Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/6/2019 00:26:53

  


 
Επισκέπτες Online: 232


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Δράσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού από τη "ΝΕΑ ΑΡΧΗ"
10-04-2019
Δράσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού από τη "ΝΕΑ ΑΡΧΗ"
 

Ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παραταξης δήμου Λαγκαδα «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» Ιωάννης Αναστασιάδης, παρουσίασε τις προτάσεις του για την ενίσχυση του τουρισμού και την αύξηση των επισκεπτών του δήμου.

Βασική επιδίωξη θα είναι η ανάδειξη των σημαντικών πολιτιστικών, αρχαιολογικών, θρησκευτικών και ψυχαγωγικών σημείων του δήμου και η δημιουργία μεγάλων γεγονότων - εκδηλώσεων με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού και την αύξηση των επισκεπτών του δήμου.

Στην κατεύθυνση αυτή κύριοι πόλοι ανάδειξης των προτερημάτων του δήμου και προσέλκυσης επισκεπτών θα είναι η λουτρόπολη Λαγκαδά, το πρώην στρατόπεδο «Μπαρέτη», οι θρησκευτικές εκδηλώσεις, ο αρχαιολογικός χώρος των Καλινδοίων και τα ιδιαίτερα έθιμα του δήμου.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μία σειρά δράσεων. Ειδικότερα:

- Αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου στα λουτρά Λαγκαδά για αθλητικές, πολιτιστικές και επιχειρηματικές δράσεις με σκοπό την προσέλκυση τουριστών και την αύξηση της επισκεψιμότητας τόσο στο χώρο των λουτρών όσο και στην ευρύτερη περιοχή του δήμου.

- Ενίσχυση του γραφείου Τουριστικής Προβολής με εξειδικευμένο προσωπικό, για την εξυπηρέτηση Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, αλλά και των τουριστικών επιχειρήσεων του δήμου.

- Οργανωμένη τουριστική προβολή του δήμου Λαγκαδά, μέσω συμμετοχών σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού και σε εγχώριες διοργανώσεις σε συνεργασία με επαγγελματίες του δήμου με στόχο την ανάδειξη των δυναμικών στοιχείων του δήμου Λαγκαδά.

- Προστασία, αποκατάσταση, ανάδειξη και διατήρηση περιοχών, οικισμών, κτιρίων και τοπίων που διαθέτουν στοιχεία πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

- Ανάδειξη και προβολή των πολιτιστικών δρώμενων, των ηθών και εθίμων μας (π.χ. Καρναβάλι και Πανηγύρι Σοχού, καρναβάλι Ασκού, έθιμο «Μαντί» στην Κριθιά, αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων Λαγκαδά, γιορτές τοπικών προϊόντων κ.α.).

- Ανάδειξη και θεσμοθέτηση εποχιακών εκδηλώσεων, όπως η «Αγγέλων Πόλις», οι οποίες θα κάνουν γνωστότερο το όνομα του δήμου Λαγκαδά και των οικισμών του.

- Ενίσχυση όλων των μορφών τουρισμού και ιδιαιτέρως του θρησκευτικού, ιαματικού και εναλλακτικού τουρισμού.

- Διάνοιξη παραδοσιακών περιπατητικών μονοπατιών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και ανάδειξη των ορεινών όγκων του δήμου.

- Ανάπτυξη συνεργειών σε συνεργασία με φορείς και επαγγελματίες του δήμου για την προσέλκυση συγκειμένων ομάδων επισκεπτών (π.χ. προσέλκυση μαθητικών σχολικών εκδρομών).

Τέλος, βασικό στοιχείο της πολιτικής μας πρότασης αποτελεί η αξιοποίηση του χώρου του πρώην στρατοπέδου «Μπαρέτη» και η απόδοση της χρήσης του σε πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς του δήμου.

Μεταξύ των δράσεων που προκρίνονται είναι η:

- Δημιουργία ανοικτού δημοτικού θεάτρου. 

- Δημιουργία του Μουσείο του «Αγρότη και του Κτηνοτρόφου».

- Δημιουργία χώρου για τη φιλαρμονικής και εκθεσιακού χώρου για την προβολή παλαιών μουσικών οργάνων και φωτογραφικού υλικού από τα πρώτα χρόνια ίδρυσης των φιλαρμονικών του δήμου μας έως και σήμερα.

- Ολοκλήρωση της δημιουργίας της «Πολιτιστικής Γωνιάς» για τη στέγαση των πολιτιστικών συλλόγων του Λαγκαδά.

- Δημιουργία εκθεσιακού χώρου προβολής του ιστορικού αρχείου του δήμου Λαγκαδά.

- Δημιουργία Κέντρου Νεότητας.

- Ανάπλαση και αξιοποίηση περιβάλλοντος χώρου για πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Διαβάστε σχετικά:
Για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ΕΔΩ
Για τον αγροτικό τομέα ΕΔΩ

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium