Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/5/2019 12:01:19

  


 
Επισκέπτες Online: 183


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Λύση στο θολό νερό του Πολυδενδρίου
30-11-2018
Λύση στο θολό νερό του Πολυδενδρίου

Λύση στο πρόβλημα της θολότητας του νερού στο Πολυδένδρι της δημοτικής ενότητας Βερτίσκου αναμένεται να δώσει σύντομα η ΔΕΥΑΛ, μετά από χρόνιο αίτημα των κατοίκων που αναφέρουν πως όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος, το νερό που βγαίνει από τις βρύσες των σπιτιών τους είναι θολό ή έχει καφέ χρώμα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο lagadas.net ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Ηλίας Στόιος, «ένα θέμα πολλών ετών σύντομα θα λυθεί. Εχουμε εντοπίσει που είναι το πρόβλημα και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο των επισκευών των ηλεκτρολογικών πινάκων του αντλιοστασίου,  αφού όταν προκύπτει διακοπή νερού ή βλάβη στο αντλιοστάσιο τότε δημιουργείται το πρόβλημα».

Παρ’ όλα αυτά ο κ. Στόιος αναφέρει πως όλες οι εργαστηριακές αναλύσεις που διεξάγει ιδιωτικό εργαστήριο είναι φυσιολογικές και δεν υπάρχει πρόβλημα ακαταλληλότητας του νερού. Όμως πολλοί κάτοικοι του χωριού χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο νερό τόσο για πόση όσο και για το μαγείρεμα, καθώς όπως αναφέρουν φοβούνται να το πιούν.

Το πρόβλημα της θολότητας του νερού στην τοπική κοινότητα Πολυδενδρίου είναι γνωστό στο δήμο Λαγκαδά εδώ και χρόνια, όμως δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ σοβαρά έως σήμερα. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Εξαλόφου κ. Στεφανίδης αναφέρει πως εκτός από τη θολότητα, το νερό του Πολυδενδρίου έχει πολλά άλατα που δημιουργούν προβλήματα σε πολλά σπίτια. «Τα σπίτια αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα άλατα, αφού καταστρέφουν τους θερμοσίφωνες, τα καζανάκια και τις βρύσες πολύ τακτικά» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Γιώργος Μήττας τονίζει πως πλέον θα εγκατασταθεί και ειδικό πρόγραμμα ειδοποίησης που θα ενημερώνει εγκαίρως για την πτώση της στάθμης του νερού ή για πιθανή βλάβη. «Όταν υπάρχει διακοπή νερού λόγω βλάβης, το νερό για να φτάσει στα τελευταία σπίτια του χωριού που βρίσκονται σε ύψωμα κάνει περίπου δύο μέρες, γι’ αυτό θα εγκαταστήσουμε πρόγραμμα ειδοποίησης για να επεμβαίνουμε πριν δημιουργηθεί το πρόβλημα».

 
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium