Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/1/2019 10:02:04

  


 
Επισκέπτες Online: 156


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Θλίψη στον Λαγκαδά - Εφυγε από τη ζωή η Χριστίνα Βοσνακίδου
14-01-2018
Θλίψη στον Λαγκαδά - Εφυγε από τη ζωή η Χριστίνα Βοσνακίδου

Σε ηλικία μόλις 36 ετών έφυγε από τη ζωή η Χριστίνα Βοσνακίδου, μία σημαντική προσωπικότητα της πόλης μας, καθώς μέσω του έργου της ενημέρωσε και βοήθησε εκατοντάδες ανθρώπους σε ζητήματα υγείας.

Η ίδια διαγνώστηκε στα 11 της χρόνια με νευροϊνωμάτωση (NF) και παρότι ζούσε με κωφοτύφλωση, προσπαθούσε να βοηθήσει όσους υπέφεραν από αυτή τη σπάνια πάθηση.
Σπούδασε Ψυχολογία στο ΑΠ.Θ. και εκπαιδεύτηκε στην ψυχοθεραπεία και το ψυχοδυναμικό ψυχόδραμα. Από το 1999 συμμετέχει ως εθελόντρια στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και διετέλεσε αντιπρόεδρος στον πανελλήνιο σύλλογο ασθενών και φίλων πασχόντων από Νευροινωμάτωση «Ζωή με
NF». Ανέλαβε σημαντική δράση για την ενημέρωση του κοινού, καθώς υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα νοσούν περίπου 6.000 άτομα.
Γνωστοί και φίλοι λένε για τη Χριστίνα πως ήταν ένα άτομο γεμάτο όρεξη για ζωή, προσφορά στον συνάνθρωπο και δημιουργική ανησυχία. Πρόσφερε τη ζωή της προκειμένου να γίνει γνωστή η νόσος αυτή και να βοηθήσει όσους διαγιγνώσκονταν με νευροινωμάτωση, σε μια Ελλάδα που δεν ήταν -και εξακολουθεί να μην είναι- κατάλληλα προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει την πάθηση αυτή.

Η ίδια σε μια συνέντευξη της αναφέρει σχετικά με τη νόσο: «Η εικόνα της νευροϊνωμάτωσης σήμερα στην Ελλάδα βάσει των πληροφοριών του Συλλόγου, δυστυχώς δεν είναι θετική. Στην Ελλάδα ερχόμαστε όλοι στην δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίζουμε την άγνοια σε πολλαπλά επίπεδα της νόσου. Δεν υπάρχουν εξειδικευμένοι ιατροί, nf κλινικές, έρευνες και δομές υποστήριξης των ασθενών. Σύμφωνα με τα παγκόσμια στατιστικά υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα νοσούν περίπου 6.000 άνθρωποιΗ Νευροϊνωμάτωση είναι μια σπάνια πάθηση εκ των πραγμάτων». 

Η κηδεία της θα τελεστεί σήμερα Κυριακή 14 Ιανουαρίου στις 16.00 από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά. Θα ακολουθήσει δεξίωση στην αίθουσα Αρχονταρίκι. Την τέλεση της κηδείας ανέλαβε το γραφείο τελετών Παντέλης. 
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium