Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/7/2019 13:12:41

  


 
Επισκέπτες Online: 204


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Εγκαινιάζεται τον Φεβρουάριο το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ανακύκλωσης στο Λαγκαδά
30-01-2019
Εγκαινιάζεται τον Φεβρουάριο το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ανακύκλωσης στο Λαγκαδά

Ο παγετός και η κακοκαιρία καθυστέρησαν τα εγκαίνια του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ανακύκλωσης, που είναι έτοιμο να λειτουργήσει μέσα στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Μπαρέτη.

Πρόκειται για ένα από τα δύο πάρκα που υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα και το οποίο κατασκευάστηκε από το εθνικό συλλογικό σύστημα «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», ένα φορέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εγκεκριμένο από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με αποστολή την οργάνωση και την προώθηση της ανακύκλωσης συσκευασιών σε όλη τη χώρα.
Μέσα στον Φεβρουάριο αναμένονται τα εγκαίνια του, παρουσία της δημοτικής αρχής και των κατοίκων του δήμου Λαγκαδά. 

Τι θα περιλαμβάνει

Αυτόματα Μηχανήματα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, για την ανακύκλωση μεταλλικών, πλαστικών και γυάλινων συσκευασιών με παροχή ανταποδοτικού κινήτρου ή προσφοράς προς κοινωνικούς σκοπούς. Για κάθε συσκευασία που θα δίνεται προς ανακύκλωση ο πολίτης θα λαμβάνει κουπόνι έκπτωσης τριών λεπτών που θα μπορεί να το εξαργυρώσει σε σούπερ μάρκετ ή να διαθέσει το ποσό αυτό προς για κοινωνικό σκοπό.

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, όπου θα πραγματοποιούνται μαθήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους νέους ανθρώπους, ώστε να αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση, κατανοώντας τα σημαντικά οφέλη που επιτυγχάνονται από τη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Επίσης, ένα διαδραστικό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και ένα μικρό αναψυκτήριο όπου θα διανέμονται δωρεάν χυμοί και εδέσματα για το καλωσόρισμα στους μικρούς επισκέπτες του πάρκου.

Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, όπου θα κατασκευάζονται προϊόντα και έργα τέχνης με χρήση ανακυκλώσιμων υλικών

Χώρο Περιβαλλοντικών Παιχνιδιών, όπου μέσα από μια διαδικασία παιχνιδιού θα γίνεται εκπαίδευση για την ανακύκλωση συσκευασιών και των οφελών από την προστασία του περιβάλλοντος

Διαδραστικό συντριβάνι με συνδυασμό χρώματος και μουσικής

Χώρο αναψυχής, ώστε να κάθονται οι γονείς καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής των μικρών ανακυκλωτών στο Πάρκο.

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ανακύκλωσης του Λαγκαδά δέχεται μαθητές από τα σχολεία όλης της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Βορείου Ελλάδας, προκειμένου τα παιδιά να μυηθούν στις αξίες της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ μετά τα εγκαίνια θα είναι καθημερινά ανοιχτό προς τους δημότες για ενημέρωση σχετικά με την αξία της ανακύκλωσης.

 
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium