Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/2/2020 22:23:24
  


 
Επισκέπτες Online: 386


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Λαγκαδάς: Μια ακόμα χαμένη τετραετία έφτασε στο τέλος της
23-08-2019
Λαγκαδάς: Μια ακόμα χαμένη τετραετία έφτασε στο τέλος της


Κείμενο του Τρύφων Τσομπάνη

Κυριακή κοντή γιορτή έλεγαν οι παλιοί. Στις 25 Αυγούστου λοιπόν ορκίζεται η νέα Δημοτική αρχή, με υποσχέσεις και ελπίδα για κάτι καλύτερο. Η απερχόμενη όμως διοίκηση δεν θα έλεγα ότι φεύγοντας αφήνει τις καλύτερες αναμνήσεις. Είναι αλήθεια ότι διαδέχτηκε την χειρότερη δημοτική αρχή από δημιουργίας του Δήμου Λαγκαδά (1912), και δεν το λέω εγώ, το λένε οι οικονομικοί επιθεωρητές, το λένε οι δικαστικές έρευνες, το λένε οι απολογισμοί που έχουν κατά καιρούς κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, το λένε οι καταλογισμοί που έχουν επιβληθεί και που κρατούνταν σαν εφτασφράγιστο μυστικό, χωρίς ντροπή, από το λαό, με την ελπίδα ίσως και καταφέρουν να τα κουκουλώσουν και να τον ξεγελάσουν για ακόμα μία φορά. Και θα έλεγα πως τα κατάφεραν να τον ξαναταϊσουν χόρτο, (έχουν τον τρόπο τους) αφού οι υπεύθυνοι της οικονομικής καταστροφής του Δήμου, ήρθαν τρίτη δύναμη στις εκλογές, αλλά και στελέχη της απερχόμενης διοίκησης που συνέχισαν το χάλι, επανεκλέχτηκαν και θα τους καμαρώσουμε ξανά στο Δημοτικό συμβούλιο. Θα πει κάποιος πως ο κυρίαρχος λαός μίλησε! Ναι μίλησε ο «κυρίαρχος» λαός, ΚΑΙ;;; αυτό δικαιώνει τα όσα έγιναν στον Δήμο μας; τα οποία θα πληρώσει ο «κυρίαρχος» και «υπερήφανος» τελικά λαός και που έντρομος τώρα ο νέος Δήμαρχος έχει αρχίσει να βλέπει μπροστά του το χάος! Ο δήθεν κυρίαρχος λαός έχει μιλήσει πολλές φορές στην πατρίδα μας, αλλά δυστυχώς το αποτελέσματα αυτού του μιλητού, έγινε παραμιλητό μετέπειτα για όλους μας. Αν λοιπόν θέλουν να βρίζουν κάποιον για να ξεδώσουν, ας βρίζουν τις επιλογές τους και το μυαλό τους!!!
Ήδη προ εικοσαημέρου επιχειρήθηκε, ανεπιτυχώς, τριπλασιασμός των τιμολογίων της ΔΕΥΑΛ για να αφήσουν κάτι στο ταμείο !!! Μήπως δεν είχε μιλήσει ο λαός και πριν από δέκα χρόνια; Και τι έγινε;;; Χρέη, χρέη, χρέη,… κλεμμένα ταμεία, φιέστες, εμποροπανηγύρια, ανικανότητα, στάχτη, εγκατάλειψη, βρωμιά, απαξίωση αναπτυξιακών δομών (Λουτρά), και στη συνέχεια εισαγγελικές παραγγελίες, υποθέσεις που σε λίγο θα απασχολήσουν τα δικαστήρια και θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος για ό,τι βγει στη φόρα. Μη ξεχνάτε ότι οι έλεγχοι βρίσκονται ακόμα στην περίοδο 2010-2014 και έπεται συνέχεια. Αλλά βέβαια οι «άρχοντες» εφησυχάζουν με τη λογική ότι ο λαός ξεχνά γρήγορα και εύκολα. Έχουμε τρανταχτή απόδειξη τις τελευταίες εκλογές!

Είναι κρίμα πάντως που ο Δήμος και η πόλης μας, έχασε εδώ και χρόνια μία ακόμη ευκαιρία να αλλάξει πορεία και να γνωρίσει τη λέξη ανάπτυξη από κοντά, και γι αυτό έχουν ευθύνη όσοι έπεισαν τον κόσμο να λειτουργεί πάντα με κριτήρια παλαιοκομματικά, ρουσφετολογικά, ατομικά και συμφεροντολογικά. Το εγώ μας, το παιδί μας και η σύζυγός μας στη δουλειά και ο τόπος στα κομμάτια!!! Ο νέος Δήμαρχος, δήλωσε ότι είναι έτοιμος «να σπάσει αυγά». Φοβούμαι ότι μια ολόκληρη τετραετία να σπάνει αυγά, δεν θα τελειώσει το σπάσιμο και μερικά είναι από στρουθοκάμηλο, δηλαδή πολύ σκληρά!!!. Δυστυχώς πολλά από αυτά τα αυγά είναι κλούβια και με το σπάσιμο θα βρωμίσει ο τόπος. Η «σιωπή των αμνών» συνεχίζεται και η αγωνία όσο λιγότερα βγουν στη φόρα τόσο καλύτερα, είναι κυρίαρχη πλέον.

Γύρισε προχθές ένας φίλος από ταξίδι σε γειτονική χώρα όπου επισκέφθηκε μια πόλη ανάλογη με τον Λαγκαδά και μου είπε: «ντράπηκα για το χάλι μας»!!! Το κακό είναι φίλε μου ότι ντρεπόμαστε μόνο εμείς και όχι «αυτοί» που θα έπρεπε να ντρέπονται δια βίου!!!

Ευτυχώς όμως πέρασε κι αυτή η τετραετία εφιάλτης, με ελπίδα και υπομονή περιμένουμε το νέο, με πολλά βέβαια στοιχεία παλαιότητας!!! Αναμφίβολαη παλαιότητα είναι καλή, αλλά μόνο για το κρασί !!!. Στην πολιτική είναι επιζήμια, γιατί η εξουσία σε μεθά χωρίς να πιείς τίποτα, και… καταλαβαίνετε τι γίνεται μετά!!!

Καλή δύναμη φίλοι μου για τη συνέχεια και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού !!!


 

 
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium