Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/8/2019 05:17:19

  


 
Επισκέπτες Online: 96


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Φιλανθρωπική εκδήλωση στο Λαγκαδά για τη στήριξη του Αυγερινού
17-04-2019
Φιλανθρωπική εκδήλωση στο Λαγκαδά για τη στήριξη του Αυγερινού
 

Φιλανθρωπική εκδήλωση διοργανώνει ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λαγκαδά, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την οικονομική στήριξη του μικρού Αυγερινού από τον Προφήτη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λαγκαδά από τις 16.00 - 21.30 και θα περιλαμβάνει πασχαλινό παζάρι, παραδοσιακά χορευτικά και χορωδίες.

Την εκδήλωση στηρίζει η Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής & Ρεντίνης και συμμετέχουν οι σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων του 2ου και 3ου Δημοτικού Λαγκαδά, 1ο και 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, 3ο Γυμνάσιο Λαγκαδά Κολχικού & Λυκειακές τάξεις, και πλήθος πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

Στόχος όλων των συμμετεχόντων είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, προκειμένου να βοηθηθεί η οικογένεια του 12χρονου Αυγερινού Σιδηρά από τον Προφήτη, ενός παιδιού που υποφέρει από σπάνια πάθηση (1 στα 500 εκατομμύρια παιδιά) και απαιτείται νοσηλεία στο εξωτερικό και πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις.  

Ο μικρός ασθενής γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου 2007. Μόλις τέσσερις ώρες μετά την γέννηση του μεταφέρθηκε στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και στις 10 Αυγούστου 2007, αποφασίστηκε η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Αγίας Σοφίας στην Αθήνα, λόγω Νεφρικής Ανεπάρκειας.

Μέχρι το 2015 ο μικρός μαχητής έκανε περιτοναϊκές πλύσεις (μορφή αιμοκάθαρσης) για να παραμείνει στη ζωή, μια επιπλοκή όμως στη κοιλιακή χώρα (περιτόνιο) ανάγκασε να διακοπεί αυτός ο τρόπος αιμοκάθαρσης και λόγω μη ύπαρξης μονάδας τεχνητού νεφρού ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη, έπρεπε να μετακομίσει στην Αθήνα.

Επέστρεψε δυο χρόνια μετά και αφού δημιουργήθηκε μονάδα τεχνητού νεφρού ανηλίκων στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Πριν από ένα χρόνο υπήρξε μια επιπλοκή στην κοιλιακή χωρά (περιτόνιο), μια πολύ σπάνια πάθηση (1 στα 500 εκατομμύρια) και γι’ αυτό αποφασίστηκε να μεταβεί στο εξωτερικό για να αντιμετωπισθεί αυτή η νέα επιπλοκή, συγκεκριμένα στο Μάντσεστερ της Αγγλίας.

Στα δώδεκα χρόνια της ζωής του ο Αυγερινός, χρειάσθηκε να κάνει πάρα πολλές χειρουργικές επεμβάσεις και να παραμείνει πολλούς μήνες στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να στερείται της ζωής ενός φυσιολογικού παιδιού (διατροφή, παιδεία, παιχνίδι κ.α).

Αν θα μπορούσαμε να περιγράψουμε με μια λέξη τη ζωή του Αυγερίνου που είναι εκ γενετής νεφροπαθής, με ποσοστό αναπηρίας 80%, αυτή θα είναι «γολγοθάς». Αν θα μπορούσαμε να περιγράψουμε με μια λέξη τον Αυγερινό, αυτή θα είναι «Ηρωας». 


 
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium