Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/2/2020 22:11:14
  


 
Επισκέπτες Online: 312


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Κίνδυνοι από την εγκατάσταση Ρομά στο Ηράκλειο Λαγκαδά
06-09-2019
Κίνδυνοι από την εγκατάσταση Ρομά στο Ηράκλειο Λαγκαδά
 

Περισσότερες από εικοσιπέντε οικογένειες Ρομά έχουν εγκατασταθεί εδώ και μερικές μέρες σε αγροτική περιοχή στο Ηράκλειο Λαγκαδά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικογένειες έχουν εγκατασταθεί σε ιδιωτικό οικόπεδο, η αγοραπωλησία του οποίου πραγματοποιήθηκε προσφάτως. Οι Ρομά έχουν στήσει πρόχειρα παραπήγματα και σκηνές και προέρχονται από την περιοχή της Λάρισας. Μάλιστα, σήμερα γονείς Ρομά επισκέφτηκαν το δημοτικό σχολείο Ηρακλείου για την εγγραφή των παιδιών τους, ενώ για τις ανάγκες πλυσίματος ρούχων και των ίδιων, επισκέπτονται την βρύση στην πλατεία του οικισμού.

Το θέμα πιθανής εγκατάστασης Ρομά στην περιοχή του Λαγκαδά είχε γίνει γνωστό από τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο τότε δήμαρχος Θερμαϊκού Γ. Μαυρομάτης σε συνέντευξη του για τον οικισμό Ρομά στα Τσαϊρια Περαίας, ανέφερε πως βρέθηκε οικόπεδο μετεγκατάστασης τους έξω από τον Λαγκαδά.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του πρώην δημάρχου Λαγκαδά κ. Καραγιάννη, ο οποίος τόνισε πως «είμαστε αντίθετοι στην μετεγκατάσταση του οικισμού» και εξέδωσε δελτίο τύπου αναφέροντας πως «ο Δήμος Λαγκαδά δεν έχει λάβει κανένα έγγραφο ή ενημέρωση, δεν έχει μιλήσει ποτέ και με κανέναν γι αυτό το ανύπαρκτο θέμα που κάποιοι ξαφνικά εφηύραν. Η προσπάθεια να δημιουργηθούν μέσα στην προεκλογική περίοδο προσδοκίες για τη μεταφορά του οικισμού των Ρομά από την Περαία σε περιοχή του Δήμου μας για προεκλογικούς λόγους και οφέλη, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα». (διαβάστε εδώ)

Όμως, φαίνεται πως ο πρώην δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτης γνώριζε περισσότερα απ’ ότι ο τότε δήμαρχος Λαγκαδά, με αποτέλεσμα σήμερα να ελλοχεύει ο κίνδυνος η περιοχή του Ηρακλείου Λαγκαδά και γενικότερα του δήμου Λαγκαδά να μετατραπεί σε γκέτο ανομίας και εγκληματικότητας.

Μιλώντας στο lagadas.net o δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ταχματζίδης τόνισε πως ο δήμος δεν θα επιτρέψει την εγκατάσταση Ρομά στην περιοχή και πως άμεσα θα ενημερώσει την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για το θέμα αυτό.

Ταυτόχρονα, σήμερα έγινε γνωστό πως άρχισε να εκκενώνεται ο χώρος που είχαν εγκατασταθεί οι Ρομά εδώ και 15 χρόνια στα Τσαϊρια Περαίας, αφού προηγουμένως έκαψαν παράνομα αυτοκίνητα και μετέτρεψαν την περιοχή σε κρανίου τόπο.
Μιλώντας στο
voria.gr ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής τόνισε πως «όλοι οι Ρομά θα φύγουν από την περιοχή. Σήμερα γκρεμίζουμε και τα τελευταία παραπήγματα, ενώ σε κλίμα συνεννόησης, θα δώσουμε τον απαιτούμενο χρόνο και σε όσους έχουν μείνει να φύγουν οικειοθελώς».
Όμως, δεν έχει γίνει γνωστό προς πoια περιοχή θα εγκατασταθούν οι Ρομά της Περαίας και αν κάποιοι από αυτούς αποφασίσουν να έρθουν στον καταυλισμό του Ηρακλείου.

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium