Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/2/2020 22:43:54
  


 
Επισκέπτες Online: 378


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κατασκήνωσης του Κέντρου ΑμεΑ Ο Σωτήρ
27-08-2019
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κατασκήνωσης του Κέντρου ΑμεΑ Ο Σωτήρ
 

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η εικοσαήμερη κατασκηνωτική περίοδος των παιδιών του Kέντρου  AμεA "Ο Σωτήρ" στις υπέροχες εγκαταστάσεις στο Βερτίσκο - Σοχό ιδιοκτησίας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκάδα, Λητής και Ρεντίνης, τις οποίες για μία ακόμη φορά παραχώρησε με μεγάλη προθυμία προκειμένου οι συνάνθρωποί μας αυτοί να βιώσουν την χαρά της εξοχής.

Η κατασκηνωτική περίοδος χωρίστηκε σε δύο  δεκαήμερα για την ευρυθμότερη λειτουργία της και φιλοξένησε περισσότερα από 75 άτομα.
Επ´ ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμότατα την Ιερά Μητρόπολη και ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Ιωάννη διότι με τις επί σειρά ετών αποφάσεις του περνάει και το χριστιανικό μήνυμα ότι όλοι άνθρωποι που έρχονται να ζήσουν σε αυτόν τον κόσμο έχουν τα ίδια δικαιώματα και πρέπει να περιβάλλονται με τα ίδια θεολογικά αισθήματα, γιατί ο Θεός αγαπά και τους ισχυρούς και τους ανίσχυρους με τον ίδιο τρόπο. Έτσι μόνο μπορεί να οικοδομηθεί μια κοινωνία αλληλεγγύης και αλληλοαποδοχής, μία κοινωνία χωρίς διακρίσεις και δίχως αποκλεισμούς.
Ήταν πράγματι όμορφες και αξέχαστες χριστιανικές στιγμές οι οποίες πέραν των άλλων συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του θρησκευτικού συναισθήματος των παιδιών.

Κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής τους τα παιδιά μας είχαν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με τις εικαστικές δημιουργίες, αθλοπαιδιές, προγράμματα μουσικοθεραπείας, χοροθεραπείας κ.λ.π.
Θα ήταν όμως παράλειψη εάν δεν επισημαίναμε μερικά γεγονότα που έδωσαν μία ιδιαίτερη χαρά σε παιδιά, σε εκπαιδευτές και σε ορισμένους γονείς που βρέθηκαν εκεί. Την παραμονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος έγινε αρτοκλασία στην εκκλησία της κατασκήνωσης από τον πρωτοπρεσβύτερο και υπεύθυνο της κατασκήνωσης π. Χρυσάφη από τον οποίον έλαβαν την Θεία Κοινωνία ανήμερα της Μεταμορφώσεως Σωτήρος και την παραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου παιδιά και εκπαιδευτές.

Και βέβαια θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα η επίσκεψη του Μητροπολίτη στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης για να ευλογήσει τα παιδιά στα οποία πρόσφερε και ειδικά κεράσματα.

Εκ της διοικήσεως

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium