Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/6/2019 00:08:19

  


 
Επισκέπτες Online: 202


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Διαψεύδει μετεγκατάσταση Ρομά από την Περαία ο δήμαρχος Λαγκαδά
04-04-2019
Διαψεύδει μετεγκατάσταση Ρομά από την Περαία ο δήμαρχος Λαγκαδά

Με μια αυστηρή ανακοίνωση απάντησε ο Δήμος Λαγκαδά στις δηλώσεις του δημάρχου Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη περί μετεγκατάστασης του οικισμού Ρομά από την Περαία στο Λαγκαδά.

Ο κ. Μαυρομάτης μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη για τις παράνομες καύσεις καλωδίων και πλαστικών στο οικισμό Ρομά στα Τσαίρια Περαίας, έκανε ένα βήμα παραπέρα και ανέφερε πως βρέθηκε οικόπεδο για την μετεγκατάσταση τους στο Λαγκαδά. «Καταλήξαμε στην μετεγκατάσταση του οικισμού των Ρομά σε οικόπεδο έξω από τον Λαγκαδά», τόνισε ο δήμαρχος Θερμαϊκού και αναφέρθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην γ.γ. Ρομά του ΥΠΕΣ με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων και όπως είπε αναμένουν τις εξελίξεις.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γ. Καραγιάννης δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: «Περίεργη η δήλωση του δημάρχου. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Είμαστε αντίθετοι στην μετεγκατάσταση του οικισμού» .

Στη συνέχεια εκδόθηκε σχετικό δελτίο τύπου από το δήμο Λαγκαδά:

Πληροφορηθήκαμε έκπληκτοι σήμερα το μεσημέρι τη δήλωση του Δημάρχου Θερμαϊκού στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», όπου μετέφερε τη συζήτησή του με τον εκπρόσωπο του οικισμού των Ρομά στην περιοχή της Περαίας, σχετικά με την υποτιθέμενη μελλοντική μετεγκατάστασή τους σε περιοχή έξω από τον Λαγκαδά. Η παραπάνω άστοχη αναφορά δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και είναι απαράδεκτη από όποιον και αν ειπώθηκε.

Ο Δήμος Λαγκαδά δεν έχει φυσικά καμία σχέση με τον παραπάνω διάλογο, δεν έχει λάβει κανένα έγγραφο ή ενημέρωση, δεν έχει μιλήσει ποτέ και με κανέναν γι αυτό το ανύπαρκτο θέμα που κάποιοι ξαφνικά εφηύραν.

Όλοι γνωρίζουν ότι ως δημοτική αρχή έχουμε δώσει μακρόχρονες μάχες για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου μας και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε δεσμευτεί να λειτουργούμε θεσμικά και υπεύθυνα και αυτό πράττουμε και τώρα.

Η προσπάθεια να δημιουργηθούν μέσα στην προεκλογική περίοδο προσδοκίες για τη μεταφορά του οικισμού των Ρομά από την Περαία σε περιοχή του Δήμου μας για προεκλογικούς λόγους και οφέλη, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Συμβουλεύουμε οποιονδήποτε θελήσει στο μέλλον να αναφερθεί στο όνομα του Δήμου Λαγκαδά, να είναι πολύ προσεκτικός και με τον απαιτούμενο σεβασμό στην αλήθεια και ιδιαίτερα στον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium