Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/5/2020 23:11:06
  


 
Επισκέπτες Online: 363


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ: Απολογισμός μια θητείας στο Κοινοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά
09-06-2019
ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ: Απολογισμός μια θητείας στο Κοινοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά
 

Το να εκλεγείς σε ένα αυτοδιοικητικό όργανο είναι ιδιαίτερα τιμητικό αλλά και υπεύθυνο, γιατί κάποιοι  συμπολίτες σου  εμπιστεύονται  την τύχη των προβλημάτων της πόλης. Βέβαια στο γενικότερο κλίμα της απαξίωσης των πολιτικών θεσμών, που συμπαρασύρει και την αυτοδιοίκηση, οι Τοπικές κοινότητες γνώρισαν την απαξίωση και την υποτίμηση και από την πολιτεία αλλά και από τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια.

Κατά τον νόμο οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων καλούνται στα Δημoτικά Συμβούλια μόνο όταν συζητούνται θέματα της Κοινότητος και αυτό σημαίνει ότι κάποιες Κοινότητες δεν είχαν λόγο να παραστούν γιατί κανένας δεν ασχολήθηκε με το χωριό τους ποτέ.

Η δική μου συμμετοχή είχε να κάνει με την Κοινότητα της πόλης του Λαγκαδά που αποτελούνταν από τρία μέλη της συμπολίτευσης και δύο της αντιπολίτευσης. Η απαξίωση που γνώρισε αυτό το σώμα ήταν απρόσμενη, γιατί έφτασε να συνεδριάζει το συμβούλιο με θέματα που είχαν να κάνουν μόνο με τις άδειες των καταστημάτων για μουσική ή έκδοση αδειών καταστημάτων και σχεδόν τίποτα άλλο, ενώ ο νόμος προέβλεπε τακτικές ανά μήνα συνεδριάσεις με θέματα που αφορούσαν την πόλη, την καθαριότητα, την αισθητική, τις τοπικές εκδηλώσεις, τα τρομακτικά προβλήματα ύδρευσης, των αδέσποτων, την εικόνα των πλατειών και των παιδικών χαρών, την κατάσταση της οδοποιίας στην πρωτεύουσα του Δήμου, τα θέματα υγιεινής wc, τα θέματα της επιτροπής διαβούλευσης που έπρεπε να περνούν και από το Κοινοτικό Συμβούλιο κλπ. Αλλά αφού και η επιτροπή διαβούλευσης απαξιώθηκε και δεν λειτούργησε ΠΟΤΕ δεν υπήρχε ζήτημα.

Δυστυχώς ΤΙΠΟΤΑ από αυτά δεν απασχόλησε το Κοινοτικό μας Συμβούλιο που πραγματικά έχω ξεχάσει από πότε έχει να συνεδριάσει, αν θυμάμαι καλά από τον Σεπτέμβριο του 2018!!! Με ένα θέμα που αφορούσε διεκδίκηση από κάποιον Δημότη ενός Δημοτικού κοινόχρηστου χώρου, το οποίο λόγω αναρμοδιότητας παραπέμφθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και βέβαια δεν συζητήθηκε ποτέ! Τόσο καημό για τον τόπο!!!

Περιττό να τονίσω ότι κάποια μέλη του Συμβουλίου δεν εμφανίστηκαν στα 5 χρόνια περισσότερες από 4 φορές, οι δε συνεδριάσεις μερικές φορές γινόταν και τηλεφωνικά γιατί δεν υπήρχε διάθεση συμμετοχής των μελών, έτσι δεν μου φαινόταν παράξενο ότι από τους 5 μετείχαν μόνο 2 ή 3, αφού στο Δημοτικό συμβούλιο μετείχαν 14 από τους 41!!!

Απορώ γιατί έκαναν τόσο αγώνα για να εκλεγούν αφού δεν είχαν διάθεση να ασχοληθούν με τα κοινά!

Πρέπει δε να τονιστεί το γεγονός ότι ουδέποτε το Τοπικό Συμβούλιο είχε την τιμή να δεχτεί την παρουσία του κ. Δημάρχου, για να δώσει ένα τόνο συνεργασίας, η δε παρουσία του για ελάχιστους μήνες αντιδημάρχου Λαγκαδά, ήταν αποτέλεσμα των συνεδριάσεων στο γραφείο του, αφού η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΓΚΑΔΑ δεν διέθετε ούτε ένα γραφείο για να μπορεί κάποιος να βρει τον Πρόεδρο ή το Συμβούλιο.

Εν ολίγοις η συμμετοχή μου στο Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Λαγκαδά, μεγάλωσε ακόμα πιο πολύ την μελαγχολία μου για την καθημερινή απαξίωση θεσμών αλλά και προσώπων, που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στο καλό και την αλλαγή πορείας στα δημοτικά πράγματα.

Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα βρεθεί άνθρωπος της αυτοδιοίκησης του Δήμου Λαγκαδά, να αναρωτηθεί γιατί η συμμετοχή των δημοτών στις εκλογές δεν ξεπέρασε το 50% των εκλογέων!!!

 

ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ

ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium