Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/6/2019 09:45:33  


 
Επισκέπτες Online: 302


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Πως κινούνται οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λαγκαδά - Τα ψηφοδέλτια και οι υποψήφιοι
14-04-2019
Πως κινούνται οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λαγκαδά - Τα ψηφοδέλτια και οι υποψήφιοι

Μάχη με το χρόνο δίνουν και οι επτά υποψήφιοι δήμαρχοι του δήμου Λαγκαδά, καθώς μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 5 Μαΐου θα πρέπει να έχουν κατατεθεί οι συνδυασμοί που θα συμμετέχουν στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Όλοι οι συνδυασμοί έχουν ανοίξει επίσημα τα εκλογικά τους κέντρα στην πόλη του Λαγκαδά, πλην της κας Σάμου που πρόσφατα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της. Σε κάθε εκλογικό κέντρο υπάρχουν συνεργάτες που επιμελούνται θέματα του συνδυασμού, αρκετοί εθελοντές, αλλά και άνθρωποι «κλειδιά» που επικοινωνούν με πρόσωπα, προκειμένου να τους προτείνουν τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια. Τον στρατηγικό σχεδιασμό του συνδυασμού έχει συνήθως ομάδα συνεργατών με επικεφαλή τον εκάστοτε υποψήφιο δήμαρχο, όπου όλοι μαζί σχεδιάζουν τα βήματα μέχρι τις κάλπες.

Δυναμικά κινούνται όλοι οι συνδυασμοί, με τα ψηφοδέλτια να περιλαμβάνουν υποψηφίους με εμπειρία από τοπική αυτοδιοίκηση ή άλλους που ήταν υποψήφιοι και κατά το παρελθόν και «κουβαλάνε» σταυρούς, αλλά και πολλά πρωτοεμφανιζόμενα άτομα, με χαρακτηριστικά όπως ανώτερη μόρφωση και υψηλή δημοφιλία, με σκοπό να φέρουν αέρα ανανέωσης στα ψηφοδέλτια. Πάντως το «γράψε - σβήσε» υποψηφίων προσώπων θα συνεχίζεται για πολύ καιρό ακόμη, αφού μέχρι την τελευταία μέρα προκύπτουν αλλαγές, αποχωρήσεις ή προσχωρήσεις.

Ο Θεόδωρος Τζιαμπάζης, η Νίκη Ανδρέαδου και ο Γιάννης Αναστασιάδης ακολουθούν τη ίδια «συνταγή» ανακοινώνοντας καθημερινά από έναν υποψήφιο μέσα από τα προφίλ των συνδυασμών τους στο facebook, ενώ ο Γιάννης Ταχματζίδης ανακοίνωσε πρόσφατα λίστα 40 ονομάτων υποψήφιων συμβούλων. Η Χρύσα Σάμου που πρόσφατα ανακοίνωσε την πρόθεση της να είναι υποψήφια δήμαρχος Λαγκαδά, αποσύροντας την υποψηφιότητα της για την Περιφέρεια, αναρτά καθημερινά φωτογραφίες προσώπων από το Σοχό που θα στηρίξουν τον «Δημοτικό Συναγερμό», τη νέα παράταξη που δημιούργησε πρόσφατα, προκαλώντας κυριολεκτικά «συναγερμό» στους υπολοίπους και κυρίως στους υποψηφίους που έχουν μεγάλη δυναμική στον ορεινό όγκο.

Η Μαρκέλλα Ταυρίδου αναμένεται να παρουσιάσει το μεγαλύτερο μέρος του συνδυασμού της στη μεγάλη εκδήλωση που ετοιμάζει την προσεχή Παρασκευή στην πλατεία Λαγκαδά ταυτόχρονα με τα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου, ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση» έκανε την περασμένη Παρασκευή την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά.

Τι γίνεται με τα τοπικά συμβούλια

Παράλληλα όμως με τα πρόσωπα που θα συμπεριληφθούν στα δημοτικά ψηφοδέλτια, αρκετοί υποψήφιοι δήμαρχοι ετοιμάζουν τοπικά ψηφοδέλτια, προκειμένου να δυναμώσουν την παρουσία τους, αλλά και για να εξυπηρετήσουν τους υποψήφιους συμβούλους των οποίων η δημοφιλία δεν ξεπερνά τα όρια του χωριού τους.

Ετσι, τοπικά ψηφοδέλτια σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταρτίσουν για την κοινότητα Λαγκαδά ο Γιάννης Αναστασιάδης, η Μαρκέλλα Ταυρίδου, η Νίκη Ανδρεάδου και ο Γιάννης Ταχματζίδης.

Ανεξάρτητος συνδυασμός θα κατέβει στο Ζαγκλιβέρι με «μπροστάρη» τον σημερινό πρόεδρο Αναστάσιο Οικονόμου.

Στο Σοχό έχει αποφασιστεί να κατέλθει στις εκλογές μόνο ένα ανεξάρτητο τοπικό ψηφοδέλτιο με σύνθημα «Πρώτα ο Σοχός».

Στα υπόλοιπα χωριά, οι υποψήφιοι δήμαρχοι προσπαθούν να συγκροτήσουν τοπικά ψηφοδέλτια, με σκοπό την ενδυνάμωση του συνδυασμού τους, δίνοντας όμως τη μεγαλύτερη προσοχή στα δημοτικά ψηφοδέλτια.

Σε κάθε περίπτωση όμως, θα υπάρχουν ξεχωριστές κάλπες για τα δημοτικά και τα τοπικά συμβούλια, γεγονός που αυτόματα διαχωρίζει τα δύο ψηφοδέλτια, ενώ ένα απολύτως ανεξάρτητο τοπικό ψηφοδέλτιο έχει μεγαλύτερη ισχύ και κύρος σε σχέση με ένα που βρίσκεται «κάτω από την ομπρέλα» ενός υποψήφιου δημάρχου.

 
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium