Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/4/2019 07:09:40
  


 
Επισκέπτες Online: 59


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


H εταιρία από τη Λητή που συνεργάζεται με GOOGLE και FACEBOOK
15-10-2018
H εταιρία από τη Λητή που συνεργάζεται με GOOGLE και FACEBOOK
 
Από το δωμάτιο των είκοσι τετραγωνικών, η εταιρεία που διαθέτει 12 θυγατρικές παγκοσμίως, περνά στα κινητά όλου του κόσμου.

Η αφετηρία για την ίδρυση μιας εταιρείας που σήμερα μετράει 13 θυγατρικές σε παγκόσμιο επίπεδο, καταγράφηκε επί της ουσίας μετά το πέρας μιας εκλογικής αναμέτρησης. Ο πατέρας του ιδρυτή της ΑΜD Telecom, ήταν υποψήφιος στις εθνικές εκλογές και αναζητούσε το μέσο που θα του έδινε πρόσβαση στο εκλογικό σώμα και θα μπορούσε να τον συστήσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους εκλογείς. Ζήτησε τότε από το γιο του, Δημήτρη Ρόκο, ο οποίος είχε γνώσεις προγραμματισμού, να τον βοηθήσει για να στείλει μαζικά γραπτά μηνύματα, SMS προς τους ψηφοφόρους.

Όπως ο ίδιος περιγράφει, μετά το τέλος των εκλογών είδε την ευκαιρία που θα του άνοιγε τον δρόμο εκτός ελληνικών συνόρων και με αυτό τον τρόπο οραματίστηκε μία εταιρεία που θα μπορούσε να αποκτήσει παγκόσμιο εκτόπισμα. Η βασική αρχή λειτουργίας της θα βασιζόταν αποκλειστικά στα ηλεκτρονικά μέσα και τις νέες τεχνολογίες, με κυριότερο πλεονέκτημα ότι δεν θα ερχόταν ποτέ αντιμέτωπη με τελωνεία, μεταφορικά και κάθε λογής διατυπώσεις, που θα μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο στην επιχειρηματική του δραστηριότητα. 

Κάπως έτσι ιδρύθηκε τελικά η AMD Telecom. Ο Δημήτρης Ρόκος στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα διατηρούσε παράλληλα και κατάστημα ειδών πληροφορικής, με βασική του δραστηριότητα τις επισκευές ηλεκτρονικών υπολογιστών και τις πωλήσεις αναλώσιμων σε επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος.

Η φυσική έδρα της εταιρείας δημιουργήθηκε στη Λητή, την κωμόπολη του Λαγκαδά. Δεκαοκτώ χρόνια αργότερα, η AMD Telecom διατηρεί την ελληνικότητά της, καθότι δεν έφυγε από την Ελλάδα, διατηρώντας την έδρα της στη Λητή. Οι λόγοι είναι κυρίως συναισθηματικοί, όπως παραδέχεται μιλώντας στη Voria.gr, ο ιδρυτής της. H εταιρεία κατάφερε να πουλάει τα προγράμματα και τις υπηρεσίες της σε εταιρείες όπως η Google και η Microsoft, καθώς αρκετoύς ακόμα κολοσσούς της τεχνολογίας. Πρόσφατα υλοποίησε έναν ακόμα από τους στρατηγικούς στόχους της, την είσοδο στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, ιδρύοντας θυγατρική εταιρεία στη Νέα Υόρκη. 

Η ΑΜD αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της καινοτόμας επιχειρηματικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται στη Θεσσαλονίκη, από φορείς όπως είναι για παράδειγμα, η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, η οποία έχει φέρει αρκετές επιχειρήσεις τεχνολογίας στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια. 


www.voria.gr
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium