Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/11/2018 19:48:58

  


 
Επισκέπτες Online: 168


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Το πρόγραμμα των επισκέψεων του Λαογραφικού Μουσείου Λαγκαδά
24-11-2017
Το πρόγραμμα των επισκέψεων του Λαογραφικού Μουσείου Λαγκαδά

Το Λαογραφικό Μουσείο Λαγκαδά σας ενημερώνει ότι το πρόγραμμα επισκέψεων στους χώρους του Μουσείου είναι:

Καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή κατά τις ώρες από 9 πμ έως 14 μμ.

Για ομάδες, Σχολεία, Συλλόγους, που επιθυμούν να επισκεφθούν το Μουσείο, συνιστάται να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο του Μουσείου στο τηλέφωνο 6977818760 (Καθηγητή κ. Αστέριο Καραγιοβάννη).

Στο μουσείο υπάρχει η δυνατότητα μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών να μετέχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αφορά στην παρασκευή του κρασιού και του ψωμιού, στη διαδικασία μαζέματος της ελιάς, στην γνωριμία με την υφαντική τέχνη στον αργαλειό, να γνωρίσουν την μεγάλη συλλογή των σχολικών αναγνωστικών που έχουν εκδοθεί από το 1892. Στο χώρο του μουσείου μπορούν να γνωρίσουν την Λαγκαδιανή κατοικία από το 1900 και μετά, να δουν την ντόπια φορεσιά και την εξέλιξη της υφαντικής τέχνης, την συνέχεια της αγροτικής οικονομίας και τα γεωργικά εργαλεία, να δουν στην αυλή του μουσείου τα μεταφορικά μέσα της εποχής και την ψαρόβαρκα της λίμνης Κορώνειας που έθρεψε την επαρχία μας για εκατοντάδες χρόνια, να θαυμάσουν το πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τα σκεύη της οικιακής οικονομίας.

Πρέπει να πούμε πως στα πέντε χρόνια της λειτουργίας του, έχουν χαρεί το Λαογραφικό μας Μουσείο πάνω από 8 χιλιάδες επισκέπτες, από τους οποίους οι τέσσερεις χιλιάδες είναι Ρώσοι τουρίστες που επισκέπτονται τον Λαγκαδά, μετέχοντας σε πρόγραμμα θρησκευτικού τουρισμού της Μητροπόλεως.

Παράλληλα οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν και το Βυζαντινό Μουσείο της πόλης μας, που λειτουργεί στον ΦΑΡΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, και μπορούν να γνωρίσουν την εξέλιξη και την παρουσία της εκκλησιαστικής τέχνης της επαρχίας μας, με τα καταπληκτικά εκθέματα εκκλησιαστικής ζωγραφικής, μεταλλοτεχνίας, ξυλογλυπτικής και κεντητικής.

Ακόμα στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου μπορείτε να θαυμάσετε την ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΓΚΑΔΙΑΝΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ  και  να επισκεφθείτε την πλούσια βιβλιοθήκη με 17.000 τίτλους βιβλίων.

Περιμένουμε λοιπόν την επίσκεψή σας για μια γνωριμία με την ιστορία της πόλης μας και την αναθέρμανση των αναμνήσεων.

 

                                                            Ο Διευθυντής του Μουσείου

                                                                 Τρύφων Τσομπάνης

                                                                                      Βυζαντινολόγος
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium