Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/6/2019 09:13:01  


 
Επισκέπτες Online: 252


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Μέτρα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας απο τη "ΝΕΑ ΑΡΧΗ"
05-04-2019
Μέτρα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας απο τη "ΝΕΑ ΑΡΧΗ"
 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Λαγκαδά Ι. Αναστασιάδης κατέθεσε προτάσεις για την αύξηση του εισοδήματος και την ενίσχυση της εργασίας στο δήμο

Ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παραταξης δήμου Λαγκαδα «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» Ιωάννης Αναστασιάδης, παρουσίασε τις προτάσεις του για την ενίσχυση του εισοδήματος και την ενίσχυσή της εργασίας στο δήμο.

«Βασική επιδίωξη της διοίκησης μας θα είναι η θέσπιση κινήτρων διευκόλυνσης για την προσέλκυση στα διοικητικά όρια του δήμου επιχειρήσεων και άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων για την ενίσχυση της απασχόλησης και την αύξηση του παραγόμενου εισοδήματος στο δήμο Λαγκαδά. Αυτό σχεδιάζουμε να το πετύχουμε με μία σειρά δράσεων» τόνισε ο κ. Αναστασιάδης. 


Ειδικότερα πρότεινε:

- Ενίσχυση και επαναφορά του θεσμού της Εμποροπανήγυρης με ταυτόχρονη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες με στόχο την ανάδειξη της τοπικής παραγωγής και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

- Ανάδειξη και θεσμοθέτηση εποχιακών εκδηλώσεων, όπως η «Αγγέλων Πόλις», οι οποίες θα κάνουν γνωστότερο το όνομα του δήμου Λαγκαδά και των οικισμών του, με πολλαπλά οφέλη για τους επαγγελματίες και τους κατοίκους του δήμου (οι πολλές παράλληλες εκδηλώσεις (συναυλίες, ειδικά περίπτερα, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους),  συγκέντρωνε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή.

- Ενίσχυση του γραφείου Εξυπηρέτησης Επαγγελματιών του δήμου Λαγκαδά και τη διασύνδεση του με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, για την παροχή ενημέρωσης στους επαγγελματίες και εμπόρους για χρηματοδοτήσεις, προγράμματα ενίσχυσης/απασχόλησης, επενδυτικές ευκαιρίες κλπ.

- Διοργάνωση σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης εξειδικευμένων συναντήσεων για τους επαγγελματίες του δήμου για θέματα που αφορούν στη λειτουργία καταστημάτων κ.α.

- Δημιουργία εξειδικευμένων προγραμμάτων προβολής και προώθησης των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων του δήμου για διεύρυνση της καταναλωτικής τους βάσης.

- Αναβάθμιση και ενίσχυση του γραφείου Αγρότη και Κτηνοτρόφου του δήμου για την στήριξη των κατοίκων που δραστηριοποιούνται στους τομείς αυτούς.

- Ενίσχυση του γραφείου Απασχόλησης του δήμου μας και συστηματική καταγραφή όλων των ανέργων του δήμου μας, (προσόντα - δεξιότητες - ικανότητες) και την ενημέρωσή τους για προγράμματα απασχόλησης κ.α., με στόχο την απορρόφησή τους από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο δήμο μας.

- Αξιοποίηση των σύγχρονων εργαλείων προβολής για την προσέλκυση επισκεπτών - καταναλωτών από τους διερχόμενους στους μεγάλους οδικούς άξονές που διέρχονται από το δήμο μας (Εγνατία οδό, κάθετός οδικός άξονας Θεσσαλονίκης - Προμαχώνα κ.α.).

- Αξιοποίηση όλων των δημοτικών κτιρίων προς όφελος των πολιτών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, αλλά και όλων των αποθηκών και κτιρίων που υπάγονται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο Υπουργείο Οικονομικών και κτιρίων των πρώην Συνεταιρισμών για την υποστήριξη τοπικών πρωτοβουλιών και ανάπτυξη συλλογικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων.

- Αξιοποίηση δημοτικών εκτάσεων μέσω των θεσμών (Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων) και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων (Εθνικά, Τομεακά και Ευρωπαϊκά προγράμματα) για την ανάπτυξη τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών του δήμου μας.

- Ενίσχυση της εξωστρέφειας του δήμου Λαγκαδά, με συνεχή παρουσία σε μεγάλα γεγονότα, εθνικές και πανευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, αδελφοποιήσεις με δήμους του εξωτερικού κ.α. με στόχο την προβολή της περιοχής, την προσέλκυση επισκεπτών και την υποστήριξη επαγγελματικών συνεργασιών.

- Συμμετοχή σε θεματικές εκθέσεις (για τουρισμό, αυτοδιοίκηση), εντός κι εκτός Ελλάδας, σε συνεργασία με επαγγελματίες του δήμου με στόχο την ανάδειξη των δυναμικών στοιχείων και των τοπικών προϊόντων του δήμου Λαγκαδά.


Σχετικά θέματα:

Οι προτάσεις Αναστασιάδη για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα
ΕΔΩ

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium