Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/6/2019 09:47:39  


 
Επισκέπτες Online: 284


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Σε αναζήτηση υποψηφίων οι μνηστήρες για τον δήμο Λαγκαδά
19-12-2018
Σε αναζήτηση υποψηφίων οι μνηστήρες για τον δήμο Λαγκαδά

Στο κυνήγι της εξεύρεσης των κατάλληλων προσώπων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων τους έχουν επιδοθεί οι υποψήφιοι δήμαρχοι του δήμου Λαγκαδά.

Οι μέχρι στιγμής υποψηφιότητες για τον δήμο Λαγκαδά είναι επτά,  όμως δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος οι υποψηφιότητες να ελαττωθούν σε έξι ή πέντε.

Οι μέχρι στιγμής ενδιαφερόμενοι είναι η δημοτική σύμβουλος Μαρκέλλα Ταυρίδου, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Ταχματζίδης, η Ελπινίκη Ανδρεάδου, ο Αστέριος Κομμάτας και ο Θεόδωρος Τζιαμπάζης. Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Λαγκαδά υποστηριζόμενη από το ΚΚΕ, που θα πραγματοποιήσει διεργασίες για τον υποψήφιο που θα στηρίξει (πιθανόν τον νυν επικεφαλή Φίλιππο Γεωργουδάκη).

Πρόσφατα δήλωσε το ενδιαφέρον του και ο πρώην δήμαρχος Ιωάννης Αναστασιάδης, ο οποίος αφού μέτρησε τις δυνάμεις του και τις πιθανότητες εκλογής του, θα είναι υποψήφιος. Μάλιστα μετά την περίοδο των γιορτών αναμένεται να καλέσει τα μέλη της παράταξης σε συνάντηση, ενώ την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του θα την πραγματοποιήσει στις αρχές Φεβρουαρίου. Προς το παρόν δεν δείχνει να βιάζεται και πραγματοποιεί καθημερινά συναντήσεις με δημότες οι οποίοι δείχνουν ενδιαφέρον για μια δημοτική ή τοπική υποψηφιότητα.

Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση τριών στελεχών της παράταξης Καραγιάννη, οι οποίοι δείχνουν ενδιαφέρον για τη δημαρχία, αφού η πλώρη που έβαλε ο Καραγιάννης για τη Βουλή άνοιξε την… όρεξη σε στελέχη του να ηγηθούν ψηφοδελτίου. Πρόκειται για τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων Θεόδωρο Τζιαμπάζη, τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Αστέριο Κομμάτα και την πρώην πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου Ελπινίκη Ανδρεάδου. Οι τρεις τους, παρότι συναντήθηκαν για να τα βρουν και να καταλήξουν σε μία υποψηφιότητα, συμφώνησαν πως… διαφωνούν και καθένας τους αναζητά ικανά και νέα κυρίως πρόσωπα με ευρεία απήχηση στην κοινωνία του δήμου Λαγκαδά. Η εξέλιξη αυτή φαίνεται πως έχει ταράξει τις ισορροπίες της παράταξης Καραγιάννη, δημιουργώντας εντάσεις και προστριβές μεταξύ των στελεχών της.
Πάντως οι προσπάθειες και των τριών συμβούλων για συμπλήρωση ψηφοδελτίου συνεχίζεται αθόρυβα και το μέλλον θα δείξει αν θα φέρει αποτελέσματα. Και οι τρεις αφήνουν να διαρρεύσουν ελάχιστα νέα για τις κινήσεις τους και τα ονόματα που «έκλεισαν», φοβούμενοι μην προσεγγίσουν οι ανταγωνιστές τους υποψήφιους που εξασφάλισαν οι ίδιοι. Και για να κερδίσουν χρόνο, έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου τριγυρνώντας σε διάφορες εκδηλώσεις και σφίγγοντας χέρια συμπολιτών.

Μεγάλη δυναμική παρουσιάζει η υποψηφιότητα της Μαρκέλλας Ταυρίδου, η οποία εργάζεται στοχευμένα και μεθοδικά, καταφέρνοντας να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο της με δυνατά ονόματα, κυρίως στην δημοτική ενότητα Λαγκαδά που αποτελεί το προπύργιο της.
Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Ταχματζίδης παρουσιάζει επίσης μία δυναμική στην εκλογική αρένα, καθώς ξεκίνησε την προεργασία της υποψηφιότητας του πριν από δύο χρόνια. Ο ίδιος δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του, αφού υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από δημότες.   

Προβληματίζει ο αριθμός των υποψηφίων δημάρχων

Και βέβαια μπορεί ο μεγάλος αριθμός των υποψηφίων δημάρχων να προσφέρει ένα πλεονέκτημα στους δημότες, αφού έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα να επιλέξουν αυτόν που θεωρούν καλύτερο να διοικήσει τον δήμο, όμως αποτελεί έναν μεγάλο πονοκέφαλο για τους υποψήφιους δημάρχους. Κι αυτό γιατί δεν είναι εύκολο να βρεθούν τόσοι πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, όταν στην αγορά του Λαγκαδά η ζήτηση για υποψηφίους συμβούλους ξεπερνά την προσφορά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δημοτικού συμβούλου, ο οποίος δέχτηκε κρούση από τέσσερις υποψηφίους δημάρχους να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο τους. Περαν τούτου, το γεγονός πως από φέτος ψηφίζουν και οι 17χρονοι, ωθεί τους υποψήφιους δημάρχους να προσανατολίζονται και προς άτομα νεαρής ηλικίας, που έχουν μεγάλη δημοφιλία στις νεαρές ηλικίες και πανεπιστημιακή μόρφωση.

Και όσο ο καιρός θα πλησιάζει για την κάλπη και τα περιθώρια θα στενεύουν, κάποιοι αναμένεται να επωφεληθούν στο έπακρο -έχοντας ζυγίσει τα πράγματα καλύτερα- και θα «πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους» μπαίνοντας στη διαδικασία των εκλογών.

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium