Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/6/2019 09:09:50  


 
Επισκέπτες Online: 239


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Διαμαρτύρονται για τη μυρωδιά της ψαραγοράς στη λαϊκή του Λαγκαδά
03-04-2019
Διαμαρτύρονται για τη μυρωδιά της ψαραγοράς στη λαϊκή του Λαγκαδά

Πολλές είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων επί της οδού  Κ. Ηλιάδη στο Λαγκαδά, καθώς η λειτουργία του τμήματος της ψαραγοράς στη λαϊκή αγορά της Τρίτης δημιουργεί πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των περίοικων.

Οι κάτοικοι που μένουν γύρω από την περιοχή του πάρκου του ΟΑΕΔ έχουν συγκεντρώσει δεκάδες υπογραφές, διαμαρτυρόμενοι για την ελλιπή καθαριότητα μετά τη λειτουργία της ψαραγοράς στη λαϊκή αγορά. Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ζήτησαν να παρέμβουν για να ακουστεί το αίτημα τους. Όπως ανέφερε ο κάτοικος της περιοχής Δημήτρης Κούκος, «το σημείο όπου καθαρίζονται τα ψάρια έχει να πλυθεί εδώ και 10 συνεχόμενες Τρίτες, ενώ το καλοκαίρι η μυρωδιά είναι ανυπόφορη».

Τα προβλήματα όμως δεν αφορούν μόνο τους κατοίκους, αλλά και τους δεκάδες ιδιοκτήτες καταστημάτων που διατηρούν τις επιχειρήσεις τους γύρω από το σημείο που αναπτύσσεται κάθε Τρίτη η ψαραγορά. Η δυσωδία είναι αφόρητη, ενώ τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες μυρωδιές και μύγες εισέρχονται μέσα στα καταστήματα δυσαρεστώντας τους πελάτες.

Οι ιχθυοπώλες, σύμφωνα με τα λεγόμενα των κατοίκων, συνηθίζουν να πετούν απορρίμματα, εντόσθια και τα νερά από το λιώσιμο των πάγων πάνω στο δρόμο, αντί να τα συλλέγουν σε σακούλες ή δοχεία, παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο κανόνες υγιεινής δημόσιας υγείας και μάλιστα σε μία κατοικημένη περιοχή, όπου δίπλα στεγάζεται παιδική χαρά και πάρκο όπου παίζουν καθημερινά δεκάδες παιδιά.

Ζητούν αλλαγή της ψαραγοράς

Οι κάτοικοι εδώ και χρόνια διαμαρτύρονται και ζητούν να μεταφερθεί το τμήμα της ψαραγοράς της λαϊκής από το σημείο που είναι σήμερα στο παρκινγκ της οδού Δαβάκη, πρόταση που έχει καταθέσει εδώ και δύο χρόνια προς έγκριση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Δήμος Λαγκαδά.

Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μάρκου που «έτρεχε» τη διαδικασία ανέφερε πως επί θητείας του ως αντιδήμαρχος προσπάθησε να προχωρήσει την αλλαγή αυτή μαζί με άλλες για τη βελτίωση της εικόνας της λαϊκής, όμως το θέμα «κόλλησε» στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών. «Η πρόταση για τη μεταφορά της ψαραγοράς στην οδό Δαβάκη δεν προχώρησε, το θέμα κόλλησε στην Περιφέρεια, απ’ όπου δεν πήρα καμία απάντηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Ηλίας Τζαγγάνας τόνισε πως επανειλημμένα έχουν σταλεί έγγραφα προκειμένου οι ιχθυοπώλες να συνετιστούν και να μην πετούν ανεξέλεγκτα τα απόβλητα τους στους υπονόμους και στους δρόμους, όμως σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχει υπάρξει βελτίωση, ενώ "ένας υπάλληλος που φρόντιζε για την υποτυπώδη καθαριότητα της ψαραγοράς έχει να εμφανιστεί εδώ και δύο εβδομάδες" τόνισε.

Ο δήμαρχος Λαγκαδά Γ. Καραγιάννης τόνισε πως το θέμα της λαϊκής αγοράς αποτελεί ένα τεράστιο ζήτημα για την πόλη του Λαγκαδά. «Έχουμε καταθέσει πρόταση να διαμορφωθεί διαφορετικά η λαϊκή, να ανοίξει η οδός Δαβάκη και να μεταφερθεί η ψαραγορά, όμως λες και ένα «αόρατο χέρι» κάνει κουμάντο στις λαϊκές αγορές εμποδίζοντας να εκτελεστεί η απόφαση που έχουμε πάρει ως δημοτικό συμβούλιο».

Οι κάτοικοι ζητούν την αυτονόητη υγιεινή που θα έπρεπε να παρουσιάζει η λαϊκή αγορά και όχι τη χαώδη εικόνα που δημιουργείται μετά τη λήξη της. Όπως αναφέρουν, η αφόρητη μυρωδιά, τα υπολείμματα των ψαριών και η χαώδης κατάσταση που δημιουργείται κατά τη λήξη της λαϊκής (σκουπίδια, χαλασμένα τρόφιμα κ.α.) έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανοίξουν τα παράθυρα των σπιτιών τους από τη δυσωδία και τα έντομα.

 
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium