμα να εκνευριστεί ο δήμαρχος για την ενέργεια μου αυτή». Σύντομες αναφορές πραγματοποίησαν και οι πρόεδροι της Οσσας, του Εξαλόφου και Κρυονερίου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης οι πρώην αντιδήμαρχοι Στέλιος Σισκούδης, Παντελής Αιβατζίδης, Γιώργος Τουλουπίδης, Δημήτρης Στραζέμης και Κώστας Θεοδωρίδης, ο πρώην δήμαρχος Κορώνειας Μπάμπης Παπαδόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ Γιώργος Σεπιάδης, ο πρώην πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά Ρούλης Ζαχαρέγκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασιλεία Λούρδα και Αγγελος Καλαϊτζής, πρώην υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι κ.α.


Έλλειψη αντιπολίτευσης

Ουσιώδης ήταν η ομιλία της δημοτικής συμβούλου Βασιλείας Λούρδα, που εκλέχτηκε με την παράταξη του κ. Αναστασιάδη, όμως, όπως ανέφερε, σε πολλά δημοτικά συμβούλια ένιωθε μόνη. Η ίδια τόνισε πως δεν υπάρχει μια κοινή γραμμή στην παράταξη και πως θα πρέπει πρώτα να απομακρυνθούν τα «βαρίδια» και στη συνέχεια να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα. «Φοβάμαι τι να ψηφίσω στα θέματα, καθώς ένα ναι ή ένα όχι σε ένα θέμα μπορεί να μας οδηγήσει στα δικαστήρια. Σκουντιόμαστε με τους άλλους συμβούλους τι να ψηφίσουμε, καθώς δεν υπάρχει κοινή γραμμή. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που έγινε ο απολογισμός των πεπραγμένων ήμασταν μόλις τέσσερις σύμβουλοι από την παράταξη. Τότε ένας σύμβουλος μιας άλλης παράταξης μας λέει: «Εσείς ποιον εκπροσωπείτε;» Προβληματίστηκα αν θα πρέπει να ανεξαρτητοποιηθώ, αλλά δεν θέλω να πούνε πως έφυγα από την παράταξη για να πάω στον Ταχματζίδη».

Ο πρώην πρόεδρος της πρωτοθαθμιας σχολικής επιτροπής Αγγελος Πελίτης ανέφερε επίσης πως θα πρέπει να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση, ώστε να μάθει ο κόσμος τα προβλήματα που υπάρχουν. 

Τέλος, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως η παράταξη είναι πάντα παρούσα και τόνισε πως «από εδώ και στο τώρα πραγματοποιείται ένα νέο ξεκίνημα στην επικοινωνία μεταξύ των μελών της παράταξης και σε όσους πιστεύουν ότι ο τόπος αξίζει περισσότερα. Σύντομα θα οργανωθούν συγκεντρώσεις ανά δημοτικές ενότητες, ώστε να προβάλλονται τα προβλήματα και να υποδεικνύονται λύσεις» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Δείτε άλμπουμ φωτογραφιών εδώ 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium