Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/4/2019 15:38:50
  


 
Επισκέπτες Online: 215


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Επιπλέον προσωπικό & ίδρυση νέου σταθμού ΕΚΑΒ στο Ζαγκλιβέρι ζητά ο δήμος Λαγκαδά
31-08-2018
Επιπλέον προσωπικό & ίδρυση νέου σταθμού ΕΚΑΒ στο Ζαγκλιβέρι ζητά ο δήμος Λαγκαδά


Συνάντηση με τη Διευθύντρια του παραρτήματος ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη Αγγελική Τσιούπα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν από την έλλειψη προσωπικού στα ασθενοφόρα που καλύπτουν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λαγκαδά και όμορων περιοχών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην οποία συμμετείχε και ο συντονιστής του παραρτήματος ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, τονίστηκαν οι αυξημένες ανάγκες της περιοχής καθώς περιλαμβάνει την υγειονομική κάλυψη των Δήμων Λαγκαδά, Βόλβης και περιοχών της ορεινής Χαλκιδικής. Μιας έκτασης με τουρισμό κατά τους θερινούς μήνες, γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις.
Οι ανάγκες για μετακομιδές από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν μάλιστα αυξηθεί ακόμη περισσότερο με τη λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στα Λαγκαδίκια. 
Κοινή διαπίστωση και των δυο πλευρών ήταν τα σημαντικά, δυστυχώς, κενά που υπάρχουν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται από το υπάρχον προσωπικό.

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά επανέφερε στην κα. Διευθύντρια την πρόταση για την ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας Ζαγκλιβερίου, ζητώντας να στηρίξει το αίτημα που έχει επανειλημμένως θέσει ο Δήμος με έγγραφά του προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την κεντρική διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.
Η ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος θα διευκόλυνε στην υγειονομική εξυπηρέτηση της ευρύτερης περιοχής και θα βελτίωνε καθοριστικά την επιχειρησιακή δυνατότητα του ΕΚΑΒ.

Το επόμενο διάστημα ο Δήμαρχος Λαγκαδά με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιήσει επαφές με το αρμόδιο Υπουργείο για την προώθηση προγραμμάτων με σκοπό την κάλυψη θέσεων εργασίας στα πληρώματα του ΕΚΑΒ.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium