Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/4/2019 07:17:31
  


 
Επισκέπτες Online: 100


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΟΙ ΕΞΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΘΩΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ
05-11-2018
ΟΙ ΕΞΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΘΩΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ
 

Το φαβορί, οι νέοι υποψήφιοι και η στάση ΣΥΡΙΖΑ. Παίζεται ο δεύτερος γύρος, που όμως συνήθως αποδεικνύεται αμφίρροπος...

Έξι αναμένεται να είναι οι υποψήφιοι στον δήμο Βόλβης, που θα διεκδικήσουν την καρέκλα του δημάρχου, αν και είναι πιθανό να μειωθούν και σε ακόμη λιγότερους.

Ο νυν δήμαρχος, Διαμαντής Λιάμας, που είναι στη διοίκηση του δήμου Βόλβης από το 2010 (αρχικά ως αντιδήμαρχος της παράταξης του Δημήτρη Γαλαμάτη, που είχε εκλεγεί δήμαρχος και παραιτήθηκε, και ακολούθως ως εκλεγμένος δήμαρχος, που επανεξελέγη το 2014), είναι το φαβορί και σε αυτές τις εκλογές για να συνεχίσει τη θητεία του.

Εξάλλου, η παράταξή του δε μετρά απώλειες, η δημοτική του ομάδα θεωρείται συμπαγής και ο ίδιος ενισχυμένος, αν κάποιος συνυπολογίσει ότι πέτυχε δυο σημαντικές «νίκες» για τον δήμο:

1.Σύσταση Λιμενικού Ταμείου για το λιμάνι Σταυρού. Ένα «ορφανό» λιμάνι, για το οποίο δόθηκε λύση και τώρα λύνονται και θέματα του υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να είναι σε θέση πλέον να το εκμεταλλευτεί ο δήμος Βόλβης.

2.Αποτελεσματική και χωρίς κοινωνικές αναταράξεις διαχείριση του προσφυγικού.

Στην παράταξη Λιάμα, «Μπροστά Γνώση Συνέπεια Αλληλεγγύη», προσχώρησαν στο μεσοδιάστημα τέσσερα στελέχη της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ενώ εξαιτίας της πολύ καλής σχέσης του «γαλάζιου» δημάρχου με το τοπικό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα αναμένεται να μην έχει καν υποψήφια παράταξη στο συγκεκριμένο δήμο. Τουλάχιστον, προς το παρόν δεν κινείται κάτι... Ο κ. Λιάμας στις εκλογές του 2014 είχε πάρει το υψηλό ποσοστό 46,12% στον πρώτο γύρο και εξελέγη στο δεύτερο γύρο.

Υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ), Δημήτρης Στοΐτσας, που με την παράταξη «Δήμος Βόλβης Τόπος να Ζεις» είχε λάβει στον πρώτο γύρο των εκλογών του 2014 ποσοστό 29,5% και στο δεύτερο γύρο αποδείχτηκε σκληρός αντίπαλος για τον κ. Λιάμα, λαμβάνοντας 46,5%.

Υποψηφιότητα ανακοίνωσε και ο Βασίλης Ζωγράφος με την παράταξη «Μένουμε Δήμο Βόλβης», ο οποίος είναι κεντροαριστερός και διατέλεσε αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Δημήτρη Γαλαμάτη.

Επίσης, ο Ιωάννης Βαλερής, που προέρχεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες αναμένεται να είναι υποψήφιος. Ο κ. Βαλερής ήταν υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές το 2014, ενώ έχει διατελέσει και υποψήφιος ευρωβουλευτής, αλλά και υποψήφιος βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης με τους ΑΝΕΛ τον Ιανουάριο του 2015, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση στο ψηφοδέλτιο με 1.515 ψήφους.

Υποψηφιότητα ανακοίνωσε και ο κ. Χάρης Ελευθεριάδης, ο οποίος είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Στοΐτσα το 2014, λαμβάνοντας τότε 515 ψήφους.

www.voria.gr

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium