Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/5/2019 12:03:18

  


 
Επισκέπτες Online: 213


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαγκαδά (φωτο)
26-11-2018
Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαγκαδά (φωτο)

Μια νέα κοινωνική δομή, που δημιουργήθηκε με κονδύλια του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και έχει διασφαλισμένη λειτουργία για τα επόμενα τρία χρόνια, εγκαινίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον Δήμαρχο Λαγκαδά Γιάννη Καραγιάννη.

Το κτίριο όπου στεγάζεται το Κέντρο Κοινότητας βρίσκεται στην οδό Ματαπά 5 στο κέντρο της πόλης του Λαγκαδά. Στον ίδιο χώρο στεγάζονται και οι υπόλοιπες δομές του Δήμου, όπως το ΚΕΠ Υγείας και το Κοινωνικό Φαρμακείο και Παντοπωλείο.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη παρουσία του Δημάρχου Λαγκαδά Γιάννη Καραγιάννη, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκη Δημήτρη Μάρδα. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Ταξίαρχος της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Δρυμού Σωτήριος Κωστάκογλου, οι αντιδήμαρχοι Θ. Τζιαμπάζης, Α. Κομμάτας, Χ. Αιβαζίδης, Η. Στόιος και Ε. Γεωργιάδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Χ. Αιναλής, Ι. Αναστασιάδης, Α. Αστερίου, Γ. Μήττας, Π. Αιβατζίδης, Ν. Κουτλιάνος, Σ.Δεργιανλής, Π. Δαργινάκης, Ε. Ανδρεάδου και Ν. Καλπάκης.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαγκαδά, είναι μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές δομές, ενώ με χρηματοδότηση 400.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει διασφαλιστεί η λειτουργία του για τα επόμενα τρία χρόνια. Το νεοσύστατο κέντρο είναι μια σημαντική κοινωνική δομή, που έχει στόχο την πληροφόρηση για τα προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο, την υποστήριξη των πολιτών για την ένταξή τους στα προαναφερόμενα προγράμματα και την υλοποίηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λαγκαδά ευχαρίστησε τον κ.Τζιτζικώστα για τη συνδρομή της Περιφέρειας στην χρηματοδότηση και την υλοποίηση των νέων υπηρεσιών που θα στηρίξουν ουσιαστικά τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες συνδημοτών μας: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς παραδίδουμε στους συνδημότες μας νέες κοινωνικές δομές, πολύ σημαντικές για τη βελτίωση της καθημερινότητας τους, την ενημέρωση τους, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους».

Ο κ. Τζιτζικώστας μεταξύ άλλων ανάφερε: «Μέσα από τη νέα αυτή δομή, οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, θα έχουν τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες που χρειάζονται. Θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να βρουν την κατάλληλη βοήθεια, προκειμένου να καλύπτουν τις βασικές καθημερινές ατομικές και οικογενειακές τους ανάγκες, όπως είναι η πρόσβαση σε τρόφιμα, η υγειονομική περίθαλψη και η κοινωνική πρόνοια. Είναι μία κοινωνική δομή που θα βοηθήσει τους συνανθρώπους μας να βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο και την ποιότητα της ζωής τους αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης». 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium