Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/4/2019 08:21:53
  


 
Επισκέπτες Online: 156


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ζαγκλιβερίου
24-10-2018
Προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ζαγκλιβερίου
 

Ερώτηση στη Βουλή από τους βουλευτές του Κ.Κ.Ε. Σάκη Βαρδαλή και Γιάννη Δελή

Τα προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ζαγκλιβερίου του Δήμου Λαγκαδά είναι το θέμα ερώτησης προς τον αρμόδιο υπουργό από τους βουλευτές του ΚΚΕ Σάκη Βαρδαλή και Γιάννη Δελή.


Αναλυτικά αναφέρεται:
 
Συνεχίζουν να υφίστανται και οξύνονται τα προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ζαγκλιβερίου του Δήμου Λαγκαδά στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, που το οδηγούν σε απαξίωση.

Χαρακτηριστική είναι η έλλειψη περιφερειακού σταθμού του ΕΚΑΒ καθώς επίσης οδηγών και πληρώματος για το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Σήμερα υπηρετούν μόλις 2 διασώστες ενώ ο οδηγός εργάζεται με σύμβαση του ΟΑΕΔ.

Σοβαρά όμως είναι και τα κτιριακά προβλήματα, εξαιτίας της ελλιπούς συντήρησης του Κ.Υ. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι εδώ και χρόνια το κτίριο δεν έχει βαφτεί εσωτερικά, ενώ στην αυλή του υπάρχει σοβαρό υδραυλικό πρόβλημα.


Επιπλέον το Κ.Υ. λειτουργεί με 6 νοσηλευτές από τους 10 που προβλέπει ο ήδη ελλιπής οργανισμός που ισχύει σήμερα. Παράλληλα όμως τα τελευταία χρόνια έχουν σταματήσει να επισκέπτονται το Κ.Υ. οι επισκέπτες – ιατροί, ειδικότητας όπως του οφθαλμίατρου, του καρδιολόγου κ.ά. με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αναγκάζονται να μεταβούν αλλού για εξέταση και να ταλαιπωρούνται, ενώ άλλοι ωθούνται στον ιδιωτικό τομέα.

Γίνεται φανερό ότι συνεχίζεται και με τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η απαξίωση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ζαγκλιβερίου, μέσω της ακολουθούμενης πολιτικής συστηματικής υποβάθμισης των δημόσιων υποδομών Υγείας, προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών σε βάρος της υγεία, με άμεσες και κυρίως μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και στους ασθενείς.


Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

Την πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ζαγκλιβερίου, με την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Τη χρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας Νέας Ζαγκλιβερίου, ώστε να γίνουν οι εργασίες συντήρησης του.
 
Τη δημιουργία περιφερειακού σταθμού ΕΚΑΒ για την εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών των κατοίκων της περιοχής.

Οι βουλευτές

Σάκης Βαρδαλής, Γιάννης Δελής
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium