Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/4/2019 07:18:01
  


 
Επισκέπτες Online: 104


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ρευστό το πολιτικό σκηνικό στο δήμο Λαγκαδά - Πολλοί οι υποψήφιοι για τον δημαρχιακό θώκο
06-11-2018
Ρευστό το πολιτικό σκηνικό στο δήμο Λαγκαδά - Πολλοί οι υποψήφιοι για τον δημαρχιακό θώκο

Εντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στον δήμο Λαγκαδά, καθώς πολλοί πολιτικοί παράγοντες επιθυμούν να διεκδικήσουν τον δήμο Λαγκαδά στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου
 

Σημαντικός παράγοντας για το μεγάλο ενδιαφέρον των υποψηφίων αποτελεί το γεγονός πως δεν πρόκειται να είναι ξανά υποψήφιος ο Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος δέχτηκε πρόταση να είναι υποψήφιος βουλευτής στα ψηφοδέλτια της ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης.
Η εξέλιξη αυτή άνοιξε τους «ασκούς του Αιόλου» για τρία σημαντικά στελέχη της παράταξης του, οι οποίοι δηλώνουν πως ενδιαφέρονται για τον δημαρχιακό θώκο του Λαγκαδά. Πρόκειται για τους Αστέριο Κομμάτα, Ελπινίκη Ανδρεάδου και Θεόδωρο Τζιαμπάζη. Ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Αστέριος Κομμάτας εκλέχτηκε πρώτος σε σταυρούς (1.365) από την παράταξη Καραγιάννη και αποτελεί τον πιο πιστό συνεργάτη του, με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η δυναμική του είναι κυρίως στη δημοτική ενότητα Κορώνειας (καταγωγή Βασιλούδι). Η πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Ελπινίκη Ανδρεάδου παρουσιάζει μεγάλη δυναμική στην εκλογική περιφέρεια Λαχανά και Λαγκαδά, ενώ η δυναμική του αντιδημάρχου Τεχνικών Εργων Θεόδωρου Τζιαμπάζη εντοπίζεται κυρίως στη δημοτική ενότητα Λαγκαδά. Και οι τρεις προέρχονται απο το χώρο της κεντροδεξιάς και έχουν διαφορετικές επιρροές ο καθένας τους σε δημοτικούς συμβούλους και κομματικά στελέχη. 

Αστέριος Κομμάτας Ελπινίκη Ανδρεάδου

Θεόδωρος Τζιαμπάζης

Σύμφωνα με αυτοδιοικητικούς κύκλους, σίγουρη θεωρείται μία αποχώρηση εκ των τριών υποψηφίων, ενώ στο τέλος δεν αποκλείεται να οδηγηθεί στις εκλογές ένας υποψήφιος, με τους άλλους δύο είτε να στηρίζουν είτε να κατεβαίνουν στην περιφέρεια με την παράταξη Τζιτζικώστα. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν σύντομα, καθώς η περίοδος αυτή έχει δημιουργήσει εκνευρισμό στα μέλη της παράταξης Καραγιάννη, ενώ και οι τρεις υποψήφιοι αυτή την περίοδο έχουν ριχτεί στον αγώνα καταμέτρησης δυνάμεων και προσώπων που θα στηρίξουν τις υποψηφιότητες τους.
Από την πλευρά του, ο κ. Καραγιάννης δεν επιθυμεί να προκρίνει κανέναν εκ των τριών προσώπων ως διάδοχο του, καθώς έχει συνεργαστεί και με τους τρεις και η επιλογή ενός στελέχους θα αδικούσε τα άλλα που ενδιαφέρονται για την ίδια θέση. Γεγονός πάντως είναι πως μετά το σπάσιμο του συνδετικού κρίκου, δηλαδή την αποχώρηση του Γιάννη Καραγιάννη, η παράταξη έχει χάσει τη δυναμική της, κάτι που ευνοεί τους υπόλοιπους υποψηφίους δημάρχους, ενώ πολλοί σύμβουλοι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από την παράταξη και έχουν ήδη «κλείσει» με άλλους υποψηφίους δημάρχους.
 Εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση μεταξύ των τριών υποψηφίων ώστε να καταλήξουν σε έναν υποψήφιο, αν και σε συνάντηση μεταξύ των τριών δεν φάνηκε να τα βρίσκουν. 


Εκ νέου υποψήφια θα είναι η δημοτική σύμβουλος Μαρκέλλα Ταυρίδου, η οποία στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει 15%, ποσοστό αρκετά χαμηλό, κυρίως λόγω της μη αναγνωρισιμότητας της. Η ίδια πλέον κινείται μεθοδικά και δραστήρια και δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος, αισθητικής και πολιτισμού. Το «δυνατό της χαρτί» είναι η εκλογική περιφέρεια Λαγκαδά, ενώ στόχος της είναι να περάσει στο δεύτερο γύρο. Η παράταξη της «Ενεργός Δημότης» ενισχύεται καθημερινά με νέα άτομα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της, ενώ η παρουσία της στα δημοτικά συμβούλια είναι σταθερή και δυνατή. Εχει επιρροές σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΚΙΝΑΛ αλλά και πολλούς μη κομματικούς παράγοντες.

Αποδίδει καρπούς η προετοιμασία που έκανε εδώ και δύο χρόνια ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Ταχματζίδης. Στο ψηφοδέλτιο της παράταξης του «Δύναμη Ευθύνης» υπάρχει υπερπληθώρα υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων, ενώ η πρωτιά του στις περιφερειακές εκλογές του 2014 του δίνει σημαντικό πλεονέκτημα. Το δυνατό του σημείο είναι η εκλογική περιφέρεια Κορώνειας (καταγωγή Βασιλούδι), ενώ παράγοντες αναφέρουν πως θεωρείται σίγουρη η παρουσία του στον δεύτερο γύρο. 

Σχεδόν σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου Λαγκαδά Γιάννη Αναστασιάδη, ο οποίος επιθυμεί την επάνοδο του στη δημαρχία. Παρότι η παράταξη του «Νέος Δήμος Νέα Αρχή» είναι αδύναμη, καθώς πολλοί πρώην και νυν σύμβουλοι του έχουν εισχωρήσει σε άλλες παρατάξεις, η δυναμική του ονόματος του δεν παύει να είναι σημαντική. Ο ίδιος έρχεται σε επαφή με συνεργάτες του και αξιολογεί τη δυναμική των υπολοίπων υποψηφίων δημάρχων πριν πάρει την τελική του απόφαση, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει μια δεύτερη εκλογική ήττα. Ο κ. Αναστασιάδης φαίνεται πως αναγνωρίζει τα λάθη του παρελθόντος και ψάχνει την ευκαιρία για μια δεύτερη θητεία στο τιμόνι του δήμου Λαγκαδά.

Τον τρόπο για να ξαναβρεθεί στα αυτοδιοικητικά πράγματα αναζητά και ο πρώην δήμαρχος Ασσήρου εφοριακός Δημήτρης Ράβναλης, ο οποίος μετά από δύο συναντήσεις που είχε με στελέχη και δημότες, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τις προθέσεις του. Ο ίδιος ήταν υποψήφιος δήμαρχος το 2011 για τον δήμο Λαγκαδά με τη στηριξη του ΠΑΣΟΚ, λαμβάνοντας ποσοστό 17%. Οι καλές σχέσεις που διατηρεί με τον ΣΥΡΙΖΑ πιθανόν να τον βοηθήσουν να διεκδικήσει τον δήμο Λαγκαδά, όμως η πολυετής αποχή του από την τοπική αυτοδιοίκηση δεν του δίνει σημαντικό πλεονέκτημα. 

Σίγουρη θέση στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα έχει η «Λαϊκή Συσπείρωση» με πιθανό υποψήφιο δήμαρχο τον Φίλιππο Γεωργουδάκη. Η παράταξη ακολουθεί τη γραμμή του ΚΚΕ, με τα ποσοστά του να κυμαίνονται γύρω στο 3,5-4%.

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium