Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/7/2020 01:04:29
  


 
Επισκέπτες Online: 287


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Συνέντευξη Ιωάννα Μουρούτσου: Μπορείς να επιτύχεις και Οικονομικά σε αυτό που κάνεις, όταν λες την Αλήθεια σου
05-06-2019
Συνέντευξη Ιωάννα Μουρούτσου: Μπορείς να επιτύχεις και Οικονομικά σε αυτό που κάνεις, όταν λες την Αλήθεια σου
 
Συνέντευξη στη Φωτεινής Βαβίτσα για το site omorfizoi.gr

Η Ιωάννα ήταν ένα από τα πρώτα άτομα που γνώρισα, όταν επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη. Είναι από τα τυχερά αυτά άτομα που βρήκαν το κάλεσμά τους από την πρώτη στιγμή. Σήμερα, διατηρεί το λογιστικό της γραφείο της στον Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας από το 1992 τις υπηρεσίες της και την πολύτιμη καθοδήγησή της στις επιχειρήσεις της πόλης. Και όχι μόνο.

Από την πρώτη στιγμή, αυτό που κατάφερε ήταν να αναιρέσει πολλούς από τους φόβους και τις ανησυχίες που βρίσκονται στο μυαλό κάθε ανθρώπου που θέλει να κάνει την επιχείρησή του και αναρωτιέται αν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στη σημερινή ελληνική εποχή. Όλο αυτό μέσα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, που νιώθω κάθε φορά που συναντιόμαστε για μία τέτοια συζήτηση. Είναι ένας συνεργάτης που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι είναι όλα δυνατά και μπορείς να κάνεις τα όνειρά σου πράξη, έχοντας και την απαραίτητη οικονομική οργάνωση, που απαιτεί κάθε επαγγελματική δραστηριότητα. Το σημαντικότερο είναι ότι όλα αυτά τα κάνει γνωρίζοντας όλα όσα χρειάζονται για να είσαι όντως ασφαλής σε κάθε επιχειρηματική σου απόφαση και κίνηση. Μέσα από τη γνώση και την πεποίθησή μου ότι χρειαζόμαστε στη ζωή μας και στην επαγγελματική μας πορεία τέτοιους συνεργάτες, θέλησα να τη γνωρίσει και ο υπόλοιπος κόσμος.

Ιωάννα, πες μου λίγα λόγια για την πορεία σου, από την αρχή έως και σήμερα.

Τελείωσα το 1992 το Τεχνικό Λύκειο, παίρνοντας το πτυχίο Οικονομίας και Διοίκησης. Ήταν η χρονιά που ξεκίνησαν τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. κι έτσι αποφάσισα αυτό να είναι το επόμενο βήμα της εκπαίδευσής μου. Μέσα μου όμως κάτι υπήρχε και με έτρωγε. Ήθελα να δω τι θα κάνω και πως θα αποκατασταθώ επαγγελματικά. Μέσα σε αυτή την επίμονη αναζήτησή μου και έχοντας πάντα στο πλάι τους γονείς μου σε όλο αυτό, αρχίσαμε να βλέπουμε τις επιλογές μου. Κάποια στιγμή ο πατέρας μου, λόγω της κατεύθυνσης που είχα πάρει στην Οικονομία και Διοίκηση, μου πρότεινε να πάω να δω πως θα ήταν να εργάζομαι ως Βοηθός σε ένα Λογιστικό Γραφείο, στον λογιστή του.

Το πρώτο μου Γραφείο.

Φυσικά και πήρα την απόφαση να πάω. Μου είχε ετοιμάσει ένα πτυσσόμενο τραπέζι με μία καρέκλα φορμάικα, την οποία έχω ακόμη έως και σήμερα. Έτσι λοιπόν ξεκίνησα δειλά δειλά να αφιερώνω τα πρωινά μου εκεί και το υπόλοιπο της ημέρας μου στο Πολυκλαδικό της Πολίχνης όπου γίνονταν τα μαθήματα του Ι.Ε.Κ. Με αυτόν τον τρόπο πέρασαν οι πρώτοι 7 μήνες της νέας μου επαγγελματικής εμπειρίας. Αρχισα να γνωρίζομαι με τους υπαλλήλους του γραφείου και των Δημόσιων Υπηρεσιών και να μαθαίνω όλα όσα μπορούσαν να με κάνουν ακόμη καλύτερη σε αυτό το αντικείμενο.

Μία ημέρα άνοιξε η πόρτα και εμφανίστηκε το αφεντικό μου με μία τροχήλατη καρέκλα και ακολούθησε το γραφείο μου. Είναι μία από αυτές τις ανεξίτηλες αναμνήσεις της ζωής που σου δίνουν να καταλάβεις ότι προχωράς όπως πρέπει και σε ενθουσιάζουν να κάνεις ακόμη περισσότερα. Από εκείνο το σημείο δήλωσα ότι Αυτό Είναι για εμένα. Κάθε διαδικασία και ευθύνη που περιλάμβανε η καθημερινότητά μου στο Λογιστικό Γραφείο είναι κάτι που μου άρεσε και απολάμβανα. Προφανώς, η στάση μου αυτή λειτούργησε υπέρ μου. Είχα από την πρώτη στιγμή πολύ καλή σχέση και με τους πελάτες μας στο γραφείο και με τους υπαλλήλους των Δημόσιων Υπηρεσιών. Για κάποιο λόγο με προτιμούσαν στο να πάω να εξυπηρετηθώ από κάθε Υπηρεσία. Σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό πιστεύω έπαιξε το γεγονός ότι με διέκρινε μία ευγένεια αλλά και η διάθεσή μου να μαθαίνω και να αποκτώ πληροφορίες. Θυμάμαι τον εαυτό μου να πηγαίνει από την πρώτη στιγμή στην Εφορία και να κρατώ τα αυτιά και τα μάτια μου ανοιχτά, ώστε να μάθω όσα μπορώ περισσότερα. Πληροφορίες οι οποίες μετά θα με βοηθούσαν να προσφέρω ακόμη περισσότερα στον κόσμο που εξυπηρετώ. Αυτό με βοήθησε να γίνομαι ακόμη καλύτερη στην εργασία μου. Μάθαινα μόνη μου τα έντυπα της Εφορίας και πως πρέπει να είναι συμπληρωμένα. Πάντα με το αφεντικό μου στο πλάι μου, αλλά και με τη δική μου διάθεση για γνώση. Έμαθα να εξελίσσομαι και να βάζω τα δυνατά μου σε κάθε πρόκληση που προέκυπτε, αφοσιωμένη μόνο στη δουλειά μου και στον στόχο μου να γίνομαι όλο και καλύτερη. Αυτή τη στάση κράτησα από τότε και στη ζωή μου και κατάφερα με αυτόν τον τρόπο να κερδίσω σταδιακά την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Το σωστό και το λάθος, όταν το μοιράζεσαι, δεν κινδυνεύεις από τίποτα.

Όλοι κάνουμε λάθη. Όταν όμως τα μοιραζόμαστε με τον άνθρωπο που έχουμε ως συνεργάτη, τότε μπορούν και να διορθωθούν. Μου αρέσει πάντα να λέω σε αυτές τις περιπτώσεις: «Μην Αγχώνεσαι, εγώ θα το λύσω. Θα το φτιάξουμε». Αρκεί να υπάρχει ενδιάμεσα αυτή η Αλήθεια που θα μας δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πως θα το ξεπεράσουμε και θα βγούμε ακόμη πιο δυνατοί μέσα από αυτό. Το μυστικό βρίσκεται στην εμπιστοσύνη και στον τρόπο συμπεριφοράς.

Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που δημιουργεί αυτή τη διάθεση και την άνεση να μοιραστεί κάποιος την Αλήθεια του με έναν συνεργάτη, όπως ο λογιστής του;

Θέλει πάντα καθαρό βλέμμα, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Κάθε άνθρωπος που θα έρθει να σου παρουσιάσει ένα μικρό προβληματάκι, υπάρχει πάντα ένα μεγαλύτερο από πίσω. Χρειάζεται λοιπόν να σκάψεις για να το βρεις. Χρειάζεται να ανακαλύψεις τι ακριβώς θέλει να κάνει με νόμιμο τρόπο όταν έρχεται σε εσένα, αλλά και τι υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού του. Ποια είναι η κρυφή του επιθυμία και πως θα μπορέσετε να την κάνετε αυτή πραγματικότητα πάντα προς όφελός του. Εκεί χρειάζεται να μείνεις και να προτείνεις ξεκάθαρα: «Δε θέλω να εκτεθείς, δε θέλω να εκτεθώ, χρειάζεται να γίνει αυτό». Από εκεί κι έπειτα είναι σημαντικό να προσέχεις αυτόν που έχεις απέναντί σου και να τον κοιτάς στα μάτια. Χρειάζεται να καταλάβει εκείνη τη στιγμή ότι είσαι εσύ εκεί για αυτόν. Το σημαντικότερο όλων είναι οι επιθυμίες κάθε επιχειρηματία να μεταφράζονται σε λύσεις που θα μας κάνουν όλους να κοιμόμαστε ήσυχοι το βράδυ. Αυτό έρχεται μέσα από το ειλικρινές μοίρασμα των προσωπικών και των επιχειρηματικών μας στόχων. Στη συνέχεια, η δική μου ευθύνη είναι να πάρω αυτούς τους στόχους, να τους οργανώσω και να τους τακτοποιήσω από νομικής και φορολογικής άποψης. Μέσα από αυτή την οργάνωση οδηγούμαστε τελικά στην ηρεμία και τον χώρο για περαιτέρω ανάπτυξη που όλοι επιθυμούμε.

Όλα έρχονται μέσα από την Επικοινωνία.

Στο Λογιστικό μας Γραφείο επιλέγουμε να χτίζουμε το πελατολόγιό μας μέσα από το μοίρασμα. Αυτός είναι και ο λόγος που μέσα στα χρόνια δεν επιλέξαμε να αναπτυχθούμε και να ανοιχτούμε προς τα έξω με βεβιασμένες κινήσεις. Διατηρούμε την προσωπική επαφή με κάθε άνθρωπο που είναι διατεθειμένος να μοιράζεται μαζί μας με ειλικρίνεια τα όνειρα που έχει για το μέλλον, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Είναι υπέροχο το πως έχουμε μεγαλώσει μαζί ολόκληρες οικογένειες μέσα από αυτή τη σχέση. Ένας άνθρωπος που στο ξεκίνημά του ήταν ένας ελεύθερος επαγγελματίας προχώρησε στη ζωή του κι αποφάσισε να δημιουργήσει οικογένεια. Αυτό ήταν το έναυσμα για να αναπτυχθεί κι άλλο και να συνεχίσει να αναπτύσσεται μαζί με τις ανάγκες των παιδιών του. Κάθε στάδιο της ζωής μας συνάδει με την επαγγελματική μας εξέλιξη. Σε όλα αυτά νιώθω μεγάλη χαρά και συγκίνηση που μπόρεσα να προσφέρω την καθοδήγησή μου για το πως θα πάρει το καινούργιο του σπίτι, το αυτοκίνητο. Πως θα συντηρεί την οικογένειά του με τον καλύτερο τρόπο. Αυτά όλα χρειάζεται να τα προβλέψει ανθρώπινα και με κατανόηση ο άνθρωπος λογιστής. Είναι αλήθεια ότι το επάγγελμά μας είναι η ευκαιρία μας να προσφέρουμε τα βέλτιστα στην οικογένεια και τους δικούς μας ανθρώπους. Είναι πολύ ωραίο να βοηθάς τον κόσμο με τον δικό σου ρόλο να το κάνει αυτό πραγματικότητα.

Ο Λογιστής σου είναι ένας Σύμβουλος για κάθε οικονομική σου επιλογή.

Σε αυτό το σημείο συνειδητοποίησα κάτι πολύ σημαντικό. Έχουμε συσχετίσει τον λογιστή μας με όλες εκείνες τις στιγμές του χρόνου που χρειάζεται να συμπληρώσουμε τα φορολογικά μας έντυπα στην Εφορία. Το να έχεις όμως δίπλα σου έναν Λογιστή, σημαίνει πολλά περισσότερα. Και μπορεί να σε βοηθήσει σε ακόμη περισσότερα.

Η απάντηση της Ιωάννας μου το επιβεβαίωσε, κάτι που με εφησύχασε ακόμη περισσότερο στο να έχω έναν τέτοιο συνεργάτη πλάι μου:

Η απόδοση του Φ.Π.Α. και η συμπλήρωση των εντύπων στην Εφορία είναι το τεχνικό και στεγνό κομμάτι του επαγγέλματός μας. Δεν υπάρχει ψυχή εκεί, μόνο προθεσμίες και η ευθύνη σου να είσαι συνεπής σε αυτές. Από εκεί και πέρα έρχεται το κομμάτι όπου χρειάζεται να έχεις επαφή με τον άνθρωπο, να καταλάβεις τι θέλει και να τον βοηθήσεις. Οι άνθρωποι δεν ανοίγονται εύκολα πλέον. Και εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε το καλό να βοηθάμε και σε αυτό το σημείο κάνοντας πρώτα εμείς οι ίδιοι αυτό που ζητάμε από τους πελάτες μας. Έτσι λοιπόν, και εγώ θα μοιραστώ μία προσωπική μου εμπειρία και πρόκληση, καθώς και τον τρόπο που βρήκα ώστε να την ξεπεράσω. Με αυτόν τον τρόπο θέλω να βοηθήσω κάθε επαγγελματία που έρχεται σε επαφή με το γραφείο μας να συνειδητοποιήσει ότι είμαστε όλοι καθημερινοί άνθρωποι με προκλήσεις. Μοιραζόμενοι αυτές τις προκλήσεις με τους κατάλληλους ανθρώπους οδηγούμαστε πάντα σε λύσεις. Όλοι μας, αν αφαιρέσεις τις ταυτότητες Λογιστής και Πελάτης έχουμε τις ίδιες ανάγκες. Έτσι, όλα αυτά τα χρόνια αυτό που έχει βοηθήσει και εμένα και όλους τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν, είναι ότι επιλέγω να βασίζομαι πάντα στον παράγοντα Άνθρωπος. Από εκεί κι έπειτα γνωρίζω τους όρους, τη νομοθεσία και όλα όσα έχουν να κάνουν με τη Λογιστική. Ο άλλος δε χρειάζεται να τα ξέρει όλα αυτά, δε θα τον εξυπηρετήσουν πουθενά. Αρκεί να γνωρίζει τι θέλει να επιτύχει, ώστε οι όροι και η νόμιμη εξέλιξη των πραγμάτων να κουμπώσουν πάνω σε αυτά. Προσωπικά με έκανες να νιώσω άνετα με το ότι μπορώ να ξεκινήσω και να είμαι μία οικονομικά οργανωμένη επαγγελματίας στη σημερινή εποχή, ώστε να μπορέσω να βγω προς τα έξω και να αναπτυχθώ περισσότερο.

Πόσο εύκολο πιστεύεις ότι είναι αυτό στη σημερινή εποχή, όπου ακούμε διαρκώς ότι είναι δύσκολο και υπάρχει η κοινή ομολογία ότι ένας νόμιμος επαγγελματίας όσο ζει πληρώνει.

Ζούμε στην Ελλάδα. Η κλίμακα φορολόγησης είναι συγκεκριμένη. Ή αποδέχεσαι και μένεις στην Ελλάδα, αποδίδοντας τα νόμιμα, ή φεύγεις από τη χώρα. Δεν υπάρχει λόγος να γκρινιάζουμε για πράγματα τα οποία δεν μπορούν να αλλάξουνε. Μακάρι όλοι οι φορείς που υπάρχουν κάποια στιγμή να μπορέσουν να διαπραγματευτούν και αυτό να αλλάξει. Αυτό είναι κάτι πολύ μακρινό από την τωρινή καθημερινότητά μας. Με το που ξεκινάει η χρονιά λοιπόν κάθε ένας από εμάς γνωρίζει πόσο φόρο θα αποδώσει ανάλογα με τα κέρδη του και τα τεκμήριά του. Τι πρόβλεψη χρειάζεται να κάνει για πιθανές αγορές που έχει κατά νου. Είναι όλα πολύ συγκεκριμένα και δεν υπάρχει λόγος άγχους. Είναι όπως όταν γνωρίζεις ότι θα αγοράσεις ένα αυτοκίνητο και γνωρίζεις τι χρειάζεσαι και για τις μετακινήσεις σου και για το Service του. Δεν προσπαθείς να τα αλλάξεις. Το ίδιο ισχύει και με την κλίμακα φόρου. Είναι συγκεκριμένα τα πράγματα και βαδίζουμε σε μία πεπατημένη. Από τη στιγμή που ζω στην Ελλάδα και επιλέγω να είμαι επαγγελματίας εδώ, ακολουθώ τους κανόνες αυτού του παιχνιδιού.

Θεωρείς ότι στη σημερινή εποχή είναι εύκολο αυτό;

Όχι. Και δεν είναι προς όφελός μου να το πω αυτό. Δεν έχουμε καμία σταθερότητα και δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις και αυτό για τον κλάδο μας είναι πρόκληση. Για έναν λογιστή ή φοροτεχνικό είναι πολύ σημαντικό να έχει τα δεδομένα, ώστε να μπορεί να προβλέψει για κάθε επαγγελματία σε ένα βάθος 5 ετών τι θα μπορέσει να κάνει με βάση τα έσοδα και τα έξοδά του. Τα τελευταία χρόνια μπορείς να πεις ότι κάθε συνάδελφος του κλάδου είναι σαν ένας ψυχολόγος κι ένας ενδιάμεσος ανάμεσα στο Υπουργείο και τον επαγγελματία.

Τι συμβουλή θα έδινες σε όλη αυτή τη δυσκολία και σε κάθε έναν από εμάς που θέλει να κυνηγήσει το όνειρό του και να το κάνει τελικά επάγγελμα, χωρίς να πρέπει να ταλαιπωρείται μέσα σε αυτό.

Δεν μπορώ να δώσω κάποια συμβουλή σε ένα συγκεκριμένο φορολογικό καθεστώς. Μόνο να είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει και να προβλέπει με βάση τα δεδομένα του. Από εκεί και πέρα, για να είναι κάθε επαγγελματίας ήρεμος και ευτυχισμένος χρειάζεται να μοιράζεται και να επενδύει στον ανθρώπινο παράγοντα. Να επενδύει στη συμπεριφορά του, την ευγένειά του και την ικανοποίηση των πελατών του. Εκεί είναι που χρειάζεται και έχουμε την ευκαιρία να επενδύσουμε ως επαγγελματίες αυτή τη στιγμή. Ας ξεκινάμε την κάθε μας ημέρα με την πρόθεση να προσπαθήσουμε να εξυπηρετήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τους δικούς μας πελάτες που είναι εδώ και μας στηρίζουν για να είμαστε βιώσιμοι ως επιχειρηματίες και επαγγελματίες. Ας προσφέρουμε κατανόηση και υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση στους πελάτες μας και όλα όσα χρειαζόμαστε, για να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας, θα έρθουν μαζί με αυτό. Τέλος, το πιο σημαντικό για εμένα πάντα είναι να μοιραζόμαστε Αλήθεια. Με τον λογιστή, τον δικηγόρο, τον συμβολαιογράφο και κάθε άλλο συνεργάτη που είναι εδώ για να μας βοηθήσει.

Από εκεί και πέρα για όλους είναι το ίδιο, είτε είσαι μισθωτός, συνταξιούχος, ή επαγγελματίας.

Όσο γνωρίζεις ότι εσύ με τον τρόπο και την τεχνογνωσία σου μπορείς να εξυπηρετήσεις καλύτερα έναν άλλον άνθρωπο έχεις και λόγο να πάρεις το θάρρος και να γίνεις επιχειρηματίας στη σημερινή ελληνική οικονομία. Γιατί χρειάζεται να έχεις το θάρρος να διεκδικήσεις αυτό το πιστεύω σου και να τα καταφέρεις, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες εκεί έξω. Ο Λογιστής σου έρχεται στη συνέχεια να σου δείξει τα βήματα ώστε να πραγματώσεις αυτό το όραμα που έχεις. Αυτό είναι και αυτό θέλουμε όλοι. Με ενδιαφέρει κάθε πελάτης που φεύγει από το γραφείο μου να έχει αποτυπωμένο στα χείλη του το χαμόγελο της κατανόησης. Αυτό έρχεται κάθε φορά, όταν του δίνω να καταλάβει τι έχει να αποδώσει, γιατί και πως θα το καταφέρει αυτό στο τέλος του έτους. Έχουν έρθει άτομα στο γραφείο μου κι έχουν ακούσει πως χρειάζεται να αποδώσουν πολύ μεγάλα ποσά. Πάντα όμως φροντίζω να φεύγουν έχοντας κατανοήσει γιατί και ποια βήματα χρειάζεται να κάνουν ώστε να οργανώσουν τα οικονομικά τους και τελικά να τα καταφέρουν με τη λιγότερη δυνατή στέρηση.

Μέσα σε όλα αυτά τι είναι αυτό που σου προσφέρει να έχεις τακτοποιημένα τα Οικονομικά σου; Για ποιο λόγο είναι για εσένα πρωτίστης σημασίας;

Η ευθύνη που αποφάσισες να πάρεις να δημιουργήσεις το οικονομικό σου παιδί, που είναι η επιχείρησή σου. Έτσι όπως φροντίζεις να έχεις τακτοποιημένο κάθε τι που δημιουργείς και είναι ευθύνη σου, όπως η οικογένεια και τα άτομα που σε χρειάζονται, έτσι σε χρειάζεται και το επάγγελμά σου. Να το φροντίσεις και να το προστατεύσεις από κάθε έλεγχο και ανευθυνότητα που μπορεί να φέρουν ζημίες. Αντίστοιχα, όταν φροντίζεις κάτι και το έχεις τακτοποιημένο, αυτόματα του δίνεις και περισσότερο χώρο να λάμψει, να αναπτυχθεί και να μεγαλώσει. Γιατί να ζεις λοιπόν μέσα από τον φόβο και το άγχος που προκαλεί το χάος, όταν μπορείς να ευημερείς καθημερινά μέσα από ένα περιβάλλον οργάνωσης και ασφάλειας;

Στο τέλος θα τα καταφέρεις.

Αυτό είναι το συναίσθημα που μου άφησε η συζήτησή μας με την Ιωάννα καθώς και όλα όσα μοιράστηκε μαζί μου. Κάποια στιγμή στο παρελθόν είχα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η επιχειρηματικότητα και η επαγγελματική συμπεριφορά είναι για δυνατούς λύτες. Διαφορετικά, θα ήταν ένα παιχνίδι που θα έπαιζαν όλοι. Κατάλαβα όμως ότι αν κοιμάσαι και ξυπνάς έχοντας καρφωμένο το δικό σου όραμα στο μυαλό, αν γνωρίζεις ότι έχεις κάτι να προσφέρεις που θα αλλάξει τη ζωή των μελλοντικών σου πελατών, αξίζει να το κάνεις. Είναι πολύ μεγαλύτερο το άγχος, ο φόβος και η διαμάχη του να παραμένεις στάσιμος και να μην προχωράς, έχοντας ένα όνειρο να σου τριβελίζει το μυαλό. Από εκεί κι έπειτα χρειάζεται να πιστέψεις στον εαυτό σου, να δεσμευθείς απέναντι στην απόφαση που πήρες και να στηριχθείς σε αξιόλογους συνεργάτες που θα βάλουν το δικό τους σκαλοπάτι να πατήσεις προς την κορυφή της δικής σου πορείας. Νιώθω μεγάλη ευλογία και ασφάλεια που συνάντησα την Ιωάννα, ως συνεργάτη στη δική μου επαγγελματική εξέλιξη και πορεία. Σας εύχομαι να έχετε τη χαρά κάποια στιγμή να τη γνωρίσετε κι εσείς!


Website: www.mouroutsou.gr

Email: j.mouroutsou@yahoo.gr

f Λογιστικό Γραφείου Μουρούτσου Ιωάννα
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium